Хранителни добавки за сън

Показани 1 от 20 | 107 (6 Страници)

Напрежението и стресът ни карат да се тревожим ненужно, да заспиваме трудно и дори да изпаднем в депресия. За съжаление ежедневието на съвременния човек е наситено с големи дози стрес, които трудно биха могли да бъдат избегнати. И всичко това се отразява негативно на психичното ни здраве, а оттам и на съня.

Безсънието е често срещан проблем при хора на различни възрасти и също така е проблем, който често се подценява. За съжаление липсата на пълноценен сън намалява енергийните ни нива и продуктивността, изостря нервната ни система, прави ни разсеяни и апатични. А всичко това създава идеална среда за различни заболявания.

Освен това сънят е много важен за мускулния растеж. Един час по-малко сън означава 12% до 15% по-малко производство на тестостерон, който е от значение за увеличаването на мускулната маса.

По-малко сън означава и по-малко кислород. Хроничното безсъние води до влошен прием на кислород, който обаче е един от най-важните доставчици на енергия.

Сънят е от значение за всички функции в организма. Докато спим ние се възстановяваме от натоварването през деня, но също така и обработваме информацията за целите на паметта. Когато не спим пълноценно, влияем негативно върху цялостното си здраве.

Един от начините да избегнете всичко това е приемът на хранителна добавка за сън. Важното е обаче да приемате натурални продукти, които не водят до привикване и не съдържат вредни вещества.

Някои активни естествени съставки в нашите хранителни добавки за сън действат върху мозъка, подобряват когнитивните функции и ви снабдяват с витамини от група В, омега-3 мастни киселини и различни минерали.

  • Mucuna Pruriens

Mucuna Pruriens или наричан още „допаминов боб” съдържа серотонин и необходимите витамини за производството на мелатонин. Последното вещество е известно като хормон на съня, тъй като ви помага да спите по-добре.

Можете да разгледате нашите добавки за сън с Mucuna Pruriens, които ви носят редица ползи.

  • L-триптофан

Аминокиселината L-tryptophan се използва за лечение на хронично безсъние, тъй като играе роля в производството на серотонин. Това вещество влияе върху настроението, самочувствието, апетита, сексуалните способности и пълноценния сън.

L-tryptophan може да насърчи съня, да намали тревожността и да действа като антидепресант, затова е активна съставка в много от нашите хранителни добавки за безсъние.

Ако страдате от хронично безсъние, обърнете специално внимание на качествените ни хранителни добавки за здрав сън с L-триптофан.

  • Rhodiola Rosea

Този адаптоген се използва в традиционната медицина за повишаване на физическата издръжливост и производителността на работното място. Също така удължава живота и помага при хронична умора, депресия, анемия, слабост, стомашни проблеми, инфекции и проблеми с нервната система.

Добавките с Rhodiola Rosea могат да помогнат при стрес и дисбаланс, което ще доведе и до подобряване на съня.

  • L-теанин

L-теанинът е важна аминокиселина, която има благотворен ефект върху съня и помага при стрес и безпокойство. Може да подобри съня по няколко начина. Първо, успокоява ума, което подобрява нощния сън.

L-теанинът може също да намали количеството възбуждащи невротрансмитери, което улеснява заспиването и по-продължителния сън. Също така аминокиселината подобрява REM съня, фазата от цикъла на съня, в която сънуваме и се извършва важна когнитивна и емоционална обработка.

  • Melatonin

Този хормон е тясно свързан с нашия биологичен часовник, който гарантира, че ритъмът ни на бодърстване остава редовен и в крак с 24-часовия ритъм на деня и нощта. Следователно времето, в което се произвежда мелатонин, е под контрола на този биологичен часовник.

Взет под формата на добавка за сън, допълнителният мелатонин може да ви помогне при хронично безсъние. Въпреки че е естествен хормон, не трябва да приемате твърде много от него. Това само може да влоши още повече проблемите ви със съня. Не се препоръчва също при бременни и кърмещи жени.

Колко дълго можете да използвате хранителни добавки при безсъние?

Преди да отговорим на този въпрос, ще акцентираме на причините за вашето безсъние. Важно е да разберете защо имате проблеми със съня: заспивате трудно поради напрегнати мисли, ставате често през нощта заради позиви за уриниране, събуждате се изпотени или защото ви е студено?

Причините за недоспиването могат да бъдат много и различни – от тревожност, до неподходяща температура в спалнята. Хранителните добавки за сън са временно решение и в никакъв случай не трябва да се приемат дългосрочно. Можете да ги приемате за период от три месеца, например, след което да направите почивка. А междувременно да се опитате да си помогнете по естествен път.

 

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон