Хранителни добавки за енергия, сила и тонус

Показани 1 от 20 | 53 (3 Страници)

Балансираната диета, редовните упражнения и пълноценният сън са най-добрите начини да поддържате естествените си енергийни нива. В същото време редовно сме изправени пред предизвикателството да се справяме еднакво добре с професионалните си задължения и спортните си занимания. И много често просто не успяваме да покажем най-доброто от себе си заради липсата на енергия и сила.

Нашият напрегнат живот изисква наистина много енергия, което не рядко води до хронична умора. Тя от своя страна влошава мотивацията ни, отнема ни вдъхновението и не ни позволява да разгърнем потенциала си в спорта.

За щастие ние можем да ви помогнем в това отношение. Нашите енергийни добавки ще ви снабдят с нужната енергия, така че да не пострада нито една област от живота ви. Някои от тях работят по-добре за увеличаване на енергията по време на тренировка, докато други са най-добри във възстановяването след нея. И в двата случая ползите са за вас!

Какво представляват добавките за енергия и сила?

Това са хранителни добавки под различна форма, които имат за цел да увеличат енергията ви. Този процес се случва по различни начини чрез различни съставки, повишаващи естествените ви енергийни нива.

Как енергийните добавки помагат на тялото и ума ви?

Мозъкът консумира голяма част от енергията ни. Това означава, че ежедневно се нуждае от достатъчно енергия, за да изпълнява пълноценно своите важни функции. Освен добрите хранителни навици и здравословен начин на живот, е важно и да си осигуряваме подкрепа, когато имаме нужда от това.

Нашите качествени добавки за енергия и сила са лесен начин да поддържате стабилни енергийни нива през целия ден, за да се чувствате психически и физически здрави. Те действат като допълнителен източник на енергия, за да компенсират нейния недостиг, особено в периодите на умора.

С хранителни добавки за енергия можете да подобрите своето физическо представяне в спорта, да повишите производителността си и да се възстановявате по-бързо.

Суплементите могат да повишат два вида енергийни нива:

Физическа енергия: Това е нашата способност да се справяме със задълженията си, която произтича от хранителните ни навици, физическата активност, пълноценния сън. И тъй като нашите енергийни добавки са отличен източник на антиоксиданти, аминокиселини и други важни хранителни вещества, те повишават физическата ви издръжливост.

С помощта на добавка за енергия и сила с лекота се справяте с активния си начин на живот и заобикалящия ви стрес. Остава ви енергия и да се спортувате и то не защото трябва, а защото имате желание за това.

Психическа енергия: Тя ни помага да се концентрираме върху задълженията си, така че да даваме максимума от себе си. Тя също така ни помага да се справим с вредните последици на стреса, да запазваме самообладание в трудни ситуации и да се предпазим от безпокойство и тревожност.

Важно е да подмладяваме умствената си енергия през целия си живот. А когато се чувствате апатични и разсеяни, с подходяща добавка за енергия и сила, бързо можете да се върнете в „играта”.

Кога трябва да приемате добавки за енергия и издръжливост?

Може да приемате своята хранителна добавка за енергия преди или по време на тренировка в зависимост от вида на упражненията, които правите. Така например, ако се занимавате с упражнения за издръжливост, HIIT или силови тренировки, можете да взимате добавка непосредствено преди натоварването.

Препоръчваме ви да приемате добавки за тонус и енергия точно преди тренировка, ако е с висока интензивност. Ако бягате на дълги разстояния, не е лоша идея да правите това по време на тренировка.

Какво всъщност има в повечето ни добавки за повече енергия?

В различните ни фитнес добавки за енергия ще откриете различни естествени съставки, чиято цел е една и съща – да ви направят по-силни, енергични и издръжливи.

Ето и кои са основните съставки в нашите енергийни хранителни добавки:

  • Инозин: Този естествен метаболитен активатор насърчава кръвообращението в мускулната тъкан и улеснява преобразуването на въглехидратите. Чрез стимулиране на кислородния афинитет на червените кръвни клетки и разширяването на кръвоносните съдове, той подпомага транспортирането на кислород в кръвта. Инозинът намалява количеството мазнини и е важен за метаболизма. Стимулира синтеза на АТФ в клетките. Като цяло, насърчава издръжливостта на цялото ви тяло.
  • Магнезиев цитрат: Магнезият е необходим за преобразуването на енергията в телесните клетки. Той е отговорен и за здравината на костите, за стабилните клетъчни стени и здравата нервна система. Магнезивият цитрат е негова специална форма, която не може да бъде произведена от човешкия организъм.
  • Q10: Коензим Q10 има три важни роли в тялото ви – да подобри производството на енергия, да подсигури здравето на клетките, като минимизира щетите от оксидативния стрес и да оптимизира имунната система. Той се намира главно в органите, които изискват най-много енергия: белите дробове, черния дроб и сърцето.
  • Guarana: Това растение съдържа кофеин и по-малки количества от различни други вещества като танини и теофилин. Гуараната има енергизиращи и ободряващи свойства. Тя не само ще ви „събуди”, но и ще ви помогне да използвате пълния си енергиен потенциал. Добавката с Guarana ще подобри вашето умствено и физическо представяне, ще подобри паметта ви и ще се отрази положително на настроението ви.
  • Beta-alanine: Това е неесенциална аминокиселина, която организмът може да си набави сам. В редица случаи обаче това е крайно недостатъчно, когато нуждите са завишени, подложени сме на стрес и не се храним правилно. Beta-alanine подобрява представянето ви по време на високоинтензивни упражнения, увеличава мускулната сила и маса, балансира състава на тялото, като стимулира загубата на мазнини.
  • L-цитрулин: Насърчава синтеза на азотен оксид, помага за намаляване на натрупването на амоняк в тялото и ограничаването на крампи, болезненост и мускулна умора, стимулира метаболзима.
  • Аргинин: Той е важен за образуването на азотен оксид, който разширява кръвоносните съдове и понижава кръвното налягане. Когато има дефицит на аргинин, са възможни нарушения на кръвообращението, високо кръвно налягане и проблеми с потентността.
  • Caffeine: Тази съставка на вашата добавка за енергия и сила ще стимулира сърдечния ви ритъм и метаболизма, ще подобри паметта и концентрацията и ще ви направи по-енергични и жизнени.
  • L-theanine: Аминокиселината повишава концентрацията, осигурява ви нужния баланс и ви помага по-лесно да се справите с умората. Тази вътрешна стабилност е изключително важна, когато изпълнявате трудни, силови упражнения.

Освен всички тези съставки, в нашите енергийни хапчета, таблетки и напитки, ще откриете още висококачествен протеин, витамин В6, креатин и други.

Има ли значение под каква форма са енергийните добавки?

Ние ви предлагаме енергийни таблетки, капки, капсули, напитки и прах. Всички те имат своите предимства, които трябва да съобразите с вашите изисквания и начин на живот. Коя е най-добрата форма зависи и от активните съставки в конкретния продукт.

Таблетките и капсулите са идеални за тези от вас, които не се нуждаят от големи количества. Те имат голям срок на годност, лесно се съхраняват и можете да ги носите със себе си.

Енергийните напитки обикновено съдържат кофеин и могат да заместят кафето в рутината ви. Те подобряват и разширяват производителността ви, освежават ви и ви помагат да се справите с по-големите натоварвания. Много хора ги предпочитат, защото действат бързо и утоляват жаждата.

Освен кофеин, те съдържат още съставки като гуарана, таурин, женшен, креатин, л карнитин. Вероятно повече от тях са ви познати, така че добре познавате ефекта им. Предлагаме ви малки и удобни опаковки, които можете да консумирате по всяко време и на всяко място.

Ако търсите добавки за сила и енергия преди тренировката ви, енергийните капсули и таблетки са идеални за целта. Изпийте своята доза 30 минути преди сесията си в залата и сами ще се уверите в ефекта им. Ако ви трябват издръжливост и сила, това е вашето решение.

Не се примирявайте с умората и мускулната слабост. Не се отказвайте точно, когато мускулите ви имат шанс за най-голям растеж. Осигурете си мощно напомпване, повече повторения, фокус, концентрация и сила с нашите качествени добавки за тонус и енергия на изгодни цени.

За жени

Дамите също се нуждаят от хранителна добавка за повече сила. Добавките ни с витамини от група В, Q10, креатин и L-theanine са идеални за тях. Те ще им помогнат не само да се справят с умората и отпадналостта, но и ще направят тренировките им възможни дори в специалните им дни от месеца.

Можете ли да приемате суплементи за енергия и тонус всеки ден?

Така както пиете кафе всеки ден, така и можете да приемате енергийни напитки или таблетки всеки ден. Имайте предвид че не трябва да злоупотребявате с енергийните напитки. Ако консумирате по-голямо количество от тях, можете да получите сърцебиене, главоболие, а и да качите кръвната си захар. В дългосрочен план последиците от злоупотребата могат да бъдат и по-сериозни, особено при младите хора.

Не приемайте хранителни добавки за сила и енергия вечер, тъй като не са изключени проблемите със съня. Разбира се, ако чака дълъг път и се налага да останете бодри в нощните часове, една енергийна напитка със сигурност ще ви помогне.

В останалите случаи вземете своята доза преди тренировка, за да оптимизирате представянето си и винаги според указанията на производителя.

Енергийните добавки могат да ви бъдат от полза в много отношения. Те обаче не заместват правилните храни и напитки. Не можете да компенсирате с тях нито липсата на сън, нито лошите навици. Обикновено добрите резултати са плод на много усилия, дисциплина и висока мотивация.

За кого са подходящи?

Този вид добавки са подходящи за всички, които искат да поддържат здравословни енергийни нива, които се нуждаят от повече енергия за работа и спорт и често се чувстват уморени.

Тежките силови тренировки изчерпват бързо запаса си от енергия, поради което повече спортисти се нуждаят от добавки. С тяхна помощ те се справят по-лесно с натоварването и успяват да следват високоинтензивния си график.

Но дори да не спортувате, можете съвсем спокойно да приемате енергийни добавки, ако ви липсва енергия. Напрегнатият начин на живот поставя на изпитание всеки от нас и е добре да имаме нужда от подкрепа. Понякога тя може да дойде от правилната енергийна добавка.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон