Витамин Д / Vitamin D

Показани 1 от 20 | 47 (3 Страници)

Витамин D играе съществена роля в редица функции на организма, затова е от важно значение за оптималното ни здраве. Той е важен за вашите кости, имунна система, мускули, наред с други неща.

Около 90% от vit d идва от излагането на слънчева светлина. Като мастноразтворим витамин той може да бъде произвеждан от организма ни, а също така и получен чрез храната.

За производството му обаче е необходимо да излагаме кожата си редовно на слънце. Диетата ни от своя страна е с ограничена наличност на витамин D. Има само някои храни, които са със значителни количества от него. Така че, ако не обичате месо, мазна риба и гъби, вероятно не си набавяте достатъчно количество, особено през зимните месеци.

Изследванията показват, че около 50% от хората не получават достатъчно витамин D, което не е толкова безобидно. Ето защо е добра идея да разгледате най-добрите марки витамин Д, които ще откриете в нашия онлайн магазин за хранителни добавки.

Ето и някои ползи от приема на добавки с витамин Д, които ще откриете при нас на изгодна цена:

 • По-здрави кости: vit d увеличава усвояването на калций и фосфор от храната, които от своя страна са важни за нашите кости. Хората с недостиг на витамин Д са по-склонни да загубят костна маса, особено с напредването на възрастта. Рискът от костни фрактури при тях също е по-голям. Приемането на витамин Д хранителна добавка може да допринесе за по-бързото заздравяване на фрактурите, особено при хора с недостиг и от рисковите групи.
 • Намаляване на риска от диабет: Диабетът е състояние, при което тялото не може да обработва правилно въглехидратите. Има различни видове диабет, от които тип 1 и тип 2 са най-известни. Витамин Д таблетки могат да помогнат за намаляване на риска и от двата типа диабет.
 • Подобряване здравето на сърцето: Приемът на витамин Dдобавка може да намали риска от инфаркт, сърдечни заболявания и високо кръвно налягане. Правилният начин на живот в комбинация с нашите добавки дава отлични резултати във всички възрасти.
 • Предпазване от някои видове рак: Периодичното включване на витамини d към рутината ви може да бъде от полза и за превенцията от някои видове рак. Витамин Д под формата на добавка може да намали и прогресията на рака. С допълнение към приема му се препоръчва здравословна диета, редовна физическа активност, за предпочитане на открито, повече разходки при хубаво време.
 • Удължаване на живота Vitamin D може да намали риска от преждевременна смърт, затова се смята, че удължава живота. Хората, които приемат добавки са с 6% по-малко застрашени от преждевременен фатален край. Така че, ако искате да добавите няколко години към живота си, прекарвайте повече време на слънце (не в обедните часове лятно време, разбира се), хранете се правилно и взимайте от нашите качествени витамин D таблетки.
 • По-малък риск от депресивни състояния: Ако сте склонни към депресия зимно време, включете в рутината си витамин Д на таблетки. Тъй като този витамин може да увеличи количеството серотонин в мозъка, вероятността да изпаднете в депресия е по-малък. А дори това да се случи, симптомите ще бъдат по-слаби и лесно ще ги преодолеете. Чувството на благополучие и щастие ще допринесат за устойчивостта на психиката ви, независимо от смяната на сезоните.
 • Повече мускулна сила: Доказана е връзката между vitamin d и мускулния растеж и сила. Този витамин може действително да подобри атлетичните ви постижения и да ви помогне да увеличите мускулите както в горната част, така и в долната. Рискът от падане също е намален, особено при възрастните хора, които все още искат да спортуват активно.
 • Предотвратяване и лечение на множествена склероза. Получаването на достатъчно витамин Д може да намали риска от това автоимунно заболяване, което засяга сериозно мозъка, гръбначния мозък и зрителните нерви. Приемът на добавки може да забави развитието и на вече отключеното заболяване.
 • По-малко астматични пристъпи: Приемът на витамин Д капсули може да намали риска от астматични пристъпи.
 • Предотвратяване на обикновената настинка: Когато приемате допълнително количество витамин Dболедувате по-рядко от обикновена настинка. Той ви прави по-устойчиви към инфекции на горните дихателни пътища.
 • По-бързо възстановяване след операция: Адекватното количество витамин Д ускорява възстановяването ви след различни интервенции.
 • По-малко хронична болка: Ако имате хронични болки, можете да си помогнете с най-добрия витамин Д, който можете да откриете в нашия онлайн магазин.
 • Насърчаване на по-лесното раждане: Добавките с витамин Д по време на бременността могат да ви улеснят и при раждането. Те също така ще помогнат за правилното развитие на бебето.
 • По-малък риск от болестта на Паркинсон: Високите нива на витамин Д намаляват риска от това заболяване.
 • По-бавен спад в умствената дейност при възрастните хора: Ако приемате капсули с витамин Д за възрастни, ще забавите нормалния умствен спад с напредването на възрастта. Това означава, че ще можете да се занимавате с любимите си хобита по-дълго време, без да срещате затруднения.

Защо дефицитът на витамин Д е сериозен проблем?

Всъщност този дефицит се среща по-често, отколкото си мислите. Някои групи са по-застрашени от други. С напредването на възрастта този проблем се задълбочава, но не само годините имат значение в това отношение. Някои заболявания увеличават риска от дефицит, а най-коварното в случая е, че симптомите му са едва доловими.

Дефицитът на vitamin d е тиха епидемия, за която рядко се говори. Обикновено, когато усетим по-сериозните симптоми, пораженията вече са налице. Дефицитът е свързан с остеопороза, намалена костна плътност и повишен риск от фрактури. Изследванията показват и завишен риск от деменция, автоимунни заболявания. Както посочихме и по-горе: хората с ниски нива на витамин Д са по-застрашени от заболявания на сърцето, рак и диабет.

Симптомите на дефицит са различни за всеки, но обобщено те изглежда така:

 • Постоянна умора: Въпреки че се храните добре и спите достатъчно, непрекъснато сте сънливи и уморени. Не ви достига енергия, за да се справите с обичайните си задачи.
 • Болки в кръста: Изпитвате хронична болка в кръста, за която нямате обяснение.
 • Липса на настроение: Нищо не ви радва, нямате желание за неща, които преди са ви доставяли удоволствие.
 • Мускулни болки или крампи: Дори когато не сте претоварвали физически, ви болят мускулите, като след тежка тренировка. Чувствате костите си слаби,
 • Венците ви кървят и са станали свръхчувствителни: Забелязвате кървене при всяко миене на зъбите и свръхчувствителност към студени или сладки храни.
 • Редовно се разболявате: Постоянно подсмърчате и кихате. Настивате лесно, въпреки че се пазите.
 • Проблеми със сърцето: Това се случва при дългосрочен дефицит.

Рисковите групи, които трябва да обърнат особено внимание на нивата си на витамин Д включват: деца до 4 г., хора с тъмна кожа, бременни и кърмещи жени, хора с остеопороза и наднормено тегло, жени на 50 и повече години, мъже и жени над 70 г., хора, които рядко влизат в контакт със слънцето или покриват изцяло кожата си с дрехи.

Ако все още не сте сигурни дали имате нужда от повече витамин D, обърнете внимание на два фактора: вашата възраст и цвят на кожата. По-тъмната кожа произвежда по-малко от този витамин, когато е изложена на слънчева светлина. Ако никога не изгаряте на плажа, вероятно сте точно от тази рискова група.

Защо е важно да приемате добавки с vitamin Д?

Както вече разбрахме, нивата на vit d зависят от сезона. През зимата те падат значително, особено при хората, които не излизат ежедневно за поне 30 минути навън. След въвеждането на добавки обаче, симптомите, свързани дори с тежкия дефицит, намаляват  се ограничават до случайни конвулсии или лека мускулна слабост.

При жените в менопауза и възрастните хора приемът на витамин Д таблетки в комбинация с калций може да предотврати както костната загуба, така и фрактурите. Има индикации също за намаляване на инцидентите, свързани със счупване на крайници и тежки наранявания.

Хората с чернодробна и бъбречна недостатъчност също имат повишен риск от дефицит. Това важи и за всички, които приемат кортикостероиди, бифосфонати, други щадящи костите лекарства или антиконвулсанти.

Но дори да не спадате в никоя от по-горе посочените групи, можете спокойно да приемате витамин Д капсули и таблетки, които ви предлагаме на цена без конкуренция, поне през студените месеци. Така ще подсилите имунната си система и ще се предпазите от редица неприятни симптоми, свързани с ниските му нива. А сега можете да закупите от нас vitamin d на изгодна цена за вас и вашето семейство.

За отслабване

Vitamin D има важна роля в метаболизма. До действително отслабване обаче може да се стигне само ако дефицитът му е достатъчно компенсиран. Това означава, че не можете да се възползвате от това преимущество само с разходки в студените зимни дни и хранене с повече мазна риба и гъби. Налага се да приемате и добавки, които ние можем да ви предложим в най-добрата селекция от марки.

Проучванията показват ясна връзка между намаляването на теглото и повишаването на концентрацията на витамин Д в кръвта. Освен намаляване на теглото се наблюдава и покачване на мускулната маса и при двата пола.

Освен здравословно отслабване, с витамин Д за възрастни, сега и на страхотна цена, можете и да задържите постигнатото във времето.

Това се случва по следните начини:

 • По-висока инсулинова чувствителност: Когато тя е ниска, изгарянето на мазнините е малко или никакво. Това обаче е от съществено значение за загубата на килограми.
 • Повече мускули, по-малко мазнини: Поддържането на стабилна мускулна маса е много важно за постигането и поддържането на здравословно тегло, тъй като мускулите ви могат да изгарят мазнини и докато стоите неподвижно.
 • Понижен апетит: Дефицитът на vit d може да причини повишен апетит поради намаленото освобождаване на хормона на ситостта лептин.
 • По-ниско ниво на паратхормонът (PTH): Повишените му нива водят до натрупване на мазнини и следователно до наддаване на тегло.

Трябва да отбележим обаче, че резултатите се постигат постепенно и в никакъв случай не става въпрос за бърза загуба на килограми. Дори да се наложи да приемате добавки за поне три месеца, няма от какво да се притеснявате. Шансът да предозирате е много по-малък от риска да предизвикате дефицит през зимата без добавки.

През студените месеци 90% от витамин Д, който тялото ви използва, идва от предварително натрупаните резерви. В случай че дори през летните месеци сте ограничавали престоя си на открито или винаги сте използвали слънцезащитен продукт с твърде висока защита, вашите резерви може и да не са достатъчни.

Добавете към диетата си повече витамин D на супер цена от нашия онлайн магазин, за да увеличите резервите си и да се радвате на зимата с настроение и вдъхновение. Не позволявайте на сезонната депресия да помрачава дните ви и да ви потиска.

Бъдете енергични и не спирайте да спортувате на открито. С правилните добавки не се налага да се страхувате нито от студа, нито от вятъра.

Забравете за настинките и вирусите, защото вашата имунна система може да защити по най-добрия начин, когато работи оптимално. А за да се случи това, вземете своята мощна подкрепа от витамин Д на такива цени, че със сигурност ще ни похвалите на приятели.

Така че, ако търсите витамин Д онлайн, ние сме вашият точен избор. Разгледайте и останалите ни витамини от а до я, за да оптимизирате здравето си и да посрещнете зимата с усмивка.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон