Ресвератрол / Resveratrol

Показани 1 от 20 | 30 (2 Страници)

Ресвератрол е полифенол с уникален потенциал. Този мощен антиоксидант принадлежи към групата на фитоалексините. Това са вещества, които растенията произвежда сами, за да се предпазят от гъбички, вируси, бактерии, насекоми и UV радиация. Този антиоксидант присъства главно в семената, стъблата и люспите на гроздето, в ягодите, фъстъците и червеното вино.

Resveratrol е не само антиоксидант, но и повишава способността на тялото да произвежда антиоксидантни ензими. Като активира пътищата и генетичните кодове, позволяващи на антиоксидантите да работят по-ефективно, той допринася за забавянето на стареенето.

Ресвератролът може да удължи живота на някои организми, поради което често се използва като добавка против стареене. Изследванията показват, че добавките имат положителен ефект върху качеството на живот. Те имат благоприятно въздействие върху високото кръвно налягане, кожата, костите, мастните и раковите клетки.

Какви са ползите от ресвератрол?

Противовъзпалителен ефект

Ресвератролът е естествено противовъзпалително средство, което инхибира секрецията на провъзпалителни вещества. В резултат на това той отслабва определени възпалителни реакции в полза на съединителната тъкан в ставите. Това прави тази добавка идеална за лечение на ставни заболявания.

Resveratrol също така блокира определени пътища, за които е известно, че предизвикват възпалителен отговор. Той действа по същия ефективен начин като противовъзпалителните лекарства. Спира производството на определени протеини от имунни клетки, които причиняват възпаление и някои автоимунни заболявания.

Полезен за сърцето

Resveratrol помага на хората с висок риск от сърдечни заболявания, като подпомага намаляването на натрупването на артериална плака.

Антиоксидантите в ресвератрола понижават нивата на липидите, намаляват възпалителния отговор и предотвратяват групирането на тромбцитите, което води до образуване на плака. Всичко това поддържа сърцето здраво и силно.

Поддържа функциите на мозъка

Друга важна полза за здравето ви, от която можете да се възползвате с приема на ресвератрол като хранителна добавка, е поддържане на цялостната мозъчна функция. Доказано е, че този пилифенол има много невропротективни ефекти върху мозъчните клетки, невротрансмитерите и цялостната мозъчна дейност.

Resveratrol увеличава усвояването на глутамат, което означава, че мозъкът е по-защитен от дегенеративни заболявания като Алцхаймер и инсулт. Ресвератрол капсули помагат и при деменция, като намаляват дегенерацията.

С приема на добавка ресвератрол можете да защитите мозъка и от други видове увреждания чрез увеличаване на активността на антиоксидантния ген, особено когато се приема с мелатонин.

Подобрява цялостното психично здраве

Resveratrol може да помогне на мозъка да поддържа енергийния баланс при стресови ситуации. Когато приемате капсули ресвератрол по-лесно се справяте с промяната в настроенията. Приемът на тази добавка може да ви помогне да подобрите цялостното си психично здраве, тъй като Resveratrol въздейства върху мозъчната тъкан и функция.

Този антиоксидант повишава концентрацията на серотинова активност, която е отговорна за повишаване на настроението. Също така, блокира някои ензими, които разграждат невротрансмитери, променящи настроението, като допамин и серотонин.

Антидиабетно действие

Изследванията показват, че приемът на ресвератрол на таблетки може да помогне за повишаване на инсулиновата чувствителност при хора с диабет тип 2. Инсулинът е хормон, който гарантира усвояването на глюкозата или захарта от нашите клетки. В резултат на това нивото на кръвната захар спада след хранене.

Клетките на хората с диабет обаче не реагират на инсулин. По този начин глюкозата остава в кръвта и клетките не могат да извлекат енергия от нея. Това е нездравословно и дори опасно.

Приемът на таблетки ресвератрол може да ви гарантира, че клетките при хора с диабет тип 2 ще станат по-чувствителни към инсулин и ще премахнат захарта от кръвта.

Помага за по-дълъг и качествен живот

Хората, които приемат resveratrol, живеят по-дълго и страдат от по-малко заболявания, свързани с възрастта. Този полифенол не само предпазва клетките от увреждане, но и намалява щетите, причинени от свободните радикали. Това означава, че никога не е късно да започнете да го приемате под формата на добавки.

Балансира хормоните

Приемът на ресвератрол таблетки може да помогне и при жени с високи нива на мъжки хормони. Независимо от причините за това състояние, Resveratrol може да намали нивата им.

Помага при борбата с рака

Добавките с ресвератрол могат да помогнат и при борбата с рака. Те потискат растежа на раковите клетки и могат да променят генната им експресия, което ги прави част от лечението на рака.

Антисептично действие

Ресвератролът може да предотврати растежа на гъбичките и болестотворните бактерии, тъй като има антисептичен ефект. Той има също така и антибиотичен потенциал.

Силен щит срещу бръчките и стареенето на кожата

Сочат ресвератрола за естествен бустер за красива кожа. Едва ли има друга активна съставка, която да е получила такова внимание през последните години в борбата със стареенето на кожата.

Ресвератролът задейства редица защитни механизми, които освобождават ензим, наречен сиртуин. Този ценен ензим се нарича „ген на дълголетието”.

Сиртуинът има изключителната способност да забавя процеса на стареене на кожните клетки и в същото време да активира регенерацията на тъканите. В резултат на това клетките остават непокътнати и естественото стареене на кожата се забавя. Така че ресвератролът безспорно е полезен и за вашата кожа.

За отслабване

Отслабване с ресвератрол, възможно ли е? Наднорменото тегло е основен здравен проблем в световен мащаб. Хранителните добавки се включват активно в лечението на затлъстяването, а ресвератролът е известен като средство против затлъстяване със своите свойства за понижаване на липидите и ограничаване на калориите.

Ресвератрол помага за здравословно отслабване, като насърчава увеличаването на чистата телесна маса за сметка на мастните клетки. Той превръща белите мастни клетки в кафяви, а те могат да бъдат изгорени много по-лесно от тялото. Складираните мазнини се освобождават по-бързо, метаболизмът се стимулира и изграждането на мускули се улеснява.

Изследванията сочат, че този антиоксидант атакува мастните клетки, подобрява инсулиновата чувствителност и предотвратява възпаленията. В допълнение към това ресвератролът предотвратява пристъпите на неудържим глад и по този начин косвено ви помага да губите килограми.

Ако вашата цел е да отслабнете по здравословен начин, нашите добавки с ресвератрол ще ви помогнат. С тях чудото не се случва за един ден, но се случва по един здравословен начин.

Намаляйки мастните клетки, ресвератролът предотвратява неправилните реакции на имунна система. Вие ставате не само по-слаби благодарение на този антиоксидант, но и по-здрави. Добавките с resveratrol ви осигуряват ефект като при диета с намалено съдържание на калории.

Здравословната загуба на килограми подобрява дейността на всички важни органи. Важно е да обърнем внимание на рисковите фактори от затлъстяването, защото те са високи.

Кога да приемате хранителни добавки с ресвератрол?

Препоръчваме ви да приемате ресвератрол таблетки рано сутрин на празен стомах. Въпреки че едновременният прием на пиперин (растително съединение, което се намира в пипера и подобрява усвояването на куркумин) също подобрява бионаличността на resveratrol, желателно е да взимате добавката на празен стомах.

Имайте предвид също, че ресвератролът не е водоразтворим, а мастноразтворим. Добър вариант е да го приемате с мазна храна, като кисело мляко, ако стомахът ви не го приема добре на гладно.

Чаша червено вино или ресвератрол на таблетки – кое да изберете?

Приемът на този антиоксидант чрез пиене на вино е ограничен поради редица причини. Ако искате да се възползвате от всички ползи за организма от този антиоксидант, изберете нашите ресвератрол капсули на изгодна цена. Те са сигурен залог, който няма да застраши здравето ви както ще направи това алкохолът.

За какво да внимавате при приема на добавки?

Вече споменахме, че червеното вино не е надеждна опция да получите нужното количество ресвератрол поради вредните му ефекти.

Интересно е взаимодействието на ресвератрол с други полифеноли като кверцетин и катехин. Те забавят метаболизма на ресвератрола в черния дроб, увеличавайки количеството му в кръвта. Следователно нашите добавки resveratrol с Quercetin, Piperine и Curcumin са много добър избор за оптимално насищане на организма с антиоксиданти.

Опасен ли е в големи дози?

Досега антиоксидантът не е показал никакви токсични ефекти или значителни отрицателни ефекти, дори при по-високи дози. Въпреки това, не ви препоръчваме да надвишавате препоръчителната доза в дългосрочен план, за да избегнете евентуални странични ефекти.

Може ли да има лекарствени взаимодействия?

Този антиоксидант не трябва да се приема в големи дози заедно с разредители на кръвта, тъй като рискът от кървене може да се увеличи. Трябва също да внимавате, когато комбинирате нестероидни противовъзпалителни лекарства, които инхибират агрегацията на тромбоцитите.

Ресвератролът също може да повлияе на разграждането на лекарствата в черния дроб. Приемането на големи дози може да забави разграждането на тези лекарства поради инхибиране на ензима.

Противовъзпалителният ефект на ресвератрола е известен отдавна, но през последните няколко години този антиоксидант добри голяма популярност. Начинът, по който потиска възпалителните процеси е сложен, но изключително интересен. Ето защо само можем да се радваме, че ресвератрол е вече и в България.

Ако имате нужда от солиден антиоксидант, защото тренирате много или имате натоварен начин на живот, можете да помислите за нашите добавки с resveratrol на супер цена. Предлагаме ви голямо разнообразие на добавки само от утвърдени производители.

Антиоксидантите са най-лесният начин да се подсигурите с повече сила, здраве и красота. Въпреки че можете да си ги набавите до известна степен и от храната, добавките са сигурен начин да повишите гарантирано нивата им в организма си.

Включете антиоксидантите в действие с качествен ресвератрол, който ви предлагаме на страхотна цена. Всички се стремим към дълголетие и живот без болести. Без антиоксиданти обаче това често е недостижимо.

Открийте десетките ползи на ресвератрола и се възползвайте от тях. Независимо дали търсите решение против бръчки, антиоксидант за подмладяване на организма, лек за хормоналния дисбаланс, нашите капсули ресвератрол ще допринесат за здравето и красотата ви.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон