BCAA аминокиселини

Показани 1 от 20 | 339 (17 Страници)

Какво отличава аминокиселините BCAA от протеините?

BCAA са аминокиселинен комплекс с разклонена верига с три основни компонента: валин, левцин и изолевцин. Те са нашите ключови „помощници” в изграждането на мускули, но също така участват в метаболизма, заздравяването на рани, образуване на нови тъкани.

Липсата им може да доведе до различни неприятни състояния – от умора и раздразнения, до чести настинки.

Ако тренирате активно, независимо с какъв спорт се занимавате, вероятно сте опитвали протеинов шейк. И по всяка вероятност сте наясно с неговото действие и редица ползи за изграждането на мускули и намаляването на телесните мазнини? Не толкова известно е обаче, че можем да приемаме не само протеинови шейкове, но и шейкове с аминокиселини.

Протеините са изградени от дълги вериги, които са свързани помежду си чрез връзки. Тези връзки се наричат аминокиселини. Сега възниква другият въпрос – щом аминокиселините са компонент на протеините, защо тогава трябва да пиете шейкове с аминокиселини?

Има голяма разлика между аминокиселините, които се намират в суроватъчния протеин, например, и тези, които можете да закупите отделно BCAA под формата на таблетки или на прах. Като добавка аминокиселините вече са разградени и могат да се абсорбират по-бързо и се усвояват по-добре.

Друго съществено предимство на въпросните BCAA аминокиселини е, че не са с подобрени вкусове, които обикновено включват вредни съставки. Тяхната скромна калоричност е незаменима в процеса на отслабване. Следователно, ако искате да отслабнете, да подпомогнете метаболизма и развитието на нови тъкани, е хубаво да приемате повече шейкове с верижно разклонени аминокиселини.

Не забравяйте, че качествените аминокиселини BCAA са изключително важни за храненето на всеки спортист, тъй като тялото ни не ги получава от своите биологични процеси. Колкото повече аминокиселини с разклонена верига му предоставяте, толкова по-ефективно той ще изгражда мускули и ще блокира разграждането на вече съществуващите.

Независимо дали искате да намалите складираните мазнини или да натрупате повече мускулна маса, BCAA ще помогнат на тялото ви да постигне по-бързо целта си.

Ако тренирате интензивно, добавките с верижно разклонени аминокиселини ще предотвратят разхода на енергия от собствената мускулна маса и по този начин ще попречат на разпадането на мускулите.

Кога е препоръчително да приемате вашата БЦАА добавка?

Добавките с БЦАА аминокиселини са ефективни и преди, и след спортните ви изяви.

По време на интензивно натоварване те ще ви дадат повече енергия, ще увеличат вашата издръжливост и по този начин ще ви помогнат да изпълнявате по-дълги и тежки серии. С колкото по-големи тежести тренирате, толкова повече ще напомпвате мускулите си и ще увеличите чистата си мускулна маса.

BCAA ще насърчат изграждането на мускули и непосредствено след тренировка и в същото време ще увеличат загубата на мазнини. Можете спокойно да ги приемате след физическо натоварване и да възползвате от така наречения „анаболен прозорец”, в който тялото използва най-ефективно аминокиселините за регенерация и възстановяване.

Ако снабдите организма си с правилните аминокиселини веднага след тренировка, той ще ги използва оптимално за протеинов синтез. Това е най-добрият начин да изграждате мускули.

Приемани с въглехидрати BCAA на прах или таблетки стимулират секрецията на инсулин. Инсулиновият отговор се увеличава до 60%. И тъй като инсулинът е силно анаболен хормон, това означава повече „гориво” за новите ви мускулни клетки.

Имат ли странични ефекти?

Аминокиселините с разклонена верига се намират и в протеините на естественото хранене. Те са нетоксично съединение, което досега в многобройните изследвания не е показало вредни за човека странични ефекти.

Разбира се, не трябва да се надвишава дневния прием, който е максимум 10 - 12 грама. Продължителната и прекомерна употреба може да предизвика неразположения като гадене, повръщане, главоболие.

Трябва да имате предвид и че злоупотребата дори и с най-добрите разновидности на BCAA може да блокира усвояването на други важни за тялото ви аминокиселини.

Възможни са и взаимодействия с определени лекарства. Консултирайте се с вашия лекар, ако приемате продължително медикаменти, тъй като добавките с БЦАА могат да засилят или отслабят ефекта им.

Ако приемате правилно нашите добавки, не сте застрашени от странични ефекти и бихте могли да се възползвате оптимално от техните безспорни предимства.

Какво трябва да знаете, когато приемате BCAA за отслабване?

Добавките с БЦАА са известни със способността си да подпомагат загубата на нежеланите телесни мазнини и са отлично допълнение към диетата за отслабване. Те са отлично средство да постигнете слаба и стегната фигура и същевременно да се чувствате енергични и тонизирани.

Нека разгледаме начините, по които нашите качествени добавки с BCAA ще ви помогнат да се случи това:

Идеални са за вашата кето диета

Ако спазвате периодично гладуване или сте на кето диета, нашите добавки БЦАА ще допълнят идеално диетичния ви план. Приемани самостоятелно, те няма да предизвикат силен инсулинов отговор и да изведат тялото ви от състоянието на изгаряне на мазнини, което настъпва по време на гладуването. Ще получите незабавна енергия, която ще ви мотивира да тренирате по-усърдно и така да насърчите загубата на тегло.

Намаляват желанието за сладки храни

Независимо дали приемате аминокиселините бцaa за жени или мъже, те са сигурен начин да се спасите от глада си за сладки храни. Когато кръвната ви захар падне, е съвсем нормално да изпитате глад за захарни храни. Това е най-опасното състояние, при което можете да провалите всяка диета.

 Балансирайки нивата ви на кръвна захар по време на натоварване, БЦАА добавките стопират желанието ви за храни с празни калории. Така не изпитвате нужда да се храните излишно и успявате да спазвате диетата си.

Ние ви предлагаме най-добрите BCAA на изгодна цена, с които спазването на диета вече няма да бъде мъчително преживяване, което ви отнема не само енергията, но и доброто настроение. Разгледайте нашите BCAA разновидности и изберете добавката за вашите нужди.

Понижават нивото на серотонин

Всеки, който веднъж е тръгнал по пътя на ограниченията, за да намали телесните си обиколки, със сигурност знае, че няма разход на калории без движение. Колкото и да сме мотивирани, понякога умората, стреса и липсата на енергия ни провалят. Високите нива на серотонин допълнително задълбочават това и ни пречат да тренираме по-качествено.

Верижно разклонените аминокиселини ограничават влиянието на триптофана, който помага за производството на серотонин. В резултат на това се чувстваме по-енергични и резултатите ни в спорта автоматично се подобряват.

В нашия магазин ще откриете най-добрите добавки с BCAA, които качествено и щадящо ще ви помогнат по пътя към мечтаната фигура. Възползвайте се от страхотните ни предложения на аминокиселини БЦАА на цена, която ще ви накара да се върнете отново при нас.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон