Есенциални незаменими аминокиселини

Показани 1 от 20 | 44 (3 Страници)

Аминокиселините са градивен елемент на живота. Най-простичко казано: те ни помагат да бъдем това, което сме. Без тях важните процеси в организма не могат да протичат нормално. И изобщо нищо в нашия организъм не може да работи без тези химични съединения.

Есенциални аминокиселини наричаме тези, които трябва да си набавим чрез храната. Нашето тяло не може да ги произвежда само и следователно всичко зависи от нашия хранителен режим.

Метаболитните процеси в организма могат да протичат правилно само ако са налице необходимите белтъчни градивни елементи и те са в определени пропорции един спрямо друг. Често постигаме това само чрез редовен прием на животински храни. Това, разбира се, не е опция за веганите.

Въпреки това, всеки организъм има нужда от незаменимите градивни елементи, за да поддържа метаболизма на мазнините и да подсигури добрата работа на основни органи като черния дроб.

Кога се увеличават нуждите ни от незаменими аминокиселини?

При тренировките за издръжливост и състезателните спортове се увеличават нуждите от жизненоважните есенциални аминокиселини. Това е свързано с интензивните изисквания към енергийния метаболизъм по време на спорт. А също така и с промените в мускулите, които са свързани със силен стрес и натоварване.

Нуждата от незаменими аминокиселини може да се увеличи и с напредването на възрастта, в някои специални житейски ситуации и бедно на протеини хранително меню.

Ето защо, ако спортувате активно или се намирате в някоя специална фаза на живота си, свързана със силен стрес, е добре да помислите за приема на някоя от нашите страхотни добавки под формата на таблетки с незаменими аминокиселини на изгодна цена.

Всеки от нас се нуждае от добре обмислен хранителен режим, но когато и спортуваме до изтощение, трябва да си осигурим нещо повече. Добавките тук играят съществена роля, тъй като могат да компенсират това, което изразходваме в спорта. 

Допълнителното доставяне на протеинови градивни елементи подпомага организма в необходимото му възстановяване и функциониране.

Дали да приемате незаменими аминокиселини добавки и колко зависи от нуждите на всеки от вас.

Но ако това ви звучи познато, не се колебайте да направите избор от нашия богат каталог с есенциални аминокиселини:

  • Силен стрес;
  • Интензивни спортни натоварвания;
  • Болести;
  • Напредване на възрастта;
  • Менопауза;
  • Специални житейски ситуации, свързани със сериозна травма.

Какво трябва да знаете за приема на есенциални аминокиселини?

Протеиновите градивни елементи от нашите висококачествени хранителни добавки на утвърдени производители не се абсорбират от храносмилателната система. Те попадат в кръвта в рамките на около 20 минути след консумация и малко по-късно се разпределят в различни части на тялото.

Ето защо много спортисти приемат добавки малко преди или след тренировка.

Приемът зависи на първо място от вашите нужди и индивидуалната ви ситуация.

Ако не консумирате достатъчно протеини, искате да отслабнете по-бързо, да изградите повече мускули или просто да бъдете по-здрави, изберете нашите превъзходни добавки с есенциални аминокиселини на таблетки, капсули или прах.

Добавките с аминокиселини са супер гориво за вашите мускули. Животът може да бъде по-динамичен, интересен и приятен дори в напреднала възраст, под силен стрес или изтощителни тренировки.

И все пак не забравяйте, че добавките са част от балансираната диета и не я заместват.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон