Л Карнитин / L Carnitine за отслабване

Показани 1 от 20 | 231 (12 Страници)

L-Carnitine е една от съставките на хранителните добавки за намаляване на тегло. Той все по-често се използва от хора, които искат да ускорят процеса на отслабване. На какво се основава действието на ел карнитин и другите подобни средства? Каква е нй-добрата за l карнитин цена? На всички тези въпроси ще се опитаме да дадем отговор сега.

Как да ускорим метаболизма?

Изгарящите мазнини, включително Л-карнитин, са хранителни добавки, чиято цел е да ускорят метаболизма. Това, от своя страна, кара тялото да консумира повече енергия. Феноменът на липолизата позволява да трансформират молекулите на складираната мастна тъкан в свободни мастни киселини, които лесно се усвояват от тялото и се елиминират.

Повечето от веществата, ускоряващи намаляването на тегло, са създадени на базата на растителни екстракти, витамини и аминокиселини, които позволяват увеличаването количеството калории, които тялото изгаря или свързват мастните клетки, преди да достигнат кръвта.

Трябва да отбележим, че ефективността както на хапчета l carnitine, така и на другите вещества, подпомагащи изгарянето на мазнини, е по-голяма, когато се използват заедно със здравословен режим и подходяща физическа активност.

L-Carnitine може да увеличи метаболизма ви, но за да постигнете траен ефект, трябва да съобразите режима си на живот със здравословното хранене. Следователно ел карнитин и подобни вещества трябва да се използват само като допълнение към здравословна диета за отслабване.

Съставките на хранителните добавки, включително L-карнитин за отслабване на жени, могат лесно да бъдат намерени и в храната. Например, хромът се намира в плодове и зеленчуци като сливи, броколи, ядки или сирена.

Други храни, притежаващи свойството ефективно да изгарят мазнини са зеле, целина, чушки, магданоз, киви и портокали.

Действие на L-карнитин за отслабване

Карнитинът, известен също като Л Карнитин, витамин Bt или витамин B11, е органично химично съединение, синтезирано в бъбреците, черния дроб и мозъка. Пълното име на L-Carnitine е бета-хидрокси-гама-триметиламиномаслена киселина.

L-карнитинът присъства в определени количества в човешкия и животинския организъм. Синтезираният ел карнитин е от аминокиселините (лизин и метионин) в бъбреците и черния дроб и се съхранява в мускулите.

L-карнитинът се доставя в тялото и чрез храната, предимно с месо и млечни продукти. Растителните продукти съдържат следи от това съединение.

Хранителните добавки, съдържащи L-карнитин за отслабване, са фетбърнър, признат в света на спорта. Друго предимство е напълно достъпната цена за повечето марки и видове л карнитин.

Естествени източници на Л Карнитин са следните продукти - червено месо, млечни продукти, ядки, зърнени храни, чесън, броколи, брюкселско зеле, магданоз, ориз, банани и др.

L-карнитин хапчета и изгаряне на мазнини

Основната функция на L-Carnitine е неговото участие в транспорта на мастни киселини до митохондриите, където те се превръщат в енергия.

L-карнитинът се свързва с мастните киселини, като това се дължи на неговата способност да свързва ацилни групи. В резултат на комбиниране на мастна киселина с L-Carnitine се образува съединение, наречено ацилкарнитин и в тази форма отива във вътрешността на митохондриите. След това карнитинът се освобождава от кръстовището и цикълът се повтаря. Поради това свойство Л Карнитинът за отслабване често се добавя към хранителните добавки, подпомагащи намаляването на теглото.

Ел карнитин за отслабване

L-карнитинът е от популярните видове добавки за жени, защото помага да се отървете от излишните телесни мазнини, тъй като използва натрупаните мазнини като източник на енергия.

Л Карнитинът участва в окисляването на мастните киселини и допринася за снабдяването на мускулите с енергия. Недостигът му в организма може да доведе до намаляване на мускулната сила, но може и да ги увреди.

Също така, ел карнитин за жени е много важно съединение, което влияе върху правилното функциониране на сърдечния мускул. Недостатъчното му количество може дори да доведе до исхемична болест на сърцето или до нарушения във функционирането на този орган.

Л карнитин фитнес мярка за спортисти в периода на интензивно натоварване

Приемът на таблетки и хапчета Л Карнитин се препоръчва не само за хора, които отслабват, но и за спортисти в периоди на интензивни физически натоварвания. Той помага за снабдяването на мускулите с енергия по време на интензивни упражнения.

Освен за изгаряне на мазнини, L-Carnitine има и медицински цели. Той благоприятства лечението на недостатъчност на кръвообращението, коронарна артериална болест, периферна артериосклероза , липидни нарушения, болест на Алцхаймер и СПИН.

Какво казват научните изследвания

На първо място, е установен положителен ефект на L-карнитина върху регенерацията след тренировка, което е важен елемент при интензивните натоварвания. Установено е, че интензивните тренировки са много по-подходящи за намаляване на телесните мазнини. Проучванията са доказали ползата от комбинирането на тези видове добавки с тренировки.

По-голямата част от проучванията показват, че различните видове и марки l carnitine таблетки значително повишават ефективността, издръжливостта и силата, благодарение на което тренировките могат да се изпълняват по-често, по-интензивно и по-ефективно, следователно – да способстват за загубата на излишните телесни мазнини.

Кога да приемаме L Carnitine капсули - сутрин или вечер?

Най-доброто време за прием на таблетки L-карнитин е сутрин след ставане от сън и отново 20-30 минути преди тренировка. Тогава той бързо ще се усвои от тялото и ще донесе най-добри резултати. Изследванията показват, че способността на L-карнитина да произвежда енергия е по-ефективна по време на енергични упражнения (още една причина да приемате добавка преди тренировка).

Някои източници твърдят, че трябва да го приемате след тренировка, но всъщност тези разлики могат да се дължат на индивидуални предразположения. Някои ранни проучвания не показват полза от L-карнитин, тъй като той не предполага необходимостта от адекватно повишаване на нивата му в мускулите. Това се дължи на факта, че добавката не е приета в подходящия момент, когато нивата на инсулин са били най-високи и мускулното усвояване е било адекватно.

За да достигнат адекватни количества качествен L-карнитин до мускулните клетки, където те вършат по-голямата част от работата си, нивата на инсулин трябва да са доста високи. От друга страна, приемането на L-карнитин засилва ефекта на инсулина върху мускулните клетки и след това повече глюкоза и повече L-карнитин се доставят до мускулните клетки.

L-карнитинът не е стимулант, но приемането му преди лягане може да предизвика прекомерен поток на енергия и в резултат на това да наруши спокойния ви сън. Ако желаете, можете да проверите как ви действа L-карнитинът и да го приемате през деня. Въпреки това, няма конкретна причина, поради която трябва да го приемате преди лягане.

Някои хора казват, че ползите от изгарянето на мазнини са по-големи, когато се приемат на празен стомах. Няма специфични изследвания за това и не е наблюдавано, че приемането на добавката по този начин има голямо влияние върху загубата на тегло. По принцип няма противопоказания за приемане на L-карнитин на празен стомах, но някои хора не го правят поради риск от гадене.

L карнитин таблетки за лечения на различни заболявания

L-карнитинът се използва при лечението на множество заболявания, включително: заболявания на сърдечно-съдовата система, мускулни заболявания, чернодробни и бъбречни заболявания, както и нарушения на липидния и въглехидратния метаболизъм в организма.

Тъй като дълговерижните мастни киселини са основният източник на енергия за скелетните мускули и сърцето, дефицитът на L-карнитин може да бъде " смъртоносен " за тях. Сред симптомите на липсата на представената връзка, мускулната слабост и коронарните заболявания заслужават специално внимание.

Проучванията показват, че дългосрочната исхемия на сърцето причинява значително намаляване на концентрацията на свободния и свързан L-карнитин. Пероралното приложение на препарати, съдържащи L-карнитин, при хора с исхемична болест повишава силата на миокардната контракция.

Най-добрия L-карнитин може да намали кардиотоксичността на антрациклиновия антибиотик дезоксирубицин (адриамицин), който е най-често използваното лекарство при химиотерапия - лечение на рак (като левкемия, лимфом, рак на белия дроб или рак на гърдата).

Относително положителни резултати са получени след перорално приложение на таблетки L-карнитин при нарушения на периферното кръвообращение (периферна атеросклероза), отслабване на мускулната сила (синдроми на умора) и лечение на мускулни увреждания. При лечението на периферни съдови заболявания това съединение повишава капацитета на кръвообращението, което при хронична исхемия на крайниците е свързано с нарушена толерантност към физическо натоварване.

Прилагането на L-карнитин и пропионил L-карнитин на пациенти подобрява метаболизма на исхемичните мускули. Това се проявява чрез повишена физическа способност и намаляване на интермитентното накуцване .

Получени са положителни резултати с използването на добавки с L-карнитин в диализни отделения, където той се е губел заедно с диализната течност.

Добавката играе ключова роля в липидния метаболизъм

L-карнитинът играе ключова роля в липидния метаболизъм в организма. Благодарение на начина си на действие ускорява превръщането на складираните мазнини в енергия, което води до по-бързо намаляване на мастната тъкан и по този начин предотвратява затлъстяването.

Доказано е, че дългосрочната добавка на L-карнитин причинява ясно, относително голямо намаляване на концентрацията на триацилглицерол, както и цялостно подобрение на липидния профил в кръвта.

Затова L-карнитинът се прилага под формата на хранителна добавка при хора, практикуващи различни спортове, съпроводени с големи физически натоварвания, основно за удължаване на времето и интензивността на тренировките. Употребата на качествен л карнитин под формата на таблетки преди тренировка повишава издръжливостта и устойчивостта на претоварване и умора. Освен това прилагането му при хора с болестта на Алцхаймер подобрява паметта и е полезен при депресивни състояния.

Все по-често чуваме за употребата на различни марки и видове L-карнитин при заболявания на имунната система (СПИН) и след имунотерапия (напр. с интерлевкини). При лица, страдащи от СПИН, е установено значително намаляване на количеството L-carnitine в кръвния серум в сравнение със серума на напълно здрави индивиди, което показва, че това е следствие от самото заболяване или повишено фармакологично лечение. Изложена е хипотеза, че че L-карнитинът предпазва мускулните клетки от токсичните ефекти на AZT.

Що се отнася до плодовитостта, доказано е, че L-карнитинът повишава подвижността на сперматозоидите.

Л карнитин за жени

Освен за отслабване, l carnitine за жени се използва и за лечение на следните заболявания:

  • Мозъчен удар
  • Сърдечно заболяване
  • Мускулна слабост
  • Забавяне на мозъчната дейност

Важна особеност е, че добавката не трябва да се приема от жени по време на бременност и кърмачки!

Марки и цена

Fitholic.bg ви предлага разнообразие от видове л карнитин, от които можете да изберете този, който ви се струва най-подходящ за вас. При нас ще намерите най-добрия л карнитин и най-добрата l carnitine цена.

Предлагаме ви да изберете сред разнообразието от марки качествен л карнитин, който ще ви помогне да подобрите вашата спортна дейност и да постигнете по-бързо желаните резултати.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон