Протеинови матрици

Показани 1 от 20 | 38 (2 Страници)

Така наречените протеинови матрици представляват смес от няколко вида протеин и са незаменима част от програмата на всеки трениращ. Многокомпонентната протеинова матрица предоставя на организма различни видове протеин с различни профили и усвоямост.

По този начин хранителната добавка осигурява на организма жизненоважни аминокиселини за дълго време. Тъй като всеки един компонент се характеризира с различно време на усвояване, тялото на спортуващия се подсигурява за часове наред – от 6 до 8 след приемането на добавката.

Едно от най-важните свойства на тези протеинови матрици е, че спомагат за бързото възстановяване на мускулатурата след физическо натоварване. Това се случва дори ако храненето е нередовно, както и по време на сън.

Какво съдържат протеиновите матрици?

Протеиновите матрици съдържат качествени източници на аминокиселини като млечен, яйчен и друг протеин. Комбинирани в правилната пропорция, те стават в пъти по-ефективни, защото взаимно засилват полезните си качества и неутрализират недостатъците си. Така например, известно е че суроватъчният протеин е най-бързо усвоим, но неговият недостатък е, че осигурява на организма висока концентрация на аминокиселини едва за около половин час.

Точно това обуславя и препоръките той да се приема като самостоятелен продукт непосредствено преди или след физическо натоварване, за да възпрепятства разграждане на мускулатурата.

От своя страна, яйченият белтък разполага с отличен аминокиселинен профил и чудесно се комбинира със суроватъчния, но като самостоятелна хранителна добавка излиза по-скъпо.

Казеинът пък е безценен за удължаване на общото време на храносмилане, като същевременно подсигурява организма с аминокиселини за по-дълго време. При самостоятелна употреба обаче е бавен и затова се препоръчва употребата му предимно в протеинова матрица, където да балансира благоприятното действие на бързоусвоимите протеини.

Предимствата на протеиновите матрици са много:

  • Оказват чудесно действие върху възстановяването на мускулите
  • Надежден източник на протеин
  • Осигуряват усещане за ситост за дълго време
  • Могат да се приемат по всяко едно време
  • Поддържат стабилни нивата на кръвната захар

При нас ще откриете най-висококачествени протеинови матрици, които са в състояние да заменят няколко хранения дневно.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон