Ластици за тренировка и фитнес

Показани 1 от 20 | 97 (5 Страници)

Качествените ластици за тренировка могат да са вашият най-добър приятел, без значение дали сте начинаещ, напреднал или професионалист във фитнеса. Те са най-новото практично допълнение, което е страхотна инвестиция, както за фитнес залата, така и за всякакъв вид домашни тренировки.

Биха били полезни и на всеки, който се възстановява от контузия след спорт или нараняване. Имат безброй предимства и начини, по които да ги използвате. Те ще направят тренировката ви не само по-интензивна, но и по-интересна!

Полза от ластиците имат малки и големи, независимо от тяхното тегло, физическо здраве и цел във фитнеса. Научно доказано е, че те подобряват баланса, походката и оказват цялостно положително влияние върху човека. В следващите редове ще ви запознаем по-добре с различните видове ластици за тренировки, за да изберете точния продукт за вашите цели.

Какво са фитнес ластиците?

Фитнес ластикът е един от най-разпространените аксесоари за тренировки. Набира все повече популярност след фитнес инфлуенсърите по всички социални мрежи и от треньорите по света. Ползите им в спорта и фитнеса многобройни, затова ви препоръчваме да се оборудвате и вие.

Ластиците са направени от латекс или от гума и представляват еластична лента, която можете да поставите около почти всяка част от тялото си, например ръцете, гърдите, гърба и краката. Така се създава съпротивление, което прави тренировката по-ефективна. Това помага за трупане на мускули и прави тялото по-силно. Без да ви се налага да прекарвате часове в залата, вдигайки тежести, постигате същия позитивен ефект!

Как работят?

Полезните фитнес ластици напрягат мускулите, в резултат на което е нужно да упражните сила, така че да удържите позицията или да направите упражнението. Ластиците не разчитат на гравитацията за създаване на напрежение, какъвто е случаят с тежестите. Това означава, че можете да движите частите на тялото си повече и да ги използвате при почти всеки един вид спорт.

Загубата на тегло с тяхна помощ е напълно възможна. Всъщност използването на ластици за трениране са един от най-лесните начини да влезете във форма и да премахнете излишните килограми. Комбинирайте здравословна диета с кардио и силови тренировки и успехът ви очаква!

Най-хубавото е, че ако горите калории и качвате мускулна маса едновременно - нещо съвсем лесно с употребата на ластик за фитнес, ще се предпазите от така наречения йо-йо ефект (връщане на изгубените килограми веднага щом спрете диетата и/или спортуването).

Използват се в рехабилитацията и физиотерапията от години, особено ако става въпрос за нараняване по време на спортуване. Еластичните фитнес ленти с леко съпротивление натоварват основните групи мускули постепенно и не прекалено, което дава възможност на пациента да се възстанови стъпка по стъпка, а ако е спортист, един ден да се завърне към любимото си фитнес занимание. С всеки изминал ден тренировките стават все по-лесни, което означава, че пациентът става по-силен и двигателните му движения се подобряват.

Видове ластици за тренировка

В нашия магазин ще намерите тренировъчни ластици с различни видове еластичност и съпротивление, в зависимост от това колко напреднали сте и какви резултати желаете. Лесно може да се използват у дома (или навън, ако предпочитате да тренирате на открито) и са подходящи за всички възрасти. Веднъж усвоите ли техниката, упражненията с тях стават по-лесни.

Например ако имате тръба или стол вкъщи, които сте сигурни, че ще могат да удържат тежестта ви, можете да ги използвате. Увийте лентата около тях и правете упражнения като гръдни преси или различни видове клекове.

Ластиците са компактни и естетични, идват в различни цветове и стилове и с тях е гарантирана вашата безопасност, без травми и контузии. Продават се единично и в комплекти от няколко бройки, с различна големина, дебелина и сила, които да използвате както заедно, така и поотделно.

Повечето от тях имат ръкохватки и кукички, за да ги държите удобно и закачате, където е нужно. Те са проектирани за лесно поставяне и сваляне. Ако искате да ги приберете и съхранявате някъде, навивате ги и това е - не заемат почти никакво място, дори да имате дузина от тях. Ластиците са много по-достъпни от повечето фитнес уреди и аксесоари по отношение на цената, не се късат лесно и могат да се ползват за различни цели.

Едно от най-големите им предимства е, че можете да ги взимате със себе си при всяко пътуване и това ги прави най-практичният аксесоар. Винаги има място за тях в чантата, така че няма проблем ако няма как да отидете във фитнеса за няколко дни, ластикът за трениране е с вас в хотелската ви стая.

За разтягане

Особено популярни в днешни дни са специалните ластици за разтягане. Те вършат чудеса при разтяганията преди и след спортуване. Могат да се ползват по време на йога, аеробика, фитнес, пилатес и други физически упражнения на горната и долната част на тялото. С тях бързо ще стегнете тялото си и ще изглеждате по-тонизирани от всякога.

При разтягането човек обикновено сам не може да свърши много добра работа, особено ако е начинаещ и възможностите на тялото му го ограничават. Преди и след тренировка, а дори и само по себе си, с ластик за разтягане можете да станете по-гъвкави бързо и без да ви трябва чужда помощ.

Те ви правят по-мобилни и издръжливи. Същото важи и за силовите тренировки - по принцип е много трудно да ги правите сами, а ако нямате партньор, лентите са страхотен избор за вас. Няма да ви се налага да зависите от никого.

Тренировъчни

Има и специален вид тренировъчни ластици, които са направени с внимание към детайлите и често цветно обозначени, за да е ясно за какво съпротивление става дума – например шест различни цвята съответстват на шест нива съпротивление.

Те помагат да подобрите гъвкавостта на тялото си при определен тип упражнения, например при набиране и кофички. Можете да ги добавите към вашите упражнения с щанги в залата, на лежанката или при клякания.

За спорт

Ластици за спорт са необходими, за да увеличат резултатите и да ви гарантират стабилност. Те правят всяко упражнение по-трудно, но същевременно и по-ефикасно. Използват се често в кросфита и при силовите тренировки. Съпротивлението може да се регулира и така може стъпка по стъпка да се стигне до прогрес, което е важно и разумно, за да се избегне натоварване на ставите.

Отделете време, за да изберете най-добрия за вас и типа физическо натоварване фитнес ластик. Съобразете се с опита си. Разбира се, можете да изберете предизвикателство, но не прекалявайте. При употребата на ластик за упражнения трябва да внимавате за следи от износване и ако има такива, не рискувайте. Ако такъв ластик се скъса, докато го използвате, има риск сериозно да се нараните.

Винаги проверявайте дали ластикът е правилно поставен или здраво закачен, в случай че не обхваща само вашето тяло. Дръжте го далеч от остри предмети и повърхностни. Ако имате или в миналото сте имали здравословни проблеми, съветваме ви да се консултирате с лекар преди да започнете да тренирате или да се обърнете към личен треньор.

За крака

Специално разработените ластици за крака се ползват за тренировки и извайване на краката, бедрата и дупето. Те активират мускулите на бедрата и са особено полезни, ако планирате да тренирате в домашни условия. В интернет ще намерите редица доказани упражнения с тях, статии или видеа, и да се пробвате сами.

Например странични стъпки с ластик за трениране, клекове и полу-клекове или ритници назад - упражнения, които можете да изпълните и без ластик, но с него резултатите ще ви задоволят много повече.

Можете да комбинирате ластици за тренировка за крака или да разнообразявате, когато ви се иска. От вас зависи дали ще направите тренировката по-лесна или по-трудна, а може да ги редувате за най-добър ефект и да избегнете претоварване. Ако ви е писнало от това да правите едни и същи упражнения всеки ден, с ластиците може да разнообразите репертоара си. Качествените фитнес ластици за тренировки за крака могат да бъдат най-добрият ви приятел.

Разбира се, фитнес залата предлага множество уреди и гири, но ластиците за трениране имат своите предимства. Те са по-безопасни от обикновените гирички и тежести, шансовете да се контузите са почти несъществуващи, разбира се, стига да не тренирате безразсъдно. Както споменахме, ако се възстановявате от стара травма и ви е страх от натоварване, те са най-добрата ви опция да се върнете обратно към спорта и движението.

За бременни и възрастни

Повечето спортове и тренировки изключват рисковите групи хора, тоест възрастните над 60 години или бременните, но с ластиците няма такъв проблем. Бременните жени могат да използват лентите, за да тренират, без да се натоварват прекалено. Същият е случаят и с хората над 60 години. Това подобрява значително здравето и настроението им.

Ако все пак се притеснявате от факта, че можете да се претоварите, винаги имате опцията да се обърнете за помощ към персонален треньор или фитнес специалист.

В нашия онлайн магазин ще намерите най-добрите ластици за тренировки на супер цени – идеалното решение за стегнато тяло и максимална гъвкавост.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон