Селен

Показани 1 от 20 | 40 (2 Страници)

Селенът е жизненоважен микроелемент, който тялото ни не може да произвежда само. Това означава, че трябва да си го набавим от храната. Проблемът е, че съдържанието му в растителните храни варира и често е твърде малко. Ако не консумирате ядки, месо, риба, гъби и млечни продукти достатъчно, вероятно вече имате недостиг на селен.

Този основен микроелемент обаче е от голямо значение за здравословния метаболизъм. Като компонент на различни ензими и протеини в тялото, той е много важен за здравето на щитовидната жлеза и антиоксидантната защита.

Небалансираната диета бързо може да доведе организма ни до дефицит, който от своя страна да срине имунната система и да наруши функцията на щитовидната жлеза. Разбира се, предозирането със selen може да бъде не по-малко вредно от недостига, затова ви препоръчваме да внимавате с дозировката.

Приемането на правилното количество хранителна добавка селен може да има широк спектър от ползи за здравето ви:

Подкрепа на щитовидната жлеза

80% от жените имат Тиреоидит на Хашимото, като честотата на заболяването се увеличава. Смята се, че 8 до 10% от жените и 1 до 2% от мъжете го имат. По време на това заболяване Т-клетките разрушават тъканта на щитовидната жлеза. Освен това могат да бъдат открити антитела, особено срещу тиреоидна пероксидаза.

Нивото на тези титри на ТРО антитела може да бъде намалено с приема на селен таблетки. Хората, които приемат selen и имат Хашимото, споделят, че се чувстват по-добре след лечение с правилната дозировка селен.

Селенът е от съществено значение за нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Той се намира в големи концентрации в тъканта й и я предпазва от водородния пероксид, произвеждащ се при синтеза на нейните хормони.

Ако селенът е недостатъчен, съотношението на Т4 към Т3 се променя и това може да наруши функцията на щитовидната жлеза.

Така че приемът на селен като хранителна добавка е най-добрата подкрепа за щитовидната жлеза, независимо дали имате здравословни проблеми, или не.

Против стареене

Стареенето на организма е следствие от дисбаланса между увреждането, причинено от оксидативния стрес, и антиоксидантната защита на организма. Тук селенът може много да помогне. Като важен хранителен фактор, той премоделира физиологичните промени и така предотвратява различни заболявания.

Selen участва в подобряването на антиоксидантната защита, имунните функции и метаболитната хомеостаза. Смята се, че недостатъчният прием на таблетки селен може да намали продължителността на човешкия живот чрез ускоряване на процеса на стареене и увеличаване уязвимостта към различни заболявания.

Всичко това показва, че селенът играе важна роля в механизмите на стареене и има потенциала да ни предпази от дисфункция на имунитета и някои видове рак.

За да се възползвате от всичко това, изберете своята добавка капсули селен от нашия онлайн магазин и я приемайте според указанията на производителя.

Срещу вируси

Когато имате дефицит, дори безобидните вируси могат да доведат до сериозно боледуване. Възможно е да бъде провокирано и състояние на кардиомиопатия, при което сърцето се затруднява да осигури кръв за всички важни органи в тялото ни.

Когато не получавате достатъчно selen от храната, ставате податливи на вирусни инфекции, от които се възстановявате трудно. Това е така, защото когато се заразите, белите кръвни клетки повишават нивата на водороден пероксид и супероксид. Те действат като „ракети”, когато тялото е атакувано от вируси и други микроорганизми.

Производството на провъзпалителни цитокини също генерира големи количества от тях. Тези агресивни свободни радикали трябва да изпълнят само специфичните си задачи, без да предизвикат верижни реакции вътре и извън клетката.

Въздействието им се увеличава с годините, както и с фактори като тютюнопушене, излагане на въздействието на тежки метали, UV радиация и други. Оксидативният стрес създава условия за увреждане на клетките и провокира различни хронични заболявания. Ето защо е важно нашите защитни механизми да могат да се борят с вирусите бързо и ефективно.

Когато тялото ви е изложено на вирусна атака, вие имате незабавна нужда от защитни антиоксиданти като селен на таблетки. Вече казахме, че той е много важен за неутрализирането на водородния пероксид и органичния хидропероксид, преди те да могат да причинят окислително увреждане.

Защитете се от вируси с нашите добавки селен и се радвайте на зимните месеци здрави и енергични.

Против безсъние

Селенът се отразява положително и върху циркадния ритъм, като по този начин косвено може да ви помогне да спите по-пълноценно. Когато циркадният ви ритъм е в баланс, заспивате по-лесно и не се пробуждате често. Ето защо нашите селен хранителни добавки могат много да помогнат на тези от вас, които се борят с безсънието.

По-добро настроение и по-малка склонност към депресии

Още една причина да приемате добавка селен през зимните месеци, когато по правило сме склонни към депресии и мрачно настроение.

Дефицитът на selen може да повлияе на мозъчната функция и настроението. Тъй като доброто снабдяване с микроелемента помага на тялото да намали оксидативния стрес и възпалението, да подобри кръвообращението и да модифицира синтеза и функцията на хормона на щастието серотонин, рискът от депресии е много по-малък.

Положителното влияние на селена върху психиката е обект на десетки изследвания, така че тази връзка не е изненадваща. Недостигът му може да насърчи психологичните проблеми, депресия и тревожност. При по-възрастните хора нарушенията в когнитивното представяне и координация е още по-осезаемо.

С качествен селен препарат от богатия ни продуктов каталог можете да се избавите от всичко това и да сте по-усмихнати и ведри, дори в онези дни, когато нищо не върви.

По-висока плодовитост и по-малък риск от спонтанен аборт

Селенът е от голямо значение и когато говорим за плодовитост.  Той може да увеличи шансовете и при двата пола, а при бременните жени също така да предотврати различни усложнения, включително и спонтанен аборт.

Не случайно той често е предписван в подкрепа на репродуктивното здраве. При мъжете дефицитът води до по-малко подвижни сперматозоиди, което намалява вероятността жената да забременее.

Затова е важно да бъдат приеман и от двата пола, за да подобри плодовитостта и да осигури нормална бременност и раждане.

Превенция на рака

Селенът може да бъде полезен при хора със слаба имунна система или фамилна анамнеза за рак. Смята се, че със селен на хапчета може да се намали риска от рак, но също така и да се забави прогресията на вече съществуващото заболяване и растежа на тумора.

Комбинацията от селен и бял трън намалява и общия холестрол, а при мъжете след операция за отстраняване на простатата състоянието се подобрява и се намалява риска от рецидив.

Здраве на сърцето

Селенът подобрява кръвообращението, което в комбинация с по-ниските нива на оксидативен стрес потенциално намалява риска от сърдечни заболявания. Най-голям ефект се наблюдава при хора с дефицит и нормални нива на селен. Това означава, че в никакъв случай не трябва да предозирате, особено без наблюдение от терапевт.

Накратко, твърде ниската концентрация на селен ви прави по-уязвими откъм заболявания на сърцето. Нашият качествен селен като хранителна добавка на изгодна цена може да ви помогне да предотвратите коронорната артериална болест.

Селенът е жизненоважен помощник на здравето, така че ако не се храните пълноценно и избягвате богатите на този микроелемент храни, изберете препарат селен на страхотна цена от онлайн магазина ни за висококачествени хранителни добавки.

Облекчаване на астмата

Тъй като асмата включва повишен оксидативен стрес, се предполага, че нивата на селен играят важна роля в патогенезата на заболяването. Селенът е мощен антиоксидант, който се бори точно с оксидативния стрес.

Изследванията показват, че дефицитът на селен може да бъде важен при хора с хронична асма, тъй като при тях по правило се наблюдават по-ниски нива на микроелемента. Въпреки че селен като хапче не е част от лекарствената терапия при астма, се наблюдава подобрение на белодробната функция и намаляване на кризите.

Намаляването на оксидативния стрес може да бъде важен фактор и в етиологията на детската астма.

Повишаване на IGF-1: инсулиноподобният фактор на растежа

Проучванията показват връзка между приема на таблетки селен и инсулиноподобния фактор на растежа. IGF-1 има важна роля в мускулния растеж, протеиновия синтез и усвояването на различните аминокиселини.

Приемът хапчета селен поддържа мускулите ви силни и увеличава шансовете ви да натрупате повече мускулна маса.

По-лесно отслабване

Поради дефицит на селен и цинк, превръщането на хормона на щитовидната жлеза Т4 в Т3 е намалено, което води и до проблеми с функцията й. Недостигът на селен намалява доставката на йод, който е нужен за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

Бавната щитовидна жлеза често води до напълняване и прави трудно постигането на желаните килограми.

Щитовидната жлеза играе критична роля в енергийния метаболизъм и регулирането на телесното тегло. Ако във вашата диета няма достатъчно селен, това може да увлечи рисковите фактори за развитие на затлъстяване.

Селенът е важен за поддържането на здравословно тегло и за по-ефективното отслабване. Без достатъчно от него, всяка диета ще се провали, колкото и стриктно да я спазвате.

Ако искате, но не успявате да намалите теглото си, е време да включите в рутината си нашите таблетки селен, които ви предлагаме на изкушаваща цена. С тяхна помощ хормоните на щитовидната ви жлеза Т3 и Т4 ще бъдат в баланс за един здравословен метаболизъм. Тези два хормона участват в почти всеки физиологичен процес в тялото ви, като помагат за преобразуването на съхранената енергия в гориво за вашите клетки.

За по-добър растеж на косата

Селенът помага и при растежа на косата. Поради тази причина често се препоръчва при косопад. Той подпомага възстановяването на косата и стимулира фоликулите.

Недостигът на определени хранителни вещества може да доведе до загуба на коса. При хората с дефицит е възможно и по-ранно побеляване. Особено при дефицит на селен и магнезий.

А биотин, цинк и селен са най-добрата превенция за поддържане на здрава и силна коса. Разгледайте нашите добавки и се погрижете за здравето на косата си. Не се примирявайте с косопада. Можете да го намалите значително с нашия качествен селен на капсули на чудесна цена.

Кой се нуждае от таблетки селен?

Съществува риск от дефицит при хората на веганска диета или на изключително едностранна диета, при пациентите на диализа, хранителни разстройства (анорексия, булимия), и някои заболявания, които нарушават усвояването на хранителните вещества.

Бременните и кърмещите жени също имат нужда от добавки селен, тъй като нуждите им от антиоксиданти са завишени.

Приемът на селен капсула или на таблетки е препоръчителен и при хора със сърцебиене и прескачане на сърцето. При много от тях с усеща подобрение на дейността на сърцето и по-малко дискомфорт.

Също така хората, които имат горногранични нива на FT, FT4 и TSH също могат да взимат селен на таблетки и по този начин да подкрепят щитовидната жлеза.

След всяка строга диета, силен стрес, тежка физическа дейност и натоварено ежедневие, можете да приемате селен в таблетки, за да намалите пораженията от оксидативния стрес. Това се отнася и за активните спортисти, които натоварват тялото си ежедневно.

Нивата на оксидативния стрес се променят при физическо натоварване, така че когато спортуваме, се нуждаем от повече антиоксиданти.

Всичко това означава, че приемът на селен продукти има смисъл както при определени целеви групи от населението, така и при здрави хора, които не се хранят пълноценно или спортуват интензивно.

Разбира се, ако имате колебания относно нуждата ви от селен, можете проверите нивата му с кръвна пробра или да се посъветвате с терапевт.

За какво да внимавате при приема на хапчета selen?

За разлика от много други вещества в хранителните добавки, селенът може да бъде токсичен над определено ниво. По-малко забележимите признаци на предозиране включват стомашно-чревни проблеми, нервни разстройства, проблеми със зъбите, увреждане на кожата, косопад.

Такива последици обаче могат да се очакват само при постоянно превишен прием с повече от 300 микрограма на ден.

В обобщение можем да кажем, че твърде малко селен е вредно – и твърде много също. Така че, не позволявайте да развиете недостиг, но и не злоупотребявайте с дозировката. Когато приемате правилно селен като хранителна добавка, няма да имате никакви оплаквания. Само можете да спечелите – вие и здравето ви.

Кое е най-доброто време за приемане на тази добавка?

Най-доброто време за прием на селен капсули зависи изцяло от организма ви. Количеството selen в тялото е най-много сутрин и вечер. Този микроелемент се екскретира в стомаха в рамките на 24 часа.

Можете да вземете селен капсула сутрин точно преди закуска. Ако имате проблем със стомаха, приемайте селен в комбинация с храна. По принцип няма значение по кое време на деня ще пиете добавката си, но е хубаво да знаете, че може да има някои взаимодействия с други лекарства. Такива са: някои антиациди, лекарства за химиотерапия, кортикостероиди, ниацин, понижаващи холестрола станини.

Може да включите към селена и витамин Е от нашите добавки, тъй като той увеличава ефективността му.

Ако не се храните пълноценно, пийте таблетки селен в продължение на 3 месеца. Това време е достатъчно, за да си осигурите всички ползи от микроелемента.

Селенът може да ви помогне в много отношения. Той подкрепя тялото ви в борбата със свободните радикали забавя признаците на стареене, като бръчки, петна и фини линии; подпомага зрението, като намалява оксидативния стрес в роговицата.

Ползите са буквално десетки. Така че не се колебайте да включите селен хранителна добавка от нашия онлайн магазин на супер цена. Намаленията при нас никога не свършват, затова ни посещавайте редовно. Нека заедно да се погрижим за вашето здраве по най-добрия начин.

Хранителните добавки са най-лесният начин да се предпазите от дефицити. Те, разбира се, не заместват балансираната диета, но ви подкрепят, когато не успявате да си осигурите ежедневно правилните храни.

С нашия качествен селен на страхотна цена със сигурност си гарантирате силен имунитет, мощна антиоксиданта защита, здраво сърце, пълноценен сън, красива кожа и добро настроение. Грижете се за здравето си отвътре, за да му се радвате и отвън!

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон