Витамин C

Показани 1 от 20 | 103 (6 Страници)

Когато почувствате първите симптоми на настинка , вероятно първата ви стъпка е да вземете витамин Ц таблетки? И това действително е правилният ход. Той е известен с имуностимулиращите и антиоксидантните си свойства, които ни помагат по-бързо да се справим с инфекцията в организма.

От колко витамин C се нуждаете и защо той е толкова важен за вашето здраве?

Витамин Ц е водоразтворим витамин, което означава, че излишъкът от него напуска тялото чрез урината. Той е изключително важен за растежа и обновяването на нашето тяло. Но ползите от него не свършват дотук.

Витамин C е важен за редица телесни функции, включително образуването на колаген, усвояването на желязо и поддържането на здрави кости и стави. Известно е също, че намалява симптомите на умора и изтощение, което го прави чудесно средство за борба със зимната депресия.

Ето и няколко основателни причини да приемате качествен витамин C, който ние определено можем да ви предложим:

 • За да се предпазите от оксидативно увреждане: vit c е най-мощният ви съюзник в борбата със свободните радикали. Те могат да причинят големи щети на организма ви, ако има твърде много от тях в тялото ви. За да ги държи под контрол, тялото ви използва антиоксиданти, сред които и vitamin c. Това го прави идеален за поддържане на здрави клетки и тъкани.
 • За да имате здрави кръвоносни съдове: Всички наши органи зависят от кръвообращението. Когато някои кръвоносни съдове не функционират правилно, това оказва влияние на всички важни органи в нашето тяло. Те просто не получават достатъчно кръв. Вит С допринася за производството на колаген, който от своя страна поддържа съдовите стени здрави и силни. Недостигът му определено не е добър за нашите вени и изобщо за кръвоносните съдове.
 • За да запазите костите здрави и устойчиви: Колагенът е важен не само за кръвоносните съдове, но и за костите. Дефицитът на vit c обачезасяга и неговото производство. Следователно приемането на добавки с чист витамин C е полезно за вашите кости, тъй като стимулира производството на колаген.
 • За силни стави: Витамин C е добър и за вашите стави. Здрави кости и здрави стави. Кой не би искал това, особено с напредването на възрастта? Както вече споменахме vit c допринася за по-високите нива на колаген, който пък пази и вашите стави. Антиоксидантният му ефект предлага и защита срещу възпаления в ставите. Тъй като те имат богата на колаген съединителна тъкан, дефицитът на vit c може да причини сериозни проблеми.
 • За да не губите желязото от храната: Желязото е важен минерал, който има редица функции. Той е от съществено значение за производството на червени кръвни клетки и транспортирането на кислород. Vitamin C увеличава усвояването на желязото от храната. Установено е, че дори 100 mg vit c осигурява повишено усвояване на желязо с 67%. Реално витаминът осигурява на тялото ви допълнително желязо. Това е много полезно за хора, склонни към недостиг и анемия. Както знаем, ниските нива на желязо водят до анемия – състояние, което изобщо не е за пренебрегване. Ако и вие сте сред тях, помислете за прием на вит с таблетки. Това може да помогне и за анемията ви.
 • За да оптимизирате имунната си система: Всички знаем каква е нейната роля и колко е важно да я поддържаме силна. Е, с разтворим витамин Ц или хапчета това не е толкова трудно. Вашата имунна система работи с белите кръвни клетки, наричани още лимфоцити и фагоцити. Те помагат за защитата на тялото ви и осигуряват нормалното функциониране на имунната система. Вит Ц им помага да вършат своята работа добре, като ги предпазва от свободните радикали. И накрая, той ви помага и след усилена тренировка. Когато тялото ви е заето да се възстановява, вашата имунна система не е в оптимално състояние. Тук подкрепа може да ви даде именно vit c, като ви защити.
 • За красива кожа: Красивата кожа е хидратирана, сияйна и гладка. За всичко това обаче отново ви е нужен колаген. Вече споменахме връзката между него и витамин C. Витамин C е важна част от имунната система и на вашата кожа. Той се транспортира до нея и действа като антиоксидант. Здравата кожа съдържа много vit c, особено във външния си слой. Ако искате да я предпазите от окислително увреждане, причинено от слънцето и замърсителите в околната среда, изберете най добрия витамин C от нашия каталог с качествени добавки за цялото семейство.
 • За бистър ум и силна памет: И тук антиоксидантите свойства на vitamin c влизат в действие. Той ви осигурява умствена устойчивост и бистър ум. Но той е добър и за вашето настроение, концентрация и памет. Дефицитът му ви кара често да забравяте, да се разсейвате и да запомняте нови неща трудно. Установено е, че хората, които имат по-високи нива на витамин С се радват на по-добро психическо равновесие и работоспособност.
 • За красива усмивка: Красиви, здрави зъби. Всеки иска това, независимо от това на колко е години. А витамин Ц може да помогне много за това. Повече колаген, по-здрави зъби, а също и така по-бързо заздравяване на раните в устата. Ниските нива на колаген могат да причинят загуба на зъби, тъй като той се състои от влакна, които се намират в тъканта, изграждаща зъбите и костите. Недостигът му може да причини и проблеми с венците. Ако вече страдате от проблемни венци, опитайте да решите проблема с някоя от нашите добавкис най-добрия витамин C под формата на капсулиили хапчета.

Но това не е всичко. Витамин Ц е полезен за нервната ви система, за енергийното ви ниво, за хроничната ви умора. С право можем да го определим като универсална добавка за всеки, който иска да се погрижи за здравето и имунната си система.

И за да ви улесним в избора, сме подбрали специална селекция от най-добрите марки на пазара, които ви предлагаме на изключителни цени. С нас няма грешен избор. Каквито и да са причините да добавите vit c към ежедневната си рутина, ние ще оправдаем очакванията ви.

Витамин Ц с удължено освобождаване – кое е различното?

Добавките ни с витамин C с удължено освобождаване действат по същия начин като класическите, но са разработени по такъв начин, че освобождават активното вещество постепенно. И в това е голямата разлика с класическите добавки.

При традиционните добавки витамин Ц се освобождава, когато капсулата или таблетката пристигне на желаното място (например стомашно-чревния тракт) след поглъщане. Веднага след като капсулата се разтвори от храносмилателния сок, тя ще освободи активната съставка. И след като витаминът премине през определени биологични бариери, ще бъде абсорбиран от тялото ви.

Витамин Ц с удължено действие не се освобождава наведнъж. Вместо това той има стабилно освобождаване на умерено количество. Защо това е важно? Постепенното освобождаване е много по-близо до естествения процес, с който тялото е свикнало. Така се избягва внезапния пик на активно вещество.

Витамин C с удължено действие - 3 основни предимства:

 • Предотвратява високите концентрации, така че да не се появят определени нежелани реакции. Това е особено важно при хората с чувствителен стомах. Ако изберете тази форма ще избегнете храносмилателните разстройства, дори да сте предразположени към тях.
 • Действието на витамина продължава по-дълго време: краткосрочната висока концентрация няма същия ефект като стабилното, дългосрочно освобождаване на по-малко количество.
 • Организмът абсорбира и използва по-добре активното вещество, когато то се освобождава умерено. При класическата форма вие губите част от витамина.
 • Защитата ви продължава часове наред: До 7 часа в организма ви циркулира достатъчно активно вещество, от чиито предимства можете да се възползвате.

Капсулите vit c с удължено действие осигуряват много по-добро усвояване и транспортиране до тъканите. Десетките проучвания подкрепят тяхната подобрена ефективност, така че не се колебайте да изпробвате действието им още сега. Това е добър и лесен начин да подкрепите диетата си, без да стресирате организма си с твърде висока внезапна концентрация на витамин Ц.

Добър ли е разтворимият витамин Ц?

Ако се затруднявате с капсулите и таблетките vit c, можете да изберете разтворима форма. Предлагаме ви лесни и бързи за употреба ефервесцентни таблетки, които се разтварят във вода. Те имат освежаващо действие, приятен аромат и вкус и не предизвикват неприятни усещания в стомаха.

Много хора предпочитат разтворим витамин Ц, особено ако трябва да го приемат сутрин, когато стомахът е по-чувствителен. Той ще ви донесе същите ползи, както и традиционните капсули и таблетки, така че можете спокойно да го употребявате.

Защо добавките са особено важни за спортистите?

Интензивната физическа активност може да наруши способността на имунната система да работи нормално, а това може да увеличи броя на свободните радикали. С най-добрия витамин C за възрастни всеки спортист ще подпомогне имунитета си по време и след тежка тренировка. Това ще защити клетките от оксидативния стрес и ще стимулира регенерацията.

Колко време е нужно, за да усетите ефекта?

Можете да приемате този витамин за всякакви проблеми, включително слаб имунитет, липса на енергия, лош вид на кожата, податливост на инфекции, хронична умора. В зависимост от причината , може да забележите ефект от добавката само след няколко дни. При някои хора ефектът може да бъде по-осезаем след няколко седмици.

Препоръчваме ви да приемате този витамин в продължение на три месеца, за да сте сигурни, че имате достатъчно време да усетите ползите.

Таблетки, капсули или прах витамин С?

Най-широко използваната форма на vitamin c са таблетките. Те се поглъщат по-лесно, особено от децата. Ако капсулите са ви неприятни, таблетките значително ще ви улеснят.

Вече разяснихме действието на капсулите vit c с удължено действие, така че ако искате да се възползвате от техните предимства, е добре да изберете тях. Те съдържат и по-голямо количество активно вещество в сравнение с таблетките.

И двете форми са в удобни опаковки, така че да го носите със себе си, ако се налага. Таблетките се приемат с по-малко течност, докато за капсулите ще ви трябва чаша вода. В противен случай ще се затрудните с преглъщането.

Разтворимите таблетки са приятни на вкус, но няма как да ги приемате в движение. Нуждаете се от условия, за да ги приготвите.

Приемането на чист витамин C на прах пък е най-удобно, ако искате сами да определите размера на дневната доза. Недостатъкът е, че се дозира по-трудно.

Която и форма да изберете от нашите чудесни добавки с витамин Ц на изкушаваща цена, няма да сбъркате. Това е витаминът, който задължително трябва да включите в рутината си при смяната на сезоните. Не чакайте да усетите симптомите на недостиг, за да вземете мерки.

Дори да приемете повече от необходимото, организмът ви ще изхвърли излишното. Важното е да взимате своята доза витамин Ц всеки ден, за да поддържате оптималните резултати.

Помислете за своята имунна система преди разгара на вирусите и настинките. Защитете се по най-добрия начин от патогените. С най добрия разтворим витамин C ще увеличите своята устойчивост в променливото време.

Тялото ви не може да произвежда само vit c, така че се нуждае от помощта ви, за да изпълнява нормално своите функции. Дайте му мощна подкрепа с нашите качествени добавки. Защото грижата винаги започва отвътре.

Погрижете се за себе си и своето семейство, за да бъдете здрави, енергични и силни, независимо от сезона.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон