Калций

Показани 1 от 13 | 13 (1 Страници)

Добре дошли в нашия онлайн магазин за добавки, където предлагаме най-добрия калций за здраве на костите. Тук ще откриете разнообразие от калциеви таблетки на изгодна цена, предназначени да помогнат на вашата костна система да функционира оптимално. С внимателно подбрани суплементи, подкрепете стабилността и еластичността на вашия опорно-двигателен апарат. Вашето добро самочувствие е наш приоритет!

Ползи от приема на калций

Приемът на качествен калций е от съществено значение за поддържане на оптималното функциониране на организма и поддържане на различни аспекти на здравето. Това са някои от основните причини за важността на ежедневния прием на калций:

Здрави кости и зъби

Калций е неотменим фактор за изграждането и поддържането на силни и здрави кости. Той играе ключова роля в образуването на костна тъкан, осигурявайки им плътност и стабилност. Дефицитът на калций може да доведе до различни проблеми с костите, включително остеопороза и други заболявания, свързани с намаляване на минералната плътност на костите.

Мускулна функция

Възможността на мускулите да правят съгласувани и контролирани движения зависи от наличието на калций. Този минерал е включен в механизмите за стягане и разтягане на мускулните клетки. Правилният прием на хапчета с калций подпомага оптималната мускулна функция, предотвратявайки спазми и поддържайки гъвкавостта и силата на мускулите.

Клетъчна комуникация

Калций играе важна роля в клетъчната сигнализация, като участва в преноса на сигнали между клетките. Този процес е жизнено важен за нормалното функциониране на нервната система, мозъка и други тъкани. Адекватният прием на калций като добавка помага за гарантиране на ефективната комуникация между клетките, което е ключово за различни биологични процеси.

Кръвна коагулация

Калций е необходим за процеса на кръвосъсирване. Той участва в редица стъпки, които водят до образуването на кръвен тромб при нараняване. Този тромб спомага за спирането на кръвотеченията и поддържа интегритета на кръвоносната система.

Редуциране на риска от остеопороза

Приемът на достатъчно количество лесно усвоим калций през целия живот е свързан с намаляване на риска от остеопороза, особено при жени след менопаузата. Остеопорозата е състояние, при което костната плътност се намалява, правейки костите по-уязвими на счупване. Редовният прием на калций на таблетки подпомага опазването на костната маса и предотвратява по-нататъшни увреждания на костите.

Как да изберем най-добрия калций 

Изборът на най-добрия калций за вас може да зависи от различни фактори, включително вашите индивидуални здравословни нужди, предпочитания и здравни състояния. Ето някои съвети, които можете да вземете предвид при избора на таблетки с калций:

Тип на калция

 • Калциев карбонат: това е обичайният избор поради своята по-висока концентрация на калций и по-лесно усвояване при прием на храна. Подходящ е за хора с нормална или висока киселинност в стомаха и често се препоръчва в комбинация с хранене.
 • Калциев цитрат: Избира се от хора с ниска киселинност в стомаха, тъй като се абсорбира по-ефективно в по-слабо киселинни условия. Този тип калций често е подходящ за по-възрастни хора или тези с хронични стомашни проблеми.

Дневна доза

При избора на хранителни добавки с калций, дневната доза е от съществено значение. Количеството калций, което трябва да приемете, зависи от възрастта, пола, здравното състояние и индивидуалните ви нужди. Здравният ви специалист може да ви предостави точни насоки за дозировката ви на базата на тези фактори.

Допълнителни витамини и минерали

Някои таблетки калций за възрастни включват и други витамини и минерали, като витамин D, магнезий и витамин К2. Тези съставки могат да се окажат полезни, тъй като взаимодействат с калция за подобряване на неговата абсорбция и съдействат за укрепване на костите и други аспекти на здравето.

Форма на добавката

Калциевите добавки се предлагат в различни форми, включително таблетки и капсули. Изборът на форма зависи от индивидуалните ви предпочитания и удобства. Таблетките и капсулите са обичайни, но някои хора предпочитат течни или разтворими форми за по-лесно приемане.

Марки

При избирането на качествен калций, избирайте продукти от утвърдени и надеждни марки. Проучете мнения и оценки на продуктите, както и проверете дали производителят следва високи стандарти за качество и чистота. Надеждните марки предоставят информация за произхода и обработката на калция, което е ключово за крайния резултат.

Консултация със специалист

Най-важният съвет при избора на най-добрия калций за вашите нужди е да се консултирате със здравния си специалист. Той ще проведе оценка на вашето здравно състояние, индивидуални нужди и евентуални взаимодействия с други лекарства или добавки. Базирайте своя избор на персонализирани съвети от професионален здравен експерт.

Препоръчителна дневна доза калций 

Препоръчителната дневна доза на калций може да варира в зависимост от възрастта, пола, здравното състояние и индивидуалните нужди на човека. Общо взето, следните са насоките за прием на калций:

Деца:

 • 0-6 месеца: 200 мг на ден
 • 7-12 месеца: 260 мг на ден
 • 1-3 години: 700 мг на ден
 • 4-8 години: 1000 мг на ден

Деца и юноши (9-18 години):

 • 9-18 години: 1300 мг на ден

Възрастни (19-50 години):

 • Мъже и жени: 1000 мг на ден

Жени над 50 години и мъже над 70 години:

 • Жени над 50 години: 1200 мг на ден
 • Мъже над 70 години: 1200 мг на ден

Бременни и кърмещи жени:

 • Бременни жени (18-50 години): 1000 мг на ден
 • Кърмещи жени (18-50 години): 1000 мг на ден

Важно е да се отбележи, че приемът на калций трябва да се осъществява в комбинация с витамин D, тъй като витаминът подпомага абсорбцията на калция. Допълнително, приемът на калций трябва да се прилага в рамките на препоръчителния интервал, тъй като прекомерни количества могат да доведат до проблеми със здравето, като например образуване на камъни в бъбреците.

Винаги е препоръчително консултиране със здравния специалист, за да се определи точната дневна доза, съобразена с индивидуалните нужди и здравословно състояние на човека.

Сред безбройните варианти на пазара, най-добрият калций изпъква като несравнен избор за костите и здрави зъби. Тези таблетки са не просто добавка, а инвестиция в нашето бъдеще – бъдеще, в което нашите кости са здрави, силни и готови за всичко, което предлага животът.

Когато става въпрос за костите, няма компромиси, и тук, в тази изключителна категория, качественият калций за възрастни ни предоставя ключа към поддържането на тяхната плътност и стабилност. С интегрираните витамини и минерали, като витамин D и K2, тези таблетки не само укрепват нашите кости, но и подпомагат ефективната абсорбция на калция, за да постигнем пълноценност в грижата за остео-мускулното ни здраве.

И когато стане въпрос за цена, качественият калций от Fitholic предлага не само висока ефективност, но и достъпност за всеки, който цени своето здраве. Така получаваме не просто продукт, а стъпка към активен и енергичен начин на живот, където нашите кости са подкрепени и готови за всеки нов ден.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон