Антиоксиданти

Показани 1 от 20 | 429 (22 Страници)

Антиоксиданти - те са важни съюзници в борбата срещу свободните радикали за всеки от нас. Няма орган в човешкото тяло, който да не е зависим от тях пряко или косвено. Но какво точно са антиоксидантите и как се държат те в тялото ни?

Антиоксидантите са химически съединения, които забавят или напълно предотвратяват окисляването на други вещества. Ако в тялото възникне метаболитна ситуация в резултат на повишени окислителни процеси, при които присъства неконтролируемо количества кислородни съединения, това се нарича оксидативен стрес.

Нашият организъм произвежда свободни радикали в отговор на околната среда, стрес или натоварване. Примерите включват, когато тренирате, смилате храна или сте изложени на замърсен въздух.

Разбира се, не всички свободни радикали са вредни. Някои от тях дори се използват за атака на вируси или бактерии, за да ни предпазят. Други обаче могат да увредят клетките и да допринесат за състояния като сърдечни заболявания и някои видове рак.

При нормални условия в организма ни има достатъчно естествени антиоксиданти, които неутрализират отпадъчните продукти. Те се свързват със свободните радикали и възпрепятстват използването на молекулярната структура на клетките. Това означава, че приемането на таблетки с антиоксиданти предпазва клетките от увреждане.

Има храни, които са с високо съдържание на свободни радикали, както и химикали и различни замърсители като цигарения дим, които представляват особен риск за човешкия организъм. Ефектът върху клетките им е пряко свързан с преждевременното стареене на кожата.

Нашата кожа, като най-големият ни сетивен орган, се уврежда най-лесно и бързо. Тук увреждането можете да го забележите и сами през огледалото. Ето защо в много козметични продукти антиоксидантите се използват масово. Тяхното действие обаче е най-мощно и ефективно, когато се приемат отвътре.

Ето защо ви предлагаме най-добрите антиоксиданти на пазара с изгодна цена, които улавят свободните радикали и ги неутрализират, преди да ви навредят сериозно. Никога не е късно да започнете профилактика с нашите хапчета и продукти с антиоксиданти, защото ползите от тях са гарантирани на всяка възраст.

Какво правят точно антиоксидантите за вас?

Вероятно вече разбрахте каква е тяхната основна роля? Но какво точно се случва, след като ги усвоим? Най-простичко казано можете да мислите за тях като за „войници” от вашия „отряд” за детоксикация.

Човешкият организъм е в постоянен режим на възстановяване и детоксикация. Детоксикацията чрез собствени антиоксиданти на тялото се извършва независимо от външния оксидативен стрес.

В редица случаи обаче отпадъчните продукти стават твърде много и тялото не може да се справи само с тях. Точно тук е важно да приемате препарати с мощни антиоксиданти, които да ви помогнат да изчистите организма от вредните вещества, да обновите клетките и да стимулирате възстановяването.

Как да получите достатъчно количество?

Най-добре е разбира се, да получите всички хранителни вещества, включително и антиоксиданти от храната. За съжаление, изследванията показват, че едва 5% от хората приемат препоръчителното дневно количество плодове и зеленчуци.

В допълнение към свободните радикали, които така или иначе възникват в нашия метаболизъм, има и доста други фактори, които увеличават тяхното количество: пестициди, радиация, разтворители, прекомерни слънчеви бани, рентгенови лъчи, чести пътувания със самолет и някои лекарства.

Освен това, нуждите от антиоксиданти се увеличават, когато спортуваме активно, живеем по непрекъснат стрес, пушим цигари и пием алкохол. Когато прекалим с работата, напрежението или дори алкохола, със сигурност сме нанесли големи вреди на организма си. Колко бързо ще се възстановим, зависи изцяло от запаса ни от антиоксиданти.

Оксидативният стрес може да бъде стимулиран от много фактори, но неговото блокиране може да стане само чрез правилно хранене и прием на антиоксидантни добавки и продукти. Разбира се, добрите навици също ще подпомогнат този процес.

Антиоксиданти и спорт

Както вече отбелязахме, свободните радикали се произвеждат и при физическо усилие, а с тях и оксидативния стрес. Разходът на енергия се увеличава, когато спортуваме и ние се нуждаем от повече кислород. Това води до образуването на свободни радикали.

Оксидативният стрес е особено висок, когато спортът е необичайно интензивен. Ето защо е важно след тежка тренировка да спазвате фазите на регенерация. С помощта на най-добрите хранителни добавки и препарати с антиоксиданти можете да неутрализирате окислителните процеси по време на спорт. Но те ще ви дадат много повече от това: ще подобрят регенерацията и производителността ви, ще предотвратят нараняванията, които са следствие на умора.

Видове:

 • Кверцетин: Ако търсите мощна антиоксидант добавка, Quercetin е един наистина добър избор. На първо място, той противодейства на нежелания клетъчен растеж, като например ракови тумори. Освен това, има противовъзпалителен и ранозаздравяващ ефект, предпазва от атеросклероза и подпомага притока на кръв. Тези таблетки антиоксиданти са полезни за сърцето, като намаляват риска от високо кръвно налягане. А също така и засилват действието на друг важен антиоксидант: витамин С.
 • Коезим Q10: това е един от най-популярните ни продукти антиоксиданти, който има много ползи за здравето ви. Въпреки че тялото ни може да го произвежда и само, количеството му е крайно недостатъчно. С напредването на възрастта черният дроб произвежда все по-малко и по-малко Q10, на което можете да противодействате с нашите хранителни добавки с антиоксиданти.
 • Ресвератрол: Това е хранително вещество и антиоксидант, който се среща в различни растителни храни. Въпреки че присъства в състава на различни плодове и храни, те не винаги съдържат оптимално количество от него. За да се възползвате максимално от неговите ползи, се налага да приемате таблетки антиоксидант. Предимството им, че лесно можете да проверите какво количество ресвератрол приемате, докато при храните няма как да знаете това с точност.
 • Куркумин: Един от нашите най-мощни антиоксиданти, който ви осигуряват безброй ползи. Въпреки че присъства и в някои храни, съдържанието му не е толкова високо. За да получите наистина оптимално количество, ви препоръчваме нашите антиоксиданти хапчета с куркумин.
 • Селен: Този минерал е сред най-мощните антиоксиданти. Той е необходим в малки количества, но играе основна роля във важни процеси в тялото ви. Селенът контролира броя на свободните радикали и предпазва клетките от увреждане. Той също така може да намали риска от някои видове рак. Това се дължи на способността му да намалява увреждането на ДНК, да стимулира имунната система и да унищожава раковите клетки. Това, разбира се, не е всичко: селенът пази сърцето и щитовидната жлеза, предотвратява умствените нарушения и намалява симптомите на астма.
 • Алфа Липоева киселина: Ако търсите хранителна добавка с антиоксидант, която да ви подкрепи в борбата с диабета, това е идеалният антиоксидант за вас. Алфа Липоевата киселина помага не само при диабет, но и при увреждането на нервите, причинено от него. Тази добавка може да намали симптомите като болка, изтръпване и парене в стъпалата и краката. Препоръчваме я и при увреждане на кожата, причинено от стареенето.
 • Глутатион: Той е сред най-силните антиоксиданти, които тялото може да използва за защита на клетките. Има три много важни функции: детоксикиращи, имуноукрепващи и антиоксидантни свойства. Недостатъчното количество от него може да допринесе за увреждане на клетките, стареенето и голям брой заболявания.
 • Акай Бери: Приемайте тези капсули с антиоксиданти за повече енергия и издръжливост, за по-добро качество на съня и храносмилане, за укрепване на имунната система и нормализиране на холестерола. Този антиоксидант е с висока протеинова стойност и фибри, което е още една причина да го приемате, особено при активна спортна дейност.
 • Зелен чай: Когато приемате точната доза зелен чай, вие можете да понижите холестерола и риска от сериозни заболявания, включително и на сърцето. Ползите от зеления чай са десетки и проверени и доказани от редица изследвания. Препоръчва се и при жени с хормонални смущения, склонни към образуване на кисти и нередовен цикъл.
 • Н Ацетил Цистеин: Цистеинът е полуесенциална аминокиселина, а Н Ацетил Цистеин е допълнителна форма на цистеин, която се понася и асборбира по-добре. Приемането на тази добавка ще ви помогне да увеличите количеството на глутатион в организма, да подкрепите мозъчната дейност и плодовитостта, да намалите увреждането на бъбреците и черния дроб. Можете да приемате тази антиоксидант хранителна добавка и при респираторни заболявания в подкрепа на дихателните пътища.
 • Лутеин: Това е вид каротеноид и антиоксидант, известен най-вече със защитния си ефект върху очите. Приемайте добавката против зрителни увреждания , за намаляване на катаракта, за предпазване на очите от умора и фоточувствителност, за оптимална плътност на лещата и ретината.
 • Ликопен: С най добрия антиоксидант не е трудно да неутрализирате дори най-агресивните свободни радикали. Той подобрява комуникацията между отделните клетки и намалява развитието на туморните клетки. Идеална добавка за намаляване на риска от болести на сърцето и една здрава и устойчива сърдечно-съдова система.

Разгледайте също и останалите ни силни антиоксиданти с екстракти от чесън, S-Аденозил Метионин, джинджифил, глутатион, витамин С, селен, червена боровинка и чесново масло.

Ние ви предлагаме най-качествените и най-мощни антиоксиданти, за да дадете отпор на свободните радикали и да неутрализирате оксидативния стрес, който е в основата на увреждането на клетките.

Кога е изключително важно да приемате хапчета с най-добрите антиоксиданти?

 • Когато спортувате активно: Интензивният спорт и тежката физическа работа повишава нуждите ви от антиоксиданти.
 • Когато сте подложени на силен стрес: Ако животът ви е изпълнен със стрес и непрекъснато сте подложени на напрежение, свободните радикали в организма ви се увеличават значително. Няма как да противодействате на това само с балансирано хранене. Само с приема на най-мощни антиоксиданти можете да се справите с „нашествието” от свободни радикали.
 • Когато боледувате: Антиоксидантите ще ви помогнат да се справите и с последствията от редица заболявания, така че по-бързо да възстановите силите и имунната си система.
 • Когато не се храните правилно: Всяка една диета поставя на изпитание организма ви и повишава риска от различни дефицити.
 • Когато имате нарушен баланс на естествени антиоксиданти поради различни причини и състояния.

Антиоксидантите действат по различен начин, но имат една и съща цел. Която и от нашите хранителни добавки да изберете, ще направите добър избор.

Бъдете особено внимателни, ако отслабвате бързо с нисък енергиен хранителен режим. Това гарантирано ви излага на риск от недостиг на витамини и минерали. Подкрепете организма си и с останалите ни витаминни и спортни добавки, които работят за вашето здраве, красота и спортни постижения. Включете в рутината си нашите качествени и силни антиоксиданти на изгодна цена още сега.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон