Изотонични напитки

Показани 1 от 20 | 59 (3 Страници)

Изотоничните напитки са предназначени да ви осигурят енергия и важни минерали по особено ефективен начин. Те са една здравословна алтернатива, ако искате да си доставите прилив на енергия, докато се потите във фитнес залата.

Джогинг, фитнес, колоездене – без значение от спорта, всеки, който спортува, се поти. И това не е нещо лошо, разбира се. Но тялото ви губи не само вода през това време, а и ценни хранителни вещества, от които се нуждае. Вашето тяло има определено ниво на натрий, калий и магнезий, които губите интензивно, когато се потите по време на натоварване.

За да поддържате висока производителност, трябва да възстановите по най-бързия начин енергията, течностите и веществата, които сте загубили. И с изотонична напитка това е лесен начин да го направите.

Ако не възстановите липсата на загубените вещества, ще бъдете предразположени към мускулни крампи, особено по време на дългите сесии за издръжливост.

Какво е изотонична напитка?

За да разберете точното действие на така наречените изтонични напитки, трябва първо да си обясним явлението „осмоза”. Представете си една клетка във вашето тяло: тя е отделена от околните с клетъчна мембрана. От двете й страни има вода, в която са разтворени минерали като натрий. Когато тяхната концентрация не е в баланс от двете й страни, се изтегля вода от „ощетената” страна към по-високо концентрираната. Това е осмоза.

Какво е общото с изотоничните напитки? Те имат същата концентрация на хранителни вещества като тялото ви и могат да преминат през храносмилателния ви тракт, за да компенсират липсите ви.

Изотоничните напитки навлизат бързо и лесно в кръвта. Там съдържащите се съставки като захар и електролити се транспортират до клетките. По този начин ви осигуряват свежа енергия и важни минерали, за да продължите ефективно тренировката си.

Кога все пак имате нужда от изотонични напитки?

Вече стана ясно, че изотоничните напитки компенсират веществата, които губим по време на потене. Но кога те биха ни били от най-голяма полза? Когато тренирате повече от един час интензивно, трябва да попълните запасите си от електролити. И това е особено важно, ако тренирате при висока температура. Тук потенето допълнително се увеличава и от високите градуси.

За да поддържате производителността си в тренировките за издръжливост само водата не е достатъчна. Изотоничните напитки ще ви бъдат полезни по време на тренировка, когато трябва да снабдите мускулите си с енергия за поне два, три часа.

По време на тренировка е изключително важно да приемате течности. И това се отнася особено за хората с ниско кръвно налягане. Отпиването на изотонична напитка на малки глътки на всеки половин час, ще ви предпази от дехидратация, шум в ушите и силна умора.

Ако планирате интезивна тренировъчна сесия, не пропускайте да се запасите с нашите висококачествени изотонични напитки на най-добри цени. Напълнете резервоарите си за течности и енергия по най-ефективния начин още преди самата тренировка. И не спирайте да го правите, ако се налага да спортувате в горещо време с дълга продължителност.

Освен това, изотоничните ни напитки са свежи и с приятен вкус. Те ще ви ободрят и освежат, когато не сте доспали, когато сте уморени и демотивирани. Хидратирайте тялото си, за да му помогнете да разгърне своя потенциал!

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон