Carb/Fat блокери

Показани 1 от 14 | 14 (1 Страници)

Хранителни добавки за отслабване могат да се разделят на няколко вида, според свойствата си. Благодарение на свойствата на веществата, съдържащи се в тях, те могат да намалят чувството на глад, да ускорят изгарянето на мазнините, да подпомогнат метаболизма, да прочистят тялото от токсини или да ограничат усвояването на определени съединения от стомашно-чревния тракт.

Съществуват фетбърнъри - добавки, които ускоряват метаболизма и подпомагат изгарянето на мазнини, такива, които намаляват апетита, благодарение на което консумираните порции стават по-малки и по-рационални, а има и средства,  ограничаващи абсорбцията на мазнини и въглехидрати - блокери на въглехидрати.

Те се свързват мазнините в храносмилателния тракт или инхибират абсорбцията на въглехидрати и след това се екскретират от тялото.

Карб блокери – какво е това?

Блокерите на въглехидратите и абсорбцията на липиди са различна категория добавки за отслабване от класическите редуктори.

Така наречените карбо блокери помагат да се отървете от натрупаната мастна тъкан. Те леко повишават процеса на термогенеза, добавят енергия и подобряват настроението, за да намалят желанието за закуска. Най-често са на основата на кофеин, зелен чай, горчив портокал, капсаицин и пиперин.

Някои фет блокери въздействат на апетита - те правят така, че просто да не ви се яде и да ви бъде по-лесно да поддържате калориен дефицит. 

Таблетки carb blocker са предназначени да предотвратят наддаването на тегло, като първо ограничат калориите, абсорбирани от храната.

Производителите понякога използват имена взаимозаменяемо, но крайната цел е една и съща. Всеки блокер на въглехидрати е предназначен да ви помогне да постигнете мечтаното тегло, без да спазвате строга диета.

Най-известният въглехидратен блокер е обикновения боб. Много често хранителните добавки се базират предимно на екстракт от бял боб .

Според изследвания, проведени през 80-те години на миналия век, белият боб инхибира секрецията на ензима, отговорен за разграждането на сложните въглехидрати. Този ензим е алфа амилаза. Произвежда се от панкреаса и слюнчените жлези. Сложните въглехидрати започват да се разграждат от алфа-амилазата почти веднага щом попадне в устата ви.

Ограничаването на производството на алфа-амилаза намалява усвояването на сложните захари – това, което е целта и на всеки въглехидратен блокер, предлагащ се във вид на хранителна добавка.

Блокери на въглехидрати – как подпомагат отслабването?

Има изследвания върху обикновения фасул, които доказват действието му на практика – повечето от препоръчващите този тип добавки се позовават на него. Може да изглежда, че намаляването на секрецията на амилаза наистина помага за регулиране на теглото.

При хора с наднормено тегло и затлъстяване, при прием на определен вид карб блокер, се отбелязва забележим ефект. Това казват както по-стари, така и по-нови проучвания.

Добавките, които блокират усвояването, също съдържат вещаства, които намаляват апетита и стимулират термогенезата. Съвременните фет и карб блокери са усъвършенствани комбинации от съставки, които действат синергично.

Те включват хидроксилимонена киселина, получена от кората на екзотичното растение гарциния камбоджа (камбоджанска гарциния). Производителите също така обогатяват своите рецепти с ябълков оцет, кофеин, екстракти от зелен чай, хром и много други. Тези видове добавки са добре познати на хората, които някога са се занимавали с изгаряне на мазнини.

Таблетките carb blocker, които блокират усвояването на въглехидрати, предизвикват подобен ефект както всяка диета с ниско съдържание на въглехидрати. Като спира усвояването на захарите, тялото черпи енергия от резервите, натрупани в мастната тъкан и по този начин тя намалява.

Carb blocker - цена

При нас ще намерите разнообразие от различни видове карб и фет блокери на атрактивни цени.

Отслабването е трудно за много хора, въпреки голямата воля. Въпреки това не е така непосилно, ако знаете какво искате и се придържате неотклонно към своя план. Начинаещите трябва да поддържат добра физическа активност, за да успеят.

За изгаряне на калории може да ви помогне много физическата активност. Не се нуждаете от личен треньор или членство в фитнес зала, за да го направите. Просто отделете известно време за това, което правите ежедневно – например, ходене. И след това, когато навлезете в рутината, ще започнете да добавяте постепенно и други дейности, които да ви помогнат в процеса на сваляне на килограми.

Добре е да имате предвид и още нещо - за да отслабнете, е необходима балансирана диета, тоест, правилно хранене.

Ето някои съвети за тези, които намират за предизвикателство да се придържат към здравословна диета :

  • Важно е да пиете колкото е възможно повече вода през целия ден.
  • За да предотвратите преяждането на любимата храна, не трябва да я забранявате напълно. Вместо това яжте умерено.
  • Използвайте протеин с всяко хранене, за да сте сити за по-дълго време.
  • Яжте на малки части през целия ден. Така ще се чувствате заситени и ще минимализирате риска от преяждане.
Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон