Ликопен / Lycopene

Показани 1 от 3 | 3 (1 Страници)

От приблизително 600 каротеноиди, открити в природата, ликопенът е най-разпространеният в човешката диета, следван от бета-каротина. За разлика от други каротеноиди обаче, ликопен може да бъде открит в ограничен брой растения, главно в червени плодове и зеленчуци, като домати и диня.

Проучванията показват, че 50% от случаите на рак могат да бъдат приписани на лошата диета. Това означава, че голям процент от хората просто не консумират нужните плодове и зеленчуци, особено в студените месеци. Тук могат да ви помогнат нашите качествени таблетки lycopene.

Защо е важно да приемате капсули или таблетки с ликопен?

  • Антиоксидантна защита

Ликопенът е един от най-мощните растителни антиоксиданти, който улавя свободните радикали и възпрепятства тяхното негативно въздействие върху организма.

Той може да помогне за защитата на вашата ДНК, протеините и липидите от окисление, насърчавайки клетъчната устойчивост и дълголетие. Lycopene създава клетъчна хармония в тялото, което е изключително важно за цялостното ни здраве.

  • Защита на кожата

Приемът на таблетки ликопен може да допринесе за защитата на кожата ви от въздействието на слънцето. Подобрява се състоянието й дори когато зачервяването вече е налице. Всъщност ликопенът не действа сам, тъй като участват и други съединения като фитоен, фитофлуен, бета-каротин. Този комплекс от биологично активни фитонутриенти има основна роля в защитата на клетките и предотвратяването на дегенеративни заболявания.

  • Превенция срещу рак

Приемът на капсули ликопен намалява риска от рак, включително рак на простата. Lycopene инхибира синтеза на ДНК в епителните клетки на простата, което играе важна роля в инхибирането на растежа или забавянето на прогресията на заболяването.

  • Здраве на мозъка

Ликопенът играе поддържаща роля в здравето на мозъка и неврозащитата. Той може да насърчи когнитивните способности и паметта. Също така балансира нивата на цитокини – протеини, които сигнализират на имунната система.

  • Здраве на очите

Вероятно сте чували, че бета-каротинът е полезен за очите ви, но той не държи изцяло „монопола” в това отношение. Ликопенът също подпомага здравето на очите и зрителната острота.

Като ефективен антиоксидант, той допринася и за доброто зрение, особено с напредването на възрастта. Така че спокойно можете да добавите този каротеноид към рутината си за дълголетие. Изберете нашите добавки с lycopenе и няма да имате проблеми с очите.

  • Здраве на сърдечно-съдовата система

Ликопенът има кардиопротективни ползи и по-специално подобряване на холестрола, цитоконите и кръвния поток. Добавките могат да стабилизират и кръвното ви налягане.

Изследванията показват, че с ликопен действително можете да подобрите здравето на сърцето и при двата пола, независимо от възрастта.

  • Здраве на костите

Витамин D и калций не трябва да получават цялата заслуга за здравите кости. Lycopene също играе важна роля тук. Той има положителен ефект върху минералния статус на костите.

Повишеният прием на капсули и таблетки ликопен води до повишено съдържание на костни минерали в цялото тяло и костна минерална плътност.

Докато достатъчната костна минерална плътност е необходима във всички възрасти, ликопенът е особено важен фитонутриент в ранна възраст, когато натрупването на кости е в своя пик. Но той е важен и по-късно в живота, за да поддържа костите здрави и плътни.

Ликопенът е неуморен „чистач” на свободните радикали: действие, което от първостепенно значение за множество системи от органи в тялото ви. Той е напълно способен да се справи с оксидативния стрес, благодарение на противовъзпалителните си свойства и антиоксидантите си.

Ако търсите лека и богата на каротеноиди добавка за поддържане на вашето здраве и благополучие, нашите таблетки ликопен на достъпна цена са точно за вас. Те ще ви осигурят букет от важни вещества, които да отговорят на нуждите ви и да ви подкрепят успешно в поддържането на здравето и дълголетието ви.

Няма отрицателни странични ефекти от приема на ликопен таблетки или капсули. Въпреки това, бъдете внимателни, ако го приемате заедно с калциеви добавки, тъй като те могат да намалят абсорбацията и бионаличността му. Важно е да не ги приемате по едно и също време.

За кого са подходящи добавките с Lycopene?

От съображения за сигурност добавките с ликопен не се препоръчват на бременните и кърмещите жени.

Всички останали могат да приемат ликопен таблетки или капсули според своите нужди. Ликопенът не води до напълняване. Нещо повече: може да ви помогне да отслабнете, тъй като подобрява серумните липидни профили, насърчава активирането на кафява мастна тъкан и засилва метаболизма.

Така че, ако искате да повишите добрия холестерол за сметка на лошия, да нормализирате кръвното налягане, да укрепите костите и сърцето, включете нашите добавки с ликопен на изгодна цена още сега в рутината си. Те ще ви дадат дори повече от това!

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон