Протеин за жени

Показани 1 от 7 | 7 (1 Страници)

Протеинът е органично съединение, състоящо се от набор от аминокиселини. В естествено състояние се съдържа в продукти като яйца, месо, риба, миди, извара, бобови растения, ядки и др. Под формата на хранителна добавка се използва за отслабване, за стягане на тялото, за натрупване на чиста мускулна маса и други.

Протеинът е изключително важен за организма защото представлява основния строителен материал не само за мускулите, но и за кожата, косата, ноктите, съединителната тъкан, връзките и ставите, костите и вътрешните органи, включително сърцето и мозъка. Той е вторият най-разпространен компонент в тялото след водата!

Какви са предимствата на протеин на прах за жени?

Ако жените не получават достатъчно протеин от пълноценни храни, протеинът на прах е лесен начин да допълнят диетата си. Той може да им помогне да отслабнат или напълнеят, да стегнат тялото си, да натрупат мускулна маса, да се чувстват жизнени и енергични.

Протеини за отслабване за жени

Протеините са изключително важни за отслабването при жени. Принципът е прост – трябва да се приемат по-малко калории, отколкото се изразходват. В този случай приемът на протеин може да увеличи количеството на калориите, които изгаряте, както и да подобри метаболизма.

Учените са доказали, че приемът на протеин в количество 25-30% от общата дневна диета, спомага за повишаване на изгорените калории. Също така, той има свойството да намалява апетита, като оставя усещане за ситост. Ето защо популярният протеинов шейк за жени се препоръчва толкова горещо от диетолозите.

Протеини за мускулна маса за жени

Протеинът предпазва тялото от загубата на мускули. По време на диета, когато се ограничава приемането на калории, съществува опасност организмът да използва приеманият протеин като основен енергиен източник. В този случай не остава достатъчно количество, което тялото да използва за да поддържа различните функции.

При недостатъчен прием на протеин то започва да разгражда мускулната тъкан, за да получи отделни аминокиселини. А това означава само едно - загуба на мускулна маса и по-бавен метаболизъм. Приемът на протеини на прах за жени запазва мускулите и поддържа стегнатостта на тялото.

Протеини за жени за напълняване

Протеинът за наддаване на тегло може да се приема под формата на коктейли, които да се пият преди или след физическо натоварване. Добре е те да се съчетават със силови тренировки, за да може протеинът да започне активно да възстановява мускулите и да увеличава обема им. В противен случай няма да има правилен резултат.

Какви правила трябва да се спазват?

Преди да започнете да приемате протеин за слаби жени, трябва да се подложите на медицински преглед и да се уверите, че нямате противопоказания. Такива могат да бъдат някои бъбречни заболявания или индивидуална протеинова непоносимост. Ако всичко е наред, тогава може да направите консултация с инструктор, който ще ви помогне да изберете правилния вариант и ще ви препоръча правилната дозировка за максимален ефект.

Протеинови шейкове за жени

Каква е ролята на протеиновите шейкове в диетата и какво значи протеин подходящ за жени? Когато хората използват протеинови шейкове, има две основни диетични роли. Първата включва тези, които се стремят да отслабнат.

В този случай говорим за женски протеин за отслабване и шейковете трябва да действат като заместител на хранене, а не като допълнителен компонент. Също така е много важно напитката да съдържа повече от 50% протеин, тъй като тези, които доставят повече въглехидрати, отколкото протеини, всъщност могат да допринесат точно за обратното - за наддаване на тегло.

Тези, които търсят протеин за жени за стягане и за напълняване, трябва да използват шейковете като важна добавка към основната си диета. Важно е напитките да се комбинират с пълноценна и балансирана диета за да се постигне оптимална ефективност.

Максималната еднократна доза протеин е 35-40 г. Необходимото дневно количество хранителни вещества трябва да се приема разделено на 2-3 приема.

Протеинът не е заместител на хранене. Балансираната диета също е важна за стабилната функция на органите и правилния метаболизъм.

Добавката дава резултати при задължително наличие на редовни тренировки във фитнеса.

Не забравяйте да пиете поне 2,5 литра вода на ден, за да избегнете дехидратация.

Спазването на нормата и други правила за консумация на добавката, съчетано с редовни силови натоварвания, позволява на жените да коригират фигурата си до желаното тегло, без да застрашават здравето си. В този смисъл можем да кажем, че приемът на протеинови шейкове е важна стъпка по пътя към идеална фигура, мускулен тонус и отлично здраве.

Протеин за жени на изгодна цена

Можете да разгледате различните видове протеин за жени, които ви предлагаме на достъпни цени. Основните им предимства са, че ефективно задоволяват глада, както и осигуряват на тялото основни хранителни вещества без допълнителни калории.

Някои видове протеин на прах са обогатени с Guggul - смола от Commiphora mukul. Веществото традиционно се използва в аюрведичната медицина за лечение на артрит, възпаления, фрактури на кости, наднормено тегло и нарушения на обмяната на веществата.

Научните изследвания са доказали чудесните свойства на тази смола за превенция и лечение на атеросклероза, както и други състояния, свързани с високи нива на липиди в организма.

В индийската традиционна медицинска система Guggul се използва повече от хиляда години за лечение на артрит, възпаление, подагра, ревматизъм, затлъстяване и нарушения на липидния метаболизъм.

В състава на протеина на прах е включен също и екстракт от зелен чай. Благодарение на него, метаболизмът се засилва, а апетитът се потиска, водата и мазнините започват да се отделят от тялото, а в същото време енергийният потенциал се повишава. Този ефект на зеления чай се дължи на наличието на полифеноли и флавоноиди в неговия състав.

Изследователите са открили, че хората, които са приемали екстракт от зелен чай след загуба на тегло, са по-успешни в дългосрочното поддържане на желаните килограми. Също така, в лабораторни условия е доказано, че екстрактът от зелен чай има способността да убива бактерии и вируси.

Независимо дали търсите протеин за жени за отслабване, напълняване, стягане или просто подобряване на жизнения тонус, при нас ще откриете висококачествени хранителни добавки за максимално добър ефект.

Важното е да спазвате указанията за употреба и да съчетавате приема на протеини с подходяща диета и физически режим. Както при всичко останало, постоянството тук играе много важна роля. Само чрез него ще постигнете желаните резултати и ще можете да ги задържите за дълго време.

Fitholic.bg е на ваше разположение за въпроси и запитвания.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон