Витамин Е / Vitamin E

Показани 1 от 20 | 44 (3 Страници)

За какво е полезен витамин Е?

Витамин Е е група от мастноразтворими вещества, наречени токофероли, известни най-вече с антиоксидантните си свойства. Те могат да защитят клетъчната стена и да противодействат на процесите на стареене в тялото ни.

Недостигът на тези вещества възниква редовно, тъй като те се срещат в храните със здравословни мастни киселини. И тъй като нашият избор, особено през зимните месеци, се насочва по-често към нездравословните мастни киселини с по-беден мастнокиселинен профил, не е изненадващ честият дефицит. Противодействайте на това с нашите капсули витамин Е, за да сте сигурни, че получавате достатъчно от този антиоксидант.

Витамин E работи добре с други антиоксиданти като витамин С, затова не пропускайте да разгледате и останалите ни витаминни добавки на страхотни цени за вас и вашето семейство.

За вашата кожа

Витамин Е е антиоксидант и подобно на витамин С и витамин В2 предпазва тялото ви от свободните радикали. Защо това е важно? Свободните радикали могат да предизвикат преждевременно стареене, да отнемат здравия вид на кожата ви и да задълбочат бръчките.

Тези агресивни вещества могат да направят и много повече, затова е важно да поддържате бариерната функция на кожата. Един от начините да го направите е да приемате добавка с витамин Е, която ние ще ви предложим на най-добра цена.

Защото vitamin E ще ви помогне не само през студените месеци, когато се изкушавате по-често от нездравословните мазнини, но и през лятото, когато кожата ви е изложена по-често на UV радиация. Той може да ограничи вредите от слънцето и да запази по-дълго кожата ви здрава и красива.

За мозъка и паметта

Витамин Е предпазва мозъка от изпитанията на времето. Мозъкът е особено чувствителен към окисление. Една от причините, поради които мозъчните клетки се увреждат и в крайна сметка се унищожават, е „гранясването” на мазнините.

Всяка мозъчна клетка се състои от 60% мазнини. С напредването на възрастта части от мозъка се увреждат и засягат големи области от мозъка. „Гранясалите” мазнини се причиняват от свободните радикали.

Без достатъчно витамин Е е по-вероятно мастните части на мозъка да се увредят по-бързо. А това води до нарушаване на нормалната мозъчна функция и отслабване на паметта. Има само един антиоксидант, който се намира в мастната част на клетъчните мембрани на мозъчните клетки и следователно може да се бори постоянно със свободните радикали и това е витамин Е.

Най-голямата сила на този витамин е именно антиоксидантната му способност да предпазва мазнините в клетъчните мембрани от мастна пероксидация. Това е много важно, защото повредените мембрани в мозъчните клетки предават сложни съобщения, които се проявяват в амнезия и други интелектуални дефицити.

Не позволявайте на когнитивния спад да влоши качеството ви на живот. Не чакайте да започнете да забравяте ежедневно важни неща и да загубите своята производителност и концентрация.

Помогнете на мозъка с хранителна добавка витамин Е, за да ви служи оптимално. Изберете витамин E за пиене под формата на хапчета или капсули, според вашите лични предпочитания и начин на живот.

За косата

Здравите клетки ни осигуряват здрава коса, а витамин Е като мощен антиоксидант е отговорен и за двете. Той влияе на растежа на косата, а неговият недостиг води до косопад.

Предпазвайки клетките от свободните радикали, витамин Е ограничава увреждането им и също така подпомага възстановяването им. Той също така предпазва косата в вредни външни влияния. Ако я сушите редовно със сешоар, е хубаво да подсилите косата и отвътре с капсули за пиене витамин Е, които можете да закупите от нас на страхотна цена.

Дефицит на витамин Е: рискови групи

Дефицитът на витамин Е може да възникне при хора със захарен диабет, дислипидемия, заболяване на черния дроб или жлъчния мехур. Предразположени към дефицит са и всички, които страдат от хроничен стрес, както и бременните жени.

За да противодействате на дефицита и да защитите клетките и тъканите на организма си, не забравяйте да включите в диетата си добавките ни с витамин Е на капсули. Само с храна трудно ще коригирате дефицита, защото се нуждаете от сигурен прием на по-високи дози.

Как да разпознаете дали имате дефицит на тези витамини?

Коварното при дефицита на този витамин е, че симптомите се проявяват само при сериозен недостиг. Той обаче засяга сериозно зрението. Недостатъчните концентрации на витамина могат да увредят очните клетки, тъй като той вече не защитава очите от свободните радикали.

Профилактиката с таблетки витамин Е за пиене може да предотврати много очни заболявания. Разбира се, не препоръчваме да го приемате ежедневно за дълъг период от време, а да правите едномесечни приеми веднъж или два пъти годишно.

Дефицитът на витамин Е може да доведе също така до анемия, мускулна слабост и слаба имунна система. Липсата на достатъчно витамин Е забавя реакцията на имунната система спрямо вредните патогени. Човек с такъв дефицит се разболява по-често и боледува по-продължително. В допълнение, симптомите на някои инфекциозни заболявания могат да се влошат.

Ниските нива на витамин Е могат да доведат до хемолитична анемия – състояние, което не бива да се пренебрегва в дългосрочен план. Задухът и умората са само част от неприятните симптоми на това заболяване. С времето анемията може да доведе до сърдечни проблеми заради недостатъчния кислород в кръвта.

Както вече споменахме, дефицитът на витамина може да доведе и до мускулни болки, крампи, причинени от внезапни свивания на мускулите. Дефицитът може да засегне дори репродуктивната система, а при мъжете да предизвика и увеличена простата.

Разбира се, храненето е от първостепенно значение, за да избегнете това. Нашите добавки са само допълнение към вашата балансирана диета. Те обаче са и незаменими ваши помощници, които ви гарантират здраве.

Ние ви предлагаме качествен витамин E на добри цени, с който ще избегнете дефицита, причинен от лошата диета и някои заболявания.

Ако избягвате ядките, семената, сьомгата, авокадото и зърнените храни, задължително направете едномесечен курс с хранителна добавка витамин Е. Липсата на тези храни в диетата ви в комбинация със силен стрес и напрежение в ежедневието увеличават риска да развиете дефицит. Вредите от него посочихме по-горе и те никак не са безобидни.

Подкрепете имунната си система с най-добрия vitamin E на изкушаваща цена за приятели от нашия онлайн магазин за хранителни добавки. Не пропускайте да разгледате и останалите ни витаминни добавки, защото всяка от тях има своите безспорни предимства.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон