Куркумин

Показани 1 от 20 | 43 (3 Страници)

Куркумата се използва за терапевтични цели от десетилетия, което се дължи на нейния уникален състав от активни съставки. Най-важната от тях е куркуминът. Освен че й придава ярко жълт цвят, този естествен пигмент има редица ползи за организма.

Най-лесният начин да се възползвате от тях е да приемате куркумин под формата на хранителна добавка. Този антиоксидант има мощни лечебни свойства, силно противовъзпалително действие и е отличен лек за редица хронични заболявания.

Екстрактът от куркумин е концентрирана форма, така че да ви осигури всички терапевтични и укрепващи свойства, характерни за съединението. Десетките изследвания потвърждават високия му потенциал в укрепването на здравето и облекчаването на хроничните болести.

Curcumin има също аналгетичен ефект и премахва тежките метали от тялото. Затова често се приравнява с болкоуспокояващите, но с разликата, че при него няма странични ефекти.

Не е достатъчно да използвате куркумата като подправка, тъй като куркуминът в нея не е в достатъчно количество. Куркуминът е по-ефективен в добавките, защото вече е извлечен от куркумата. Само приемът на куркума на таблетки може действително да ви осигури всички ползи от нея.

Защо ви препоръчваме да приемате нашите хранителни добавки с куркумин?

  • Антиоксидантна сила

Куркумата често е наричана „подправка на дълголетието”. Причината за това е антиоксидантният потенциал на куркумина. Той е в състояние да се бори ефективно с оксидативния стрес и по-точно с натрупването на свободни радикали, които насърчават стареенето.

Ето защо куркуминът е обект на десетки изследвания за превенция на заболявания, свързани с възрастта. Когато приемате капсули куркумин, вие значително повишавате антиоксидантния капацитет на организма си. И това предпазва тъканите ви от увреждане.

  • Противовъзпалителен ефект

Възпаленията в организма са изключително важни. Те подкрепят организма ни да се справи с опасните нашественици и играе роля при възстановяването от щетите, причинени от тях.

Въпреки че острото краткосрочно възпаление е полезно, когато то стане хронично, може да предизвика сериозни проблеми. Хроничното възпаление е в основата на почти всяка хронична болест.

Куркуминът има мощно противовъзпалително действие, което реално може да ви предпази от редица хронични заболявания. Този антиоксидант се бори с хроничното възпаление и намалява пораженията от него.

Когато приемате куркумин капсули, вие сте в състояние да противодействате на възпалителните процеси чрез инхибиране на секрецията на няколко противовъзпалителни вещества.

Противовъзпалителната активност на куркума повлиява благоприятно и имунната система.

  • Отлична превенция срещу сърдечни заболявания

Сърдечните заболявания не само са широко разпространени, но носят и голям риск от фатален край. Тук куркуминът също може да помогне, тъй като подобрява функционирането на ендотела: лигавицата на кръвоносните съдове.

Приемът на таблетки куркума може да доведе до подобрения в ендотелната функция, да намали възпалителните и окислителните процеси, които също са важни при сърдечните заболявания.

  • Антимикробни свойства

Куркумата има мощна антимикробна активност срещу бактерии, гъбички, вируси, включително Candida Albicans и дори Giardia . Тя инхибира растежа на паразитите и способността им да се задържат на лигавицата.

Затова е важно да приемате куркума на хапчета през зимните месеци, когато сте атакувани от различни вируси и патогени.

  • По-добро храносмилане

Нашите таблетки с куркума често се приемат за по-добро храносмилане. Куркуминът може да стимулира повишеното производство на жлъчка от жлъчния мехур, така че да подпомогне храносмилателните процеси.

Куркуминът има потенциала и да намали симптомите на лошо храносмилане, като подуване на корема. При колит куркумин на таблетки също може да подобри състоянието.

Куркуминът има мощно действие при редица възпалителни заболявания, засягащи червата. Той може да предпази лигавицата и да отслаби действието на Синдрома на раздразнените черва, като отпусне чревните мускули.

  • При артрит

Хората, страдащи от артрит, също могат да се възползват от нашите хапчета с куркума. Симптомите на остеоартрит и ревматоиден артрит като болки в ставите ще бъдат облекчени с тази добавка.

Страдащите от артрит реагират много добре на curcumin добавка, така че не се притеснявайте да ги включите в рутината си. Възпаленията в ставите ще бъдат значително облекчени.

  • Заздравяване на кожата и подобряване на вида й

Куркумата насърчава процеса на заздравяване на кожата при рани, но също така подобрява вида на лицето. Дори приеман като хранителна добавка, може да помогне при петна, акне, дори бръчки.

Куркуминът гарантира, че клетките регенерират оптимално, което води до по-младежки и сияен тен. Образуването на бръчки се забавя, кожата на лицето изглежда по-гладка и свежа.

Като хранителна добавка куркумата разгръща своя ефект вътре в тялото. Това осигурява повишено отстраняване на шлаките, което пък води до красива кожа.

Така че ако страдате от акне, петна и сте загубили свежестта на кожата на лицето, можете да се справите с всичко това с нашите хапчета с куркума. Те се грижат за красотата ви отвътре, като забавят процесите на стареене.

Как трябва да използвате куркума на таблетки или хапчета?

Препоръчваме ви да ги приемате по време на хранене. По този начин те се усвояват най-добре. По отношение на дозировката, вашите нужди също от значение. По правило, трябва да се съобразите с препоръчителната доза, освен ако вашият терапевт не е предписал друго.

Можете също така да приемате нашите таблетки куркума заедно и с някоя от останалите ни добавки за здраве и тонус, пробиотици, антиоксиданти, мултивитамини, минерали и мастни киселини.

Има ли противопоказания?

Добавките в куркума са безопасни и имат много малко противопоказания. Няма странични ефекти, от които да се страхувате и все пак избягвайте предозирането.

Поради ефекта си върху черния дроб, куркумата е противопоказна за хора с камъни в жлъчката. Това се отнася и за хора с чернодробни заболявания. Избягвайте добавката и ако приемате медикаменти за разреждане на кръвта.

И накрая, като предпазна мярка, добавянето на добавки с куркума не се препоръчва на малките деца, бременните и кърмещите жени. Всички останали могат да приемат спокойно curcumin като добавка без никакви ограничения.

Ние ви предлагаме таблетки и капсули куркумин в удобни опаковки и само от доказани производители. Подкрепете имунитета си, защитете се от сърдечни заболявания и храносмилателни проблеми с качествен curcumin на страхотна цена от нашия онлайн магазин за хранителни добавки.

Едно от най-големите предимства на куркумина като добавка е, че се усвоява бързо в кръвта. По този начин той стига бързо до целевите органи. Това е особено важно, ако се нуждаете от него в големи количества.

Не оставяйте здравето си на случайността! Подсигурете се с най-добрите добавки с куркумин на изгодна цена, които ще откриете при нас в богато разнообразие.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон