Синефрин / Synephrine

Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

Горчивите портокали, освен с характерния си, изразителен вкус, се отличават и с характерни, биологично активни, химични съединения. Едно от тях, чието действие върху тялото се тества и в контекста на загуба на тегло, е така нареченият синефрин. Това съединение може да се доставя с диетата, но най-често се използва като основна добавка към средствата за изгаряне на мазнини .

Подобно на много биоактивни съединения от растителен произход, синефринът е алкалоид. Съдържа се в различни количества в цитрусите, но основният му източник са горчивите портокали. Освен това се намира и в други портокали, грейпфрути и мандарини.

Химическата структура на синефрина е подобна на ефедрина, но малките разлики между тях водят до малко по-различни ефекти върху тялото. Освен всичко друго, поради структурни различия, въпросното химично съединение е по-безопасно от ефедрина.

Действие на Synephrine

Действието на синефрин в организма е свързано с ефекта на определен вид стимулация. Възниква в резултат на взаимодействие с адренергичните рецептори, което води, наред с други, до повишаване на сърдечната честота. Тези взаимодействия също са свързани със свойства за насърчаване на загуба на тегло.

Ефектът на синефрин върху загубата на тегло и отслабване

Поради факта, че синефринът може да стимулира адренергичната система, той може също така да стимулира промените, свързани с отслабването. Ползите, свързани с това действие, включват повишена липолиза и термогенеза, както и регулиране на метаболизма на глюкозата и холестерола и намален апетит. Тези свойства могат да подпомогнат процеса на загуба на мазнини, особено когато се комбинират с диета и физическа активност.

Активирането на адренергичните рецептори също може да бъде от полза за изграждането на мускулна маса, тъй като целта е да се избегне прекомерното натрупване на мастна тъкан. Може също така да покаже някои ползи в случай на употреба преди тренировка като стимулант.

Синефринът има многопосочно действие, което влияе положително на процеса на отслабване. Той има много свойства, включително стимулиращи свойства, намаляване на апетита, подпомагане на разхода на енергия. Той не е забранено лекарство, за разлика от ефедрина и псевдоефедрина. За разлика от тези вещества, той се получава от естествен източник.

Как действа?

Синефринът ефективно стимулира адреналиновите рецептори в мастната тъкан (т.нар. бета-3 рецептори). Това не са единствените рецептори за адреналин. Ефедринът стимулира всички видове от тях, поради което е опасен за организма.

Синефринът не предизвиква странични ефекти, когато се дозира според препоръките на производителя. Той нежно стимулира тялото, повишава нивото на енергия, а също така намалява апетита, ускорява метаболизма и по този начин ефективността на изгаряне на калории.

Горчив портокал - източник на синефрин

Горчивият портокал (лат. Citrus aurantium) е основният източник на синефрин . За да се извлече ценно вещество от това растение, се прави растителен екстракт. Съдържа не само синефрин, но и тирамин и октопамин. Предполага се, че безопасна доза за хора е от порядъка на 200 - 600 mg екстракт от горчив портокал. Безопасният прием на synephrine от своя страна варира от 2 до 10 mg.

Синефрин за отслабване – как подпомага свалянето на килограми?

Той е растителен алкалоид и консумиран в умерени количества, в безопасни граници, не предизвиква внезапна стимулация на сърцето или кръвоносната система. Действа внимателно като засилва два процеса - липолиза и термогенеза чрез стимулиране на бета-3 рецепторите, за които говорихме по-горе. Synephrine е много ценен от хора, които имат проблеми с прекомерен апетит и неконтролирани пристъпи на глад.

Когато диетичният калориен прием е нисък и избягвате да консумирате захари, помислете за добавяне на синефрин към вашата диета под формата на капсули или таблетки. Това химическо съединение от естествен произход може да подпомогне процеса на отслабване и ефективността на тренировките. Той също така често е част от смеси, подпомагащи процеса на сваляне на килограми.

Почистващият ефект

В допълнение, екстрактът от горчив портокал, под формата на който синефринът се добавя към хранителните добавки, има детоксикиращи и пречистващи свойства. Екстрактът от това растение се използва най-често като компонент на така наречените термогеници, които са насочени към намаляване на нивото на мастната тъкан в тялото.

Индуцираната от синефрин термогенеза е естествен процес, водещ до повишаване на телесната температура и повишено изпотяване. В същото време synephrine има положителен ефект върху процеса на липолиза, състоящ се в разграждането на мастните клетки. Можете да заложите и на капсули синефрин – на fitholic.bg ще намерите най-добрата цена.

Други употреби

Синефринът може да помогне и при настинки и астматични пристъпи - добавянето му причинява бронходилатация. Този естествен компонент на термогениците подобрява функционирането на червата, борейки се с лошо храносмилане и запек. Приемът на таблетки синефрин се използва също и като средство за лечение на симптомите на хронична умора.

Цена

Разгледайте нашите предложения и изберете този вариант, който най-добре отговаря на вашите индивидуални предпочитания.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон