Mass Gainer / Мас Гейнър

Показани 1 от 20 | 174 (9 Страници)

Гейнър е естествена въглехидратна и протеинова добавка. Стимулира наддаването на тегло и дава на човек енергия. Съставът на mass gainer включва протеини, мазнини и други хранителни вещества. Добавката се приготвя лесно, не натоварва храносмилателната система.

Има ситуации, когато не е възможно да се приема твърда естествена храна и тогава именно гейнъри може да се използват като заместител на хранене. Съставът на гейнърите е максимално близък до естествената храна, което означава, че ще засища по-дълго. Съдържа бавни и бързи въглехидрати, както и протеини, понякога няколко вида.

Какво включва съставът на гейнъра?

Когато купувате гейнъри, обърнете внимание на количеството протеин в тях, вида им и количеството захар.

Колкото повече протеин има в един продукт, толкова по-добър е той. Нормата е 20-25%. Ако протеинът е по-малък от 20%, в противен съществува риск от натрупване на излишни мазнини. Но висококачествените продукти могат да съдържат до 30-35% протеин.

Съставът на един качествен гейнър обикновено включва суроватъчен или многокомпонентен протеин.

Съставът на всяко вещество се разглежда като процент на 100 грама. За да объркат купувача, някои производители често посочват това количество във връзка с порция. Така че, количеството вещество се получава повече. Лесно е да се изчисли действителният състав на продукта по тегло, което е посочено на опаковката.

Какви са ползите от mass gainer?

Гейнърът се счита за добавка, която се използва за бързо покачване на маса и утоляване на глада.

Приемане според типа тяло

Спортисти с ендоморфен тип тяло - с тенденция към отлагане на излишните натрупвания на мазнини, трябва да приемат mass gainer с повишено внимание. Ендоморфите бързо се възстановяват при всякакви условия. При генетична склонност към наднормено тегло, ако използвате гейнър неконтролируемо, тогава може да се появи както мускулна маса, така и телесни мазнини.

Ето защо някои експерти препоръчват да се премине от гейнър към чист протеин и да се консумират само сложни видове въглехидрати. Но разумното количество спортно хранене може само да подобри фигурата и ендоморфите, ако се комбинира с правилните натоварвания.

Приемането на гейнър с цел покачване на мускулна маса без подходяща диета и постоянни тренировки може да доведе само до образуването на обилен мастен слой върху тялото.

Mass Gainer за качване на маса

За да стане човек по-голям и по-силен, тялото се нуждае от калории от чисти и качествени източници. Звучи просто, но в действителност приемането на още повече въглехидрати и протеини в допълнение към основните 5-6 хранения не е лесно. За начинаещи това може да обезсърчи желанието за тренировка.

Можете да използвате Mass Gainer за бързо покачване на мускулна маса. Протеиновата част на добавката осигурява "строителен материал" за мускулната тъкан, а въглехидратите задържат течност за допълнителен обем и тегло. Този продукт е една от най-ефективните добавки за бързо качване на маса.

Най-добрия Мас Гейнър също дава енергия и помага за възстановяване на енергийните ресурси, които човек е изразходвал в тренировка. Добавката надвишава обичайния дневен калориен прием от 3500 kcal и действа като частичен заместител на хранене. Затова много спортисти използват Mass Gainer за покачване на килограми.

Mass Gainer за качване на мускулна маса е подходящ за спортисти, който не могат да попълнят енергийната нужда от килокалории. И е напълно безвреден. Сега пазарът на спортни добавки е внимателно контролиран, така че в състава няма вредни компоненти.

Как гейнърът помага за покачване на мускулна маса?

От структурата на човешкото тяло и броя на дозите на добавката зависи дали ще се сдобиете с мускулна или мастна маса.

Цялото спортно хранене е допълнение към основната диета. За да получите максимална полза, трябва да използвате gainer с голяма отговорност.

Броят на килограмите, които можете да качите с помощта на добавки за качване на маса, зависи от порциите на добавката, тренировъчния план и режима на сън. Този процес също се влияе от стрес и други фактори.

Сутрин Mass Gainer може да се използва като лека закуска между закуската и обяда. Ако пиете гейнър преди тренировка, ще получите много енергия от бързите въглехидрати. След тренировка с помощта на гейнър можете да затворите кръга протеин-въглехидрат. В този случай порцията трябва да се изчисли, като се вземат предвид параметрите на теглото, процента на мазнините, метаболизма и диетата.

Как гейнърът помага при проблеми с храненето?

Ако в диетата липсват въглехидрати и протеини и няма начин да ги набавите от храната, можете да направите това с най добрия гейнър. Добавката обаче няма да помогне на тези, които често пропускат хранене.

Когато става въпрос за пълна замяна на диетата, препоръчваме да се консултирате с диетолог.

Качване на тегло – влияние на мускулния растеж

Основният строителен материал за мускулите е протеинът. В стандартния гейнър съотношението му спрямо въглехидратите е 20:80 или 30:70. Има и по-балансирани добавки. Съотношението им е 50:50. Ако възнамерявате да качите мускулна маса и искате да елиминирате натрупването на мазнини, балансираният гейнър е най-добър за вас.

Мас гейнър – една от най-ефектвните добавки за качване на мускулна маса

Ако човек е склонен към слабост и иска да натрупа мускулна маса, гейнърът също е подходящ за него. Съдържа аминокиселини, както и BCAA. Запазва мускулната маса в период на напълняване или гладуване.

За възстановяване на мускулите са необходими и протеини.

По време на тежка тренировка се изразходва енергийното депо на тялото, гликогенът. За да попълните резервите му, ще ви трябват въглехидрати, които се намират в големи количества в гейнера.

За възстановяване на централната нервна система са необходими въглехидрати, протеини и витамини. Всички те също се съдържат в mass gainer. Тази добавка също регенерира клетките на тялото, които ще са необходими за следващата тренировка.

Как влияе на тялото на спортиста

Правилно подбраната диета е ключът към добрия резултат в бодибилдинга. Често не е възможно да се балансира напълно само за сметка на ежедневната храна, в такива случаи професионалистите препоръчват включването на различни хранителни добавки в системата за хранене, които попълват липсващите вещества.

Един от тези продукти е гейнър, въглехидратно-протеинова хранителна добавка, насочена към попълване на енергийната консумация на човек по време на интензивно физическо натоварване.

Важно! Хранителните добавки не могат напълно да заместят естествените източници на хранителни вещества и трябва да се приемат заедно с редовна, пълноценна диета.

Кога да започнете да приемате Mass Gainer и как да разберете, че е време да спрете?

За вкус към гейнера се добавят безопасни подсладители. Обикновено това е сукралоза, няколко Е-добавки за подобряване на вкуса, както и сгъстители.

Съставът на гейнера може да съдържа естествени сгъстители - различни видове диетични фибри. Например фибри, които осигуряват нормално храносмилане. Благодарение на нея няма да има проблемни ситуации, които могат да доведат до интоксикация, когато продуктът се движи през червата. Сгъстители могат да бъдат и различни видове микрокристална целулоза, пшенични влакна, карагенани, пектини и гуми.

Как правилно да съхранявате тези добавки?

Най-често гейнерът се съхранява в пластмасови буркани и меки торбички. За да не се влоши качеството, трябва да следвате инструкциите.

Отворената опаковка с гейнър се препоръчва да се съхранява не повече от шест месеца.

Гейнерът трябва да се съхранява при постоянна температура. Дневните колебания не бива да надвишават 10 градуса. Средната температура следва да бъде между 0 и 20°C. Колкото по-ниско е, толкова по-дълго може да се съхранява гейнърът. Тази хранителна добавка не трябва да се замразява, тъй като ще загуби своята хранителна стойност.

В стаята, където се намира гейнера, е нужно да има ниска влажност. Капакът на контейнера трябва да приляга много плътно. Ако прахът се навлажни, в него ще се образуват бактерии. Поради това добавката може да причини хранително отравяне.

Гейнърът трябва да се съхранява на място, където е далеч от слънчевите лъчи. Ако добавката е опакована в светъл контейнер, който е полупрозрачен, най-добре е да я увиете в светлонепроницаем материал - хартия, черен филм или фолио.

Какво трябва да знаете

  • Mass Gainer е естествена спортна добавка, която съдържа бързи и бавни въглехидрати, протеини, мазнини и хранителни вещества. С негова помощ увеличете мускулната маса за възможно най-кратко време.
  • Гейнерът също така повишава ефективността на тялото.
  • Гейнърът трябва да съдържа поне 20% протеин. По-добре е да е суроватъчен или многокомпонентен. Съставът на гейнера не трябва да съдържа захар.
  • Ако добавката е била съхранявана или използвана неправилно могат да се появят, неприятни последици след употребата й.
  • За да не увеличите теглото си, е необходимо да изберете правилните порции, правилно да съставите тренировъчен план и да спазвате график за сън.
  • Ако се нуждаете от допълнителен източник на протеини и въглехидрати поради невъзможността да ги получите от обикновената храна, можете да използвате гейнър.
  • Специалната формула за увеличаване на масата е разработена за подобряване на издръжливостта при упражнения и ускоряване на мускулния растеж. Като част от спортното хранене, повишена доза суроватъчен и други видове протеини, както и витамини и минерали. Целта на разработването е да увеличи мускулите на всеки, който се опитва да натрупа маса: от професионалисти до начинаещи. По-специално, добавката се препоръчва за тези, които страдат от поднормено тегло, помага за подобряване на ефективността на първите тренировки.
  • Приемът на спортна добавка осигурява на мускулите необходимото количество хранителни вещества. Протеинът с креатин подобрява мускулната функция, като помага за избягване на дълго възстановяване, умора и катаболизъм. Наличието на висококачествени ензими в състава подобрява храносмилането и е гаранция за по-добро усвояване на компонентите на гейнъра.
  • Не трябва да приемате гейнър, ако след прием се появят алергични реакции, стомашни проблеми, гадене и главоболие. В такива случаи трябва да изберете друга добавка.
  • Отворена опаковка гейнър може да се съхранява до шест месеца, но плътно затворена на хладно и тъмно място.

Mass Gainer на изгодна цена

Ние ви предлагаме висококачествен продукт на възможно най-достъпната за гейнър цена. В нашия магазин ще откриете и други полезни хранителни добавки, които да ви помогнат да бъдете по-здрави и енергични. Освен атрактивна за gainer цена, ние ви предлагаме и бързо и коректно обслужване. Поръчайте още сега!

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон