Лутеин

Показани 1 от 20 | 20 (1 Страници)

Очите са един от най-важните ни органи, но обикновено им обръщаме специално внимание едва когато зрението ни се влоши. За съжаление, в повечето случаи това е безвъзвратно. Ето защо е хубаво да помислим за превенцията, преди негативните последици да са факт.

Очите ни се сблъскват с повече вредители, отколкото можем да си представим. Цигареният дим, синята светлина, изкуствената светлина, наднормените килограми, високото кръвно налягане, алкохолът и още редица фактори увреждат зрението.

Това е най-осезаемо след 40-годишна възраст. За щастие, ако помислите за здравето на очите си навреме, можете да го запазите до дълбока старост.

Като част от превенцията ви за добро зрение ви предлагаме висококачествените ни добавки с лутеин.

И така, какво е лутеин?

Наред с най-изветсните каротеноиди, бета-каротин и ликопен, лутеинът е третото най-разпространено вещество от този тип. В чист вид представлява оранжево-жълт мастноразтворим кристален прах. Одобрен като безвреден оцветител, той е много повече от това.

Лутеинът е не само прекрасен оцветител, но има особено значение за здравето ни и по-специално – за нашите очи. Той се намира в значителни количества в ретината на окото, особено в областта на жълтото петно. С напредването на възрастта обаче тук могат да се развият дегенеративни процеси, които да доведат до загуба на зрението.

За да обясним важността на lutein за нашата зрителна система, трябва да хвърлим един бърз поглед към човешкото око. Падащата светлина се събира от лещата и по този начин се проектира върху нашата ретина. Тя има сензорни клетки, които преобразуват оптичната информация в нервни импулси и по този начин ни позволява да виждаме.

Ретината обаче не разполага навсякъде с еднакъв брой от тези клетки. Особено голям брой сензорни клетки, чувствителни към цвета, така наречените конуси, са разположени в тясно дефинирана централна област, през която минава зрителната ни ос.

Тази област се нарича „макула” или „жълто петно”. И ту завършва кръгът, защото жълтият цвят се дължи  на съвместното съхранение на лутеин и зеаксантин. Лутеинът е като филтър на макулата и от него до голяма степен зависи оптималното зрение.

Защо е препоръчително да приемате добавки с лутеин?

Лутеинът не позволява на синята светлина да достигне до ретината и да я увреди. Той може да ви помогне не само да предотвратите дегенерацията на макулата и така да се предпазите от сериозни болести, но и да забави прогресията на вече съществуващо заболяване.

Когато приемате лутеин таблетки, вие предпазвате очите си от оксидативен стрес, подобрявате зрителната си острота, можете да виждате по-добре в тъмното и противодействате на уморените очи.

В началото на живота лутеинът е важен за зрителното и когнитивното развитие, но той може да противодейства на когнитивния спад при възрастните хора. Антиоксидантът предпазва от атеросклероза, като понижава провъзпалителните цитокони, както и окисляването на лошия холестрол. Също така подобрява нивата на липидите в кръвта.

Лутеинът филтрира вредната синя и UV светлина и намалява вредите от излагането на слънце. Подобрява контрастното зрение и намалява отблясъците.

Той е и най-често срещаният каротеноид в мозъка. Оксидативният стрес и възпалителните процеси могат да нанесат големи поражения именно тук, затова и лутеинът изпълнява антиоксидантни и противовъзпалителни функции в мозъка. Високото му ниво също може да помогне за подобряване на комуникацията между нервните клетки.

Може да приемате таблетки лутеин за очи и в подкрепа на сърцето. Той предпазва кръвоносните съдове и сърцето от болестите на старостта. Доброто му влияние върху организма засяга и имунната ви система.

Противовъзпалителната защита на клетките на имунната система се повишава при редовен прием на лутеин. Това води и до повече антитела, които служат като защита срещу чужди вещества.

Смята се дори, че лутеинът може да предпази от някои видове рак и по-конкретно рак на белите дробове и гърдата.

Как да приемате таблетки Lutein?

Лутеинът се абсорбира в тънките черва. Лутеиновите естери трябва да бъдат разградени първо там и после да се абсорбират от тялото, тъй като само свободният лутеин може да премине през чревните клетки. И понеже лутеинът е мастноразтворим, той се приема добре с храна, която съдържа мазнини.

Не пропускайте да разгледате добавките ни с лутеин на страхотна цена и изберете най-подходящата за вашата рутина. Вижте и комбинираните ни добавки Лутеин и Зеаксантин; Vision Complex с добавени витамини от група В, бета-каротоин и селен; Лутеин и боровинка, за да дадете на зрението си двойна защита.

Помислете за очите си сега, защото тяхната превенция е от първостепенно значение. Вземете таблетки с лутеин на достъпна цена, за да виждате ясно и в напреднала възраст.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон