Витамин К2 / Vitamin K2

Показани 1 от 15 | 15 (1 Страници)

Витамин К2 е първата добавка, чиито подмладяващи свойства са научно доказани. Този витамин може да направи нещо, което преди се смяташе за невъзможно: подмладяване на кръвоносните съдове.

Изследванията показват, че еластичността на съдовете се повишава при прием на витамин K2 таблетки. И това е най-малкото забележително, защото винаги се е смятало, че еластичността им не може да бъде възстановена.

Витамин К2 има и други уникални свойства. Той балансира калциевия баланс, който ускорява стареенето на кожата, отчасти подари калцирането на еластиновите влакна. Точно те обаче поддържат кожата красива и еластична.

Въпреки че можете да си набавите витамин К2 от диетата си, препоръчително е и да приемате допълнително от него под формата на добавки. Количеството на К2 в нашата диета е намаляло драстично през последните 50 години.

Този витамин се произвежда от бактерии, които живеят в храната, но те нямат шанс в хладилниците и фризерите. Следователно е разумно да се приемат витамин к2 таблетки, за да се избегне дефицит.

Vitamin K2 играе важна роля в съсирването на кръвта. Без него едно порязване на пръста, например, може да се превърне в проблем. Той е много важен и за нашите кости и може да предотврати артериосклероза и възпаление на ставите.

Витамин К2 поддържа костната тъкан здрава, стените на артериите, лицевия хрущял и други меки тъкани еластични.

Как забелязвате дефицита на К2?

Недостигът на този витамин се проявява в чести синини, кървене от носа, обилна менструация. С други думи: по-висок риск от кървене, както вътрешно, така и външно.

Тежкият дефицит се проявява при определени нарушения и състояния, които сериозно засягат функционирането на черния дроб и чревната система.

Какви са рисковете, ако имате дефицит на vitamin К2?

Вече казахме, че твърде малко витамин К2 води до трудно зарастване на раните. Можете да получите внезапно кървене от носа или венците. Когато се порежете, кръвта дълго време не спира.

Дефицитът засяга не само зарастването на раните, но и костите. Можете да счупите кост много лесно. Обилната менструация е често срещана. Лесното посиняване също е знак да обърнете внимание на диетата си и да започнете прием на добавки с витамин K2, които ние ви предлагаме на страхотни цени.

Взаимодейства ли с други витамини и минерали?

Да, vit К2 е неразривно свързан с витамин Д. Важно е да си набавяте и двата витамина в достатъчно количества. Витамин D подпомага усвояването на калция, но количеството му в чревната система не трябва да е прекалено голямо. Това може да причини натрупване на калций в бъбреците и кръвоносните съдове. Витамин К2 гарантира, че това няма да се случи и го пренасочва към костите и зъбите. Следователно е хубаво да приемате и vitamin K2, и vitamin D за правилно усвояване на калция.

Разгледайте нашите добавки с витамин D3 и ги комбинирайте с витамин К2 на наистина добра цена, за да се чувствате и да изглеждате добре.

Вреден ли е твърде много витамин К?

Няма неблагоприятни ефекти от прекомерния прием на витамин К от храна или добавки. На практика излишък не се получава. Въпреки това не трябва да се приема без прекъсване продължително време като всяка друга добавка, освен ако състоянието ви не изисква това.

Кога да очаквате резултат от приема на витамин К2?

Важно е да знаете, че резултатите не идват веднага. Това обаче не означава, че добавките ни с витамин К2 не действат. Този витамин се използва от черния дроб за подобряване на съсирването и това изисква известно време.

Vitamin К2 е по-важен за здравето, отколкото си мислите. Много възрастни хора страдат от дефицит. И той може да бъде опасен, именно защото често е подценяван. Освен всичко, което посочихме по-горе, К2 активира протеини, които са важни за здравите кръвоносни съдове и бели дробове.

Дайте мощна подкрепа на тялото си с vitamin k2, който ние ще ви предложим на изгодна цена.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон