Глутатион / Glutathione

Показани 1 от 15 | 15 (1 Страници)

Глутатион е най-мощният антиоксидант в човешкото тяло, който защитава всяка една наша клетка. Ето защо не е изненадващо, че го наричат „майката на всички антиоксиданти”. Състои се от три градивни елемента: цистеин, глицин и глутамин.

Това важно вещество, произвеждано в черния дроб, се създава след консумация на базирани на сяра храни и определени аминокиселини като цистеин.

С напредването на възрастта ние произвеждаме по-малко glutathione, а хроничният стрес допълнително намалява количеството му в нашето тяло. Когато нивата му станат недостатъчни, рискът от всякакви заболявания се увеличава. Например, дефицитът на глутатион е свързан с: Паркинсон, Алцхаймер, сърдечни и съдови оплаквания, хронична умора и много други сериозни заболявания.

Смята се дори, че нивото на глутатион е важен показател за продължителността на живота. Лошото здраве може да бъде причинено от свободните радикали, водещи до патогенно развитие и преждевременно стареене. Щетите обикновено са следствие от средата, в която живеем: излагане на UV лъчи, тежки метали, пестициди, индустриални химикали.

Глутатионът се свързва с тези токсини, прави ги водоразтворими и по този начин те се изхвърлят от тялото. Черният дроб е истински „резервоар” на glutathione, който защитава и неговата функция.

Като защитник на тялото, глутатионът функционира, за да предотврати увреждането на клетките, като същевременно оказва мощна подкрепа на черния дроб и бъбреците. Той допринася и за рециклирането на други антиоксиданти като витамините С, Е, а също и алфа липоева киселина, коензим Q10, като увеличава количеството на антиоксидантите в нашето тяло.

Почти всички състояния и заболявания започват с възпаление на клетъчно ниво. И тук се включва глутатионът с мощните си противовъзпалителни свойства директно в клетките, насърчавайки доброто здраве.

Каква е разликата между глутатион и Л глутатион?

Л глутатион е усъвършенствана или обработена версия на глутатион, който е наситен с допълнителна сярна молекула. Както глутатионът, така и ел глутатионът действат по един и същи начин, за да осигурят антиоксидант, необходим при борбата с бактериите. Но L- glutathione осигурява по-благоприятни резултати и се счита за по-ефективен.

Защо е важно да приемате този антиоксидант?

 • За детоксикация на тялото

Нашите добавки с глутатион ще ви помогнат да изчистите тялото си от канцерогени, лекарства и токсини. Те също така ви гарантират, че витамин С и Е ще работят ефективно. Когато в тялото има достатъчно глутатион, черният дроб и бъбреците работят оптимално.

 • За надеждна съпротива на тялото

Глутатионът допринася за растежа и активността на имунната система и производството на антитела и интерлевкини. Тялото ни използва повече от антиоксиданта, когато имаме вирусна инфекция. Затова е важно той да бъде винаги в достатъчно количество. Тук могат да ви помогнат нашите глутатион таблетки на страхотна цена. Не забравяйте да ги включите в рутината и когато сте здрави, за да не се налага да боледувате по-често.

 • За защита на нашата ДНК

Глутатионът защитава не само клетките, но и нашата ДНК, присъстваща в клетките. Защо това е важно? Това е важно, защото окисляването й може да доведе до различни нарушения. Антиоксидантът ни гарантира, че нашата ДНК ще функционира правилно, особено с напредването на възрастта.

 • За силна памет и оптимална умствена дейност

Глутатионът е в състояние на защити мозъка от реактивния кислород, като по този начин подобрява дейността му. Обикновено страдащите от Алцхаймер имат по-малко глутатион в хипокампуса – областта на мозъка, отговорна за паметта.

Приемът на глутатион таблетки може да намали симптомите и при хората с аутизъм, тъй като при тях също се наблюдават по-ниски нива в определени части на мозъка.

Много хора с психични заболявания имат забележително ниски нива на антиоксиданта, затова и много лекарства дължат ефективността си именно на повишаване на нивата му.

 • За по-бързо възстановяване на мускулите

Ако приемате глутатион добавка, можете да насърчите силата и издръжливостта си, да се предпазите от мускулни увреждания и да се възстановявате по-бързо след физическо натоваване.

 • За контролиране на възпаленията

Л глутатион, приемане като хранителна добавка, също може да намали производството на провъзпалителни вещества в тялото. Ниските му нива могат да насърчат цитокините, което да доведе до разширяване на възпалението. Това се отнася и за хроничните възпаления и заболявания, като рак, диабет и сърдечни болести.

 • За инхибиране на глутамат

В допълнение към намаляване на оксидативния стрес, важна функция на глутатиона е да инхибира глутамата и смекчава невротоксичните му ефекти в тялото. Антиоксидантът също така потиска глутаматните рецептори.

 • За по-интензивно изгаряне на мазнините

Приемът на l глутатион подобрява инсулиновата резистентност, а също така и стимулира изгарянето на мазнините. По този начин нашите добавки ви помагат да контролирате теглото си, особено ако сте диабетици. При здрави хора антиоксидантът също може да подпомогне диетата и да улесни отслабването.

 • За по-добро кръвообращение

Добавките с glutathione, които ви предлагаме на изгодна цена, подобряват притока на кръв и увеличават издръжливостта ви при ходене на  дълги разстояния.

Периферната артериална болест се характеризира с натрупване на атероматозни плаки в периферниите атерии. Това води до болка, особено в краката.

Добавките ни с l glutathione могат да подобрят състоянието ви, така че да се радвате на разходките сред природата без болка, задух и дискомфорт.

 • Подкрепа при автоимунни заболявания

При автоимунните заболявания като лупус, целиакия и ревматоиден артрир хроничното възпаление увеличава оксидативния стрес. Редица изследвания показват, че добавките с l glutathione могат да помогнат и тук.

 • Подкрепа при респираторни заболявания

При заболявания като астма, ХОББ и костозна фиброза, глутатионът помага за разреждане на слузта и по-лесното й изчистване.

Кои витамини подпомагат производството на глутатион в тялото?

Освен висококачествените глутатион таблетки, които ще намерите при нас на страхотна цена, можете да разгледате и добавките ни с витамин С, витамин В6, витамин В9, витамин В12, магнезий и селен, тъй като те подпомагат естественото производство на антиоксиданта.

Препоръчваме ви и комбинираните ни добавки Глутатион, цинк и витамин С и Глутатион и коензим Q10. Те ще подкрепят цялостното ви здраве, като ви осигурят мощна антиоксидантна защита.

 • В подкрепа на плодовитостта

Глутатионът има положителен ефект върху плодовитостта, особено при мъжете. Той подкрепя репродуктивното здраве и увеличава шансовете за възпроизводство.

 • За по-млада кожа

Откакто glutathione навлезе в България, интересът към него не спира да расте и заради положителното му действие върху кожата на лицето. Той е идеалната добавка за жени, които искат порцеланова кожа с по-светъл тен и по-малко бръчки.

Проучванията показват, че добавките водят до положителни промени: по-малко бръчки и подобрена еластичност на кожата само след 12-седмичен прием.

Сред ефектите от добавките с ел глутатион е и умерено изсветляване на кожата поради ограничената пигментация на меламин.

Колко дълго можете да приемате добавки с Glutathione?

Можете да допълвате диетата си с глутатион капсули толкова дълго, колкото е необходимо. Те са напълно безопасни, като десетките клинични проучвания не показват сериозни странични ефекти.

Това означава, че ако страдате от състояния, причинени от оксидативен стрес, дългосрочният прием на л глутатион таблетки на цена по джоба на всеки от нашия онлайн магазин не би трябвало да е проблем.

Разбира се, не говорим за високи дози за по-дълги периоди. Някои възможни неблагоприятни ефекти в този случай могат да включват хипопигментирани петна, изсветляване на цвета на косата, изчерпване на нивата на глутатион в черния дроб, влошаване на стомашни язви и повишена чувствителност към меланом.

Как да разберете, че имате дефицит?

 • Хемолитична анемия

Леките случаи на дефицит предизвикват увреждане на червените кръвни клетки, което предизвиква втрисане, тъмна урина, умора и ускорен пулс. Ако това състояние не се лекува, последиците могат да бъдат изключително сериозни.

 • 5-оксопролин в урината

5-Oxoproline се натрупва в кръвта при неправилно обработване на глутатиона в клетките. Причините за това могат да бъдат свързани с високите нива оксидативен стрес.

 • Метаболитна ацидоза

Под метаболитна ацидоза се разбира метаболитно предизвикана хиперкиселинност на кръвта. Стойността на pH на кръвта пада под 7,35, тъй като протоните в организма се увеличават поради метаболитно нарушение.

 • Неврологични симптоми

Тежките случаи на дефицит на глутатион могат да се проявят с неврологични симптоми.

 • Бактериална инфекция

В допълнение към неврологичните проблеми, хората с тежък дефицит са по-склонни към бактериални инфекции.

 • Постоянна умора

Ако страдате от дефицит на този антиоксидант, е нормално да се чувствате постоянно уморени и слаби.

Какво се случва при дефицит на глутатион?

Глутатионът участва в различни процеси в нашето тяло, което означава, че могат да възникнат нарушения при неговия дефицит. Не само че целият метаболизъм е засегнат, но и имунната система е отслабена.

Съответно твърде малко глутатион в тялото може да бъде причина за различни заболявания. В тежките случаи може да се стигне до увреждане на черния дроб и други органи, тъй като тялото не се детоксикира правилно.

Лесно можете да се предпазите от всичко това с нашите предложения за l glutathione на изненадващо добра цена.

В някои случаи глутатионът може да спадне поради прекомерна консумация на алкохол и тютюн, чувство на неудовлетвореност, силно страдание и мъка, непрекъснат стрес и натоварено ежедневие. Във всички тези случаи добавките от нашия онлайн магазин с глутатион на впечатляваща цена ще минимизират вредите и ще ви предпазят от отключване на хронично заболяване.

При хроничните заболявания също препоръчваме изкуствено повишаване на глутатиона с помощта на хранителните ни добавки, за да сведете до минимум увеличаването на оксидативния стрес и свободните радикали. Те ще помогнат да постигнете по-високи нива на естествения антиоксидант в тялото.

Забравете за умората, летаргията, депресивните мисли, кожните проблеми и болката при физическо натоварване. Вземете своята добавка с глутатион на цена и качество без конкуренция само от нашия онлайн магазин.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон