Витамин А

Показани 1 от 18 | 18 (1 Страници)

Витамин А е мастноразтворим витамин, който получаваме частично от храната и частично организмът ни го произвежда сам. Можете да го получите предимно от животински храни, като черен дроб и риба. Когато диетата ви е бедна на такива храни, ви препоръчваме да компенсираме това с нашите качествени таблетки витамин А. Защо това е важно?

Витамин А и имунната система

Той допринася за нормалното функциониране на имунната система. Нашите лигавици са част от нея. Тези, които се намират в белите дробове и чревната система, улавят бактериите и други вредни вещества.

Витамин А е важен за поддържането на нормалната структура и функция на лигавиците в белите дробове и чревната система.

Vitamin A и кожата

Ретинолът, форма на витамин А, влияе благоприятно върху бръчките и пигментните петна. А също така и гарантира, че кожата запазва влагата си и стимулира производството на колаген. В допълнение към това, витамин A намалява щетите от UV лъчите и е важен за здравето на венците.

Ако забележите, че кожата ви е по-суха от обикновено, което пък от своя страна води до преждевременната поява на бръчки, включете в рутината си нашите капсули витамин А. Те ще ви помогнат да я поддържате здрава и хидратирана.

При акне

Когато порите не могат да се отърват от допълнителните мъртви кожни клетки, те се натрупват в порите. Това води до микрокомедони - началният стадий на акнето. Тъй като себумът продължава да се натрупва, акнето се задълбочава.

Витамин А е мощен антиоксидант, който може да намали производството на себум – нещо особено важно при хората с мазна и комбинирана кожа. Когато приемате таблетки или капсули vitamin A, свободните радикали не могат да причинят сериозни щети и да предизвикат промени в мастните жлези.

За очите

Много често при проблем с очите офталмологът предписва добавка витамин А и това не е случайно. Vitamin A е добър за зрението и необходим за преобразуването на светлината, която навлиза в окото, в сигнал, който отива в мозъка.

Окото има светлочувствителни клетки, които са важни за откриване на нюанси на сивото, особено полезни при здрач, така че да виждате добре в тъмното.

Когато светлината попадне върху родопсина – основен зрителен пигмент, той се разлага и предава сигнал към мозъка. Този пигмент се произвежда под въздействието на витамин А. Този витамин също така поддържа нормалната влага в очите.

За косата

Витамин A също е важен за косата. Когато тя расте и се обновява непрекъснато, в долната част на корена на косъма се образуват нови клетки. Този витамин играе важна роля в процеса на клетъчното диференциране.

Ако смятате, че косата ви не расте и не изглежда здрава, можете да я подсилите с добавка под форма на хапчета витамин А, които ще откриете при нас в богато разнообразие.

До какво може да доведе дефицитът на тези витамини?

Дефицитът на vitamin a обикновено е резултат от диета, която съдържа твърде малко храни, които го съдържат. Освен това, нарушение на панкреаса или черния дроб може да ускори този дефицит.

При нелекуван дефицит симптомите на нощна слепота могат да се влошат и в крайна сметка да доведат до пълна слепота. В много развиващи се страни хроничният дефицит все още е често срещан в резултат на неправилното хранене.

Дефицитът на витамин А може да причини кожни проблеми, намалена устойчивост, слаба коса, сухота в очите, нощна слепота и в най-лошия случай слепота. Най-често симптомите са свързани с влошаване на състоянието на кожата и акнето.

Това е така, защото ретинолът принадлежи към семейството на ретиноидите, които помагат за увеличаване на обмяната на клетките и кожата.

Имате ли нужда от витамин А, за да виждате добре?

В допълнение към всичко, което вече споменахме за връзката между този витамин и зрението, ще добавим и антиоксидантната му роля. Витамин А съдържа много антиоксиданти, които помагат за поддържането на клетките и тъканите на окото здрави.

Витамин А помага за доброто състояние на ретината и роговицата на окото. Ако работите на компютър и изпитвате сухота в очите, ви препоръчваме да приемате капсули или таблетки с витамин А, който ние ще ви предложим на страхотна цена.

Кога трябва да приемате добавка?

Ако сте на ограничителна диета, налага се да се спазвате определен хранителен режим заради болестно състояние, което оказва влияние върху усвояването на храната, нашите добавки с витамин А ще ви помогнат да избегнете дефицит.

Препоръчително е да приемате капсули витамин А и при проблеми със зрението, акне, отслабена имунна система, косопад. Ние ще ви предложим качествен витамин А на изгодна цена, само на утвърдени производители. Направете своя избор сега!

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон