Зелен чай

Показани 1 от 20 | 29 (2 Страници)

Зеленият чай е познат на човека от векове. В Китай, Япония и някои страни от Северна Африка и Близкия изток той е традиционна напитка, но през последните години популярността му се разпространи и в Европа.

Легендата разказва, че зеленият чай е открит, когато листата на чаеното растение били издухани в горещата вода на легендарния китайски император Шеннонг. Водата започнала да ухае толкова приятно, че привлякла вниманието на всички. А цветът и вкусът толкова впечатлили императора, че той не пропуснал и ден без „вълшебната” напитка.

Днес, едва ли има човек, който да не е чувал за десетките ползи от консумацията на качествен зелен чай и поне веднъж да не е опитвал. Това, което можете би не знаете, че можете да се възползвате много по-лесно от преимуществата му, ако го приемате под формата на хранителни добавки.

Приемът на нашия зелен чай на капсули е сигурен начин да получите точното количество хранителни вещества и антиоксиданти, които се съдържат в него.

Какво има в зеления чай?

Зеленият чай е изключително богат на антиоксидантни полифеноли, които могат да представляват 30% от теглото на сухите листа. Полифенолите се състоят от катехини, флавоноволи, хлорогенна киселина, епигалокатехин галат и уникалното вещество теогалин.

Полифенолите се справят отлично със свободните радикали в тялото и се борят с инфекциите, като зеленият чай е шест пъти по-силен от черния чай.

Кофеинът в него съставлява само 3% от цялото, заедно с много малки количества метилксантини, теобромин и теофилин. Това ви прави по-бдителни и свежи, но не и нервни. Аминокиселината теанин също е уникална съставка в зеления чай има успокояващ ефект.

Ползи за здравето

 • Антиоксидантна защита

Това, което прави зеления чай толкова здравословен, са антиоксидантите, на които е богат. Те са като мощен щит срещу свободните радикали. Излишъкът от тях е вреден за здравето, защото те причиняват окисляване на тъканите и телесните клетки. А това е така заради способността им да реагират с ДНК в клетките на нашето тяло.

Увреждането на нашата ДНК се смята за една от възможните причини за появата на рак и за стареенето. Свободните радикали се създават от замърсения въздух, пушенето, продължителното излагане на слънце, стреса, интензивната физическа дейност и още други фактори.

Можем да намалим щетите от всички тях с приема на хубав зелен чай, който ние можем да ви предложим като капсули, таблетки, капки. Те са най-достъпният и лесен начин да се погрижите за антиоксидантната си защита и да предотвратите появата на сериозни болести и хронични състояния.

 • Защита от рак със зелен чай на хапчета

Зелен чай като антиоксидант е отлична превенция и срещу рак. Отново благодарение на антиоксидантите, той може да намали риска, например, от рак на дебелото черво, рак на гърдата и рак на простатата.

Рискът от рак на гърдата намалява с 20 до 30% при редовен прием на зелен чай. За риска от рак на простатата се смята, че той се понижава с до 48%.

Това са наистина солидни причини да включите най-хубавия зелен чай в рутината си, който ще откриете при нас в голямо разнообразие.

 • Добра устна хигиена и здрави зъби

Катехиновите компоненти в зеления чай могат да убиват бактериите и да потискат вирусите. И това може да намали риска от инфекции. Потискайки растежа на бактериите, отговорни за образуването на плака, се намалява и риска от кариес и гингивит.

И тъй като зеленият чай има антибактериален ефект, той може да ви помогне да се избавите от лошия дъх. Изберете някоя от качествените ни добавки зелен чай от нашия онлайн магазин.

 • Удължаване на живота с таблетки зелен чай

Зеленият чай може действително да ви доближи до желаното дълголетие. Той намалява значително риска от фатален край в резултат на инсулт и други сърдечно-съдови заболявания.

Смята се, че при жените този антиоксидант може да намали вероятността от преждевременна смърт с 23%, а при мъжете с 12%.

Редовният прием на зелен чай удължава живота и укрепва цялостното здраве. Така че, ако искате да живеете дълго и щастливо, включете в рутината си най-добрия зелен чай от нашия онлайн магазин.

 • По-малък риск от диабет тип 2 със зелен чай таблетки

Хората с диабет от тип 2 имат повишена кръвна захар поради инсулинова резистентност. Това означава, че тялото им не е в състояние да произвежда инсулин.

Зеленият чай може да подобри инсулиновата чувствителност и да намали нивата на кръвната захар. Това означава, че ако приемате добър зелен чай, можете да намалите риска от развитие на диабет тип 2 и то с до 40%.

В случай че кръвните ви изследвания показват горногранична кръвна захар не чакайте и включете нашите добавки с екстракт от зелен чай на изгодна цена още сега. Добрите резултати няма да закъснеят!

 • Подобряване на мозъчните функции със зелен чай хранителна добавка

Болестта на Алцхаймер е най-често срещаното невродегенеративно заболяване. Това е и водещата причина за деменция. Болестта на Паркинсон е на второ място и възниква в резултат на увредените неврони в мозъка.

Сигурно е, че катехиновите компоненти могат да имат защитен ефект върху невроните. И по този начин качественият зелен чай е хубав начин да защитите мозъчната дейност и да предпазите мозъка си от заболявания.

Също така зеленият чай има стимулиращ ефект, благодарение на кофеина. Той стимулира невротрансмитерите като допамин и норадреналин. Подобрява ви се времето за реакция, паметта и настроението.

Да, можете да пиете и директно кафе, но то ви прави нервни и напрегнати. Зеленият чай също така съдържа аминокиселината L-теанин в допълнение към кофеина. Тази амонокиселина увеличава производството на домапин и алфа вълни в мозъка и намалява тревожността. А именно комбинацията L-теанин и кофеин подобрява мозъчните функции.

 • Подкрепа на сърцето със зелен чай на таблетки

Като знаем, че широко използваният зелен чай е чудесен антиоксидант, не е изненадваща и неговата защитна роля за сърдечно-съдовата система.

Високите нива на лошия холестрол и триглицериди ни предразполагат към болести на сърцето. Окисляването на LDL холестеролните частици е това, което причинява сериозните проблеми. Тъй като зеленият чай увеличава количеството антиоксиданти в кръвния поток, той помага за предотвратяването на окисляването на тези LDL холестеролните частици и така намалява сърдечно-съдовия риск.

Смята се, че зеленият чай може да намали риска в това отношение с до 30%. Искате ли да намалите лошия холестрол и да имате здраво сърце? Ако това е така, не изпускайте нашия качествен зелен чай под формата на хапчета, капсули или капки. И няма да се наложи да използвате лекарства.

 • Подобряване на производителността

Този ефект, разбира се, се дължи на кофеина, който доказано подобрява физическото представяне. Кофеинът може да направи натрупаните мазнини достъпни като използваема форма на енергия.

Физическото ви представяне може да се подобри с до 12% след консумация на кофеин. Това е особено вярно при атлетите за издръжливост, тъй като освобождаването на енергия от мастните резерви тук е по-интензивно.

 • Подкрепа на черния дроб

Зеленият чай може да неутрализира свободните радикали в черния дроб, като по този начин го предпазва. Приемът му може да повиши успеваемостта на чернодробната трансплантация и също да понижи високото кръвно налягане.

Разграждайки мазнините в черния дроб, зеленият чай облекчава работата му и защитава организма. Все пак, трябва да се избягва превишаване на дозата, тъй като това може да увреди този важен орган.

 • Помага при ревматоиден артрит

Ревматоидният артрит е хронично възпаление на ставите. Най-често са засегнати ставите на китките, ръцете и стъпалата.

Зеленият чай има съединение, което може да намали производството на молекули в имунната система, предизвикващи възпаление и болки в ставите.

Зеленият чай също така може да осигури защита на хрущялите и костите, което е полезно за хората с ревматоиден артрит.

 • Помага при увеличена простата

Доброкачественото уголемяване на простатата се нарича доброкачествена простатна хиперплазия. Това е състояние, с което много мъже са принудени да се борят. Проявява се с напредването на възрастта.

Тъй като простатата обгражда уретрата, това причинява проблеми с уринирането, често събуждане през нощта и следователно непълноценен сън. Има, разбира се, и други неприятни последици.

Зелен чай като добавка може да намали симптомите при редовен прием. Ако и вие се измъчвате от това състояние, опитайте с нашите капсули зелен чай.

Зелен чай и отслабване

Отслабване със зелен чай – възможно ли е? Той е идеалният „убиец” на мазнините. Той подобрява метаболизма на мазнините и гарантира по-голям ефект от диетата ви. Това е така, защото антиоксидантите в него задействат ензим, който от своя страна инициира процес, чрез който клетките разграждат мазнините по-бързо.

Въглехидратите също се освобождават по-бавно, което допринася за успеха на диетата ви. Когато се поддържат стабилни нива на инсулин, не е трудно да отслабнете. Още един плюс: приемайки екстракт от зелен чай за отслабване, прочиствате стомаха си и смилате по-лесно мазните храни.

Екстракт от зелен чай за отслабване е вашият сигурен начин да изгорите съществуващата мастна тъкан, стимулирайки превръщането на енергията от храната в телесна топлина. Такива вещества се наричат термогенни, тъй като повишават скоростта на метаболизма на тялото и допълнително изгарят калории.

Мазнините не са само мазнини. Колко нездравословни са мастните натрупвания зависи от това къде се намират. Най-нездравословните мазнини са коремните мазнини, тъй като са свързани с висок холестрол, риск от диабет, болести на сърцето, астма и деменция.

Приемът на зелен чай на капсули за отслабване и редовните упражнения могат да ви помогнат да свалите до 37% от коремните мазнини, телесното тегло с до 30%, благодарение на оптимизирания енергиен метаболизъм.

Горчивите вещества в зеления чай, катехините, също гарантират, че отделянето на топлина и окисляването на мазнините в тялото се увеличават. Смята се, че с консумация на най-добрия зелен чай за отслабване можете да намалите теглото и талията с 5% за няколко седмици.

Освен това приемът на зелен чай таблетки за отслабване ще намали апетита ви, особено към сладките храни. Когато ги ограничите от диетата си, няма да бъде трудно да постигнете желаното тегло.

Включването на екстракт от зелен чай за отслабване към рутината ви ще ви донесе ползи и при тренировките. Добавката ще ви помогне да стопите с до 17% повече мазнини по време на спорт. Следователно със зелен чай за отслабване на хапчета можете да губите килограми както докато тренирате, така и в покой.

Разбира се, хубаво е да комбинирате приемът на зелен чай за отслабване на капсули, например, с подходяща диета. Ако консумирате повече мазнини, не тренирате и не полагате никакви усилия да отслабнете, резултатите ще се забавят във времето.

Апетитът ви действително ще намалее, метаболизмът ще се увеличи, но нездравословната храна трудно може да бъде компенсирана с каквото и да е „магическо” средство. Някои хора смятат, че могат да отслабнат значително само с екстракт от зелен чай за отслабване без никаква диета, но това ще се окаже голямо предизвикателство.

Направете своя избор от висококачествените ни добавки зелен чай за отслабване на изгодна цена. Подарете си здраве, стройна фигура и високо самочувствие.

Видове

Ще ви запознаем с най-популярните видове зелен чай, които можете да срещнете онлайн с различни наименования.

„Кладенецът на дракона”

Това е може би най-известният зелен чай от Китай, кръстен на забележителността на Драконовия кладенец в района на Западното езеро на Джъдзян, където чаят е направен за първи път.

Dragon Well е известен със своята уникална форма и забележителен вкус. При изпичане на тиган листата се сгъват навътре, образувайки характерната форма на меч.

„Сенча”

Sencha означава „сварен чай” на японски. Това е най-широко отглежданият зелен чай в Япония и името му очевидно е вдъхновено от метода Уджи, специфично приготвяне чрез инфузия. Това е „лек чай”, което означава, че расте директно на слънце, за разлика от други сортове, които се нуждаят от сянка, за да се развият. В зависимост от района, в който се отглежда, може да бъде горчив или ароматен, свеж и сладък. Страхотен ежедневен зелен чай за отслабване!

„Матча”

Това е японски зелен чай с превъзходен вкус. Чаените листа се смилат на прах и след това се запарват в гореща вода. Резултатът е чай с прекрасен цвят и вкус на умами, който е едновременно растителен и плодов. Чаят е истински букет от антиоксиданти и особено популярен в Япония.

„Генмайча”

Наричан още „чай от кафяв ориз” или „чай от пуканки, Genmaicha е зелен чай Sencha, смесен с печени оризови зърна. Тази смес придава вкус на печено, което напомня на кафе. Той обаче е с ниско съдържание на кофеин, което го прави много подходящ за хора, чувствителни към това вещество.

„Зелен Дарджилинг”

Отглеждан в Индия, този чай е особено популярен сред зелените луксозни чайове. Прозвището „Шампанското на чайовете” му отива изключително много. Първата реколта предлага чай с изтънчен, деликатен вкус. Втората реколта е особено търсена заради плодовите нотки. И накрая, третата реколта дава чай, който е с по-дървен и натрапчив вкус.

Как да включите добавките в рутината си?

Приемайте зелен чай капсули, които ще намерите при нас на страхотна цена, с много вода. Това е важно, защото може да ви подейства диуретично. Така, например, действа кофеинът, затова са необходими повече течности.

Препоръчваме ви да приемате добавката си между храненията: поне два часа преди или след хранене. Това ще ви помогне да се възползвате максимално от антиоксидантите й сили.

Можете да взимате добавката с храна, ако имате чувствителен стомах. Ще увеличите ефективността й, ако я комбинирате с добавки с рибено масло и кверцетин. Тези вещества имат способността да увеличат бионаличността на зеления чай.

Разгледайте нашия зелен чай на капсули на изгодна цена и комбинирайте с някоя от останалите ни добавки с витамини и минерали. С такава мощна защита ще забравите за болестите.

Трябва да знаете също така, че ефективността при отделните хора може да варира. Така, както кафето не действа по един и същи начин при всички, така и зеленият чай може да се отразява различно. При правилен прием не се очакват странични ефекти. Но е важно да следите дозировката, указана на опаковката.

В случай че приемате сериозни лекарства с рецепта, е желателно да се консултирате все пак с вашия терапевт. Ако добавката има високи дози кофеин, може да има някои взаимодействия.

Едно и също ли е да пиете зелен чай и да приемате екстракт от него под формата на добавка?

Полифенолите в зеления чай изглежда се усвояват по-лесно и водят до по-висока антиоксидантна защита, когато се доставят от пречистена капсула в сравнение с традиционната напитка.

Освен това, чаша сварен зелен чай има много по-малко количество от активните вещества, така че не можете да разчитате, че ще получите всички ползи, които изброихме по-горе. Ето защо е за предпочитане да приемате зелен чай на капсули на чудесна цена от богатия ни продуктов каталог. Разгледайте качествените ни добавки в нашия онлайн магазин за зелен чай с бърза доставка до София и страната.

Препоръчваме ви също така да не взимате добавката си преди сън, заради наличието на кофеин. Въпреки че при някои хора няма нарушения на съня, за да не рискувате, взимайте я през деня.

Влияе ли върху усвояването на желязото?

Усвояването на желязото от храната може да бъде повлияно от зеления чай само ако го приемате във високи дози. Ако приемате своите добавки според препоръките на производителя, такъв страничен ефект не се очаква.

Когато приемате високи концентрации на зелен чай, съдържащите се в него танини могат да попречат на ефективното усвояване на желязото.

Добър начин да избегнете всичко това е да приемате зелен чай между храненията. По този начин катехините в него няма да реагират с казеините, които могат да бъдат открити в млечните храни. Когато взимате добавката с храна, не само се потиска усвояването на желязо, но и на хранителните вещества на зеления чай.

Зеленият чай има безброй предимства, заради които си струва да включите нашите висококачествени добавки в диетата си. Изберете най-добрият вариант за вас: капсули, таблетки или капки и постигнете по-бързо целите си.

С качествен зелен чай можете да отслабнете, да подкрепите цялостното си здраве, да увеличите енергията и производителността си в спорта, а също и да насърчите здравето на устната кухина. Възползвайте се от ефективните добавки от нашия магазин за зелен чай, витамини и минерали само от утвърдени производители на страхотни цени.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон