Хранителни добавки за стави

Показани 1 от 20 | 351 (18 Страници)

Болките в ставите от време на време не винаги са сигнал за сериозен проблем. Работили сте дълго в градината в необичайна поза, вдигали сте тежко, танцували сте твърде ентусиазирано или сте се разхождали с часове. В много от случаите болката отшумява и не ви напомня за себе си дълго време.

Но болката в ставите е също така най-честият симптом на остеоартрит и ревматоиден артрит. Това означава, че понякога може да има нещо повече от безобидна болка, която изчезва от само себе си. Ето защо е добре да помислите за превенция под формата на хранителни добавки за стави, особено след 40-годишна възраст.

Изследванията показват, че 68% от световното население изпитва болки в ставите. В резултат на това се влошава качеството на живот. Болката може да се появи навсякъде по тялото под формата на стягане, чувствителност, подуване.

Хронични и нехронични болки в ставите

 • Нехронична болка: Пример за такава болка са скъсаните връзки или луксация – изкълчена ръка или крак. Навяхването също. Лигаментите са разтегнати или изкълчени, така че костта вече не стои нормално в ставата и е подута.
 • Хронична болка: Съществуват редица форми на такава болка в ставите. Те включват ревматоиден артрит и остеоартрит. Тези две форми се причиняват от възпаление в ставите. Остеоартритът може да се появи на всяка възраст, но най-често при по-възрастните хора. При спортистите от силовите спортове с наднормено тегло ставите са подложени на прекалено голямо натоварване. При тях проблемите могат да започнат по-рано. Най-честата болка в ставите е болката в коленете.

Възпаление на ставите

Една става може да възпали поради претоварване, артроза или артрит. При остеоатртит хрущялните частици могат да се отделят и да причинят възпаление. Ставната мембрана набъбва и започва да произвежда течност. На това се дължи затоплянето и подуването на ставата. Усукването й също причинява възпаление и болка.

Остеоартрит

При остеоартрит качеството на ставния хрущял се влошава и понякога дори изчезва напълно. Намалява и количеството на синовиалната течност в ставата. Това кара костите да се трият една в друга и причинява силна болка. Заболяването се проявява главно в ставите на ръцете, коленете, раменете, шията и бедрата.

Износването на ставите може да възникне по различни причини:

 • Хронично натоварване поради определена работна поза
 • Предразположеност, наследственост
 • Възпалителна реакция на тялото, която ускорява разграждането на ставния хрущял
 • Пол, заболяването се среща по-често при жените
 • Претоварване на ставите поради нараняване, счупване, увреждане, наднормено тегло, интензивен спорт, тежка работа или вродена аномалия.

Нашите стави са натоварени във всичко, което правим.Те ни гарантират, че можем да извършваме всичките си движения. Ето защо е толкова важно да ги поддържаме в добра форма на всяка възраст.

Физическите усилия и здравословната диета са от съществено значение, но понякога те не са достатъчни. Нашите добавки за стави ще ви подкрепят в усилията да запазите ставите си силни и гъвкави.

Коя е най-добрата хранителна добавка за стави?

Ние ви предлагаме богато разнообразие от добавки за стави и сухожилия с дълготраен ефект и добра поносимост.

Глюкозамин

Това е вещество, което се среща естествено в тялото ни. Глюкозаминът ни помага да се предотврати триенето на костите ни една в друга, причинявайки ни болка и възпаление. Това е една от най-изследваните добавки за остеоартрит и в резултат на това е включена в повечето ни добавки за стави и кости.

Има два основни вида глюкозамин: глюкозамин хидрохлорид и глюкозамин сулфат. Проучванията показват, че приемът на глюкозамин при колоездене, футбол и силови спортове води до защитен ефект на коленните стави. Наблюдава се по-ниско разграждане на мускулните влакна при хората, които приемат тази добавка.

За съжаление глюкозаминът почти не присъства в диетата ни. Можете да го намерите в хрущялните и твърдите части на ракообразните, но ние не ядем често тези част от тях. Въпреки че тази аминокиселина се произвежда от самия организъм, в някои случаи се наблюдава повишена нужда. Например, с напредването на възрастта, при хронични болки в гърба и коленете, при спортисти (особено силови) и при ставни заболявания.

Особено при възрастните хора тялото вече не може да произвежда достатъчно глюкозамин. Липсата му води до водниста синовиална течност, което от своя страна ограничава подвижността. Засегнати са най-често коленете и гръбначния стълб. Липсата на синовиална течност впоследствие води до по-бързо износване на ставите. Тъй като глюкозаминът е отговорен и за регенерирането на износената хрущялна субстанция, тялото не може да спре това износване.

За да попълните собствените си запаси, можете да изберете някоя от нашите хранителни добавки за стави и сухожилия. Като активна съставка в най-добрите добавки за стави, глюкозаминът осигурява допълнителни градивни елементи за хрущялните тъкани, което ги прави по-способни да предотвратяват по-нататъшно увреждане на ставния хрущял. Възможно е дори глюкозаминът под формата на добавка за ставите да поправи вече нанесените щети.

Колаген

Около една трета от тялото ни се състои от колаген. Той отговоря за формирането, поддържането и възстановяването на ставите и сухожилията, наред с други неща. По принцип ние можем да си го произвеждаме сами, но при много хора над 50 години колагенът изобщо не се произвежда. Има и рискови групи, сред които са и дамите с ранна менопауза.

Естественото износване на ставите не може да предотвратено, но можете да подпомогнете тялото си в производството му. Това става най-лесно с качествени добавки за стави с колаген.

Външно намаленото производство на колаген води до образуването на бръчки и по-суха кожа. Състоянието на косата и ноктите също може да се влоши. Вътрешно, намалява костната плътност и се повишава рискът от остеопороза. Това се случва, защото има по-малко наличен колаген, който да действа като свързващо вещество на костите.

Приемът на добавки за здрави стави с колаген може да противодейства на симптомите на остеопороза и остеоартрит. Смята се, че колагеновият хидролизат води до увеличаване на производството на хрущялни клетки.

Хиалуронова киселина

Приложенията й надхвърлят козметичната област. Веществото се използва широко и при очната и УНГ хирургия. Също така се прилага в областта на ревматологията.

Хиалуроновата киселина е неразделна част от нашия хрущял и в частност от синовиалната течност, за която говорихме по-горе. Тя поддържа тази течност еластична и гарантира нейния вискозитет. Намаляването на концентрацията на хиалуронова киселина се наблюдава особено при хора, които страдат от определени ставни проблеми.

Хиалуроновата киселина играе активна роля в различни физиологични процеси. Тя е важна за заздравяване на рани и дори за имунните клетки. За съжаление и тя, като колагена, намалява с напредването на възрастта. Кожата става по-матова и отпусната, бръчките са особено видими сутринта, а изкачването на стълби и градинарството могат да се превърнат в изпитание. Тук приемът на хранителна добавка за ставите с хиалуронова киселина става неизбежен.

MSM

Още една известна съставка от нашите добавки за стави и хрущяли. Това сярно съединение се среща във всички гръбначни животни, включително и в хората. Това е третото по важност хранително вещество за нашето тяло. Съдържа се главно в месото, млечните продукти и плодовете и има редица ползи за здравето ни.

MSM се среща във всяка една наша клетка и е важно да не допускаме дефицити. Съединението участва в метаболизма на черния дроб, играе роля в нормалното функциониране на ставния хрущял, производството на креатин и защитата на мозъка от стареене.

Обикновено получавате това водоразтворимо вещество чрез ежедневната си диета. Изглежда обаче, че стойността му в нашата храна е по-ниска, отколкото си мислим. Това отчасти се дължи на обработката на храната, както и на факта, че тя вече не идва прясна от природата. Освен това количеството сяра в тялото намалява с напредването на възрастта.

Поради положителния ефект на сярата, тя често е основна съставка от различните хранителни добавки за ставни заболявания. Ако имате дългосрочен дефицит, това може да има отрицателни последици за важни функции на тялото ви. Можете да се противопоставите на това като изберете от нашите хранителни добавки за ставите с MSM.

Приемът на хранителна добавка за стави ще ви помогне да се справите и с небалансираните нива на кръвната захар. Пиковете и спадовете й ви карат да огладнявате по-бързо и ако се подавате на това редовно, инсулинът гарантира, че тази излишна енергия се превръща в телесни мазнини. Те от своя страна увеличават телесното тегло и натоварването за ставите.

Много спортисти редовно имат неясни физически оплаквания. Те също е хубаво да приемат фитнес добавки за стави, защото натоварват тялото си интензивно твърде често и много. Това ще има положителен ефект върху гъвкавостта и издръжливостта на мускулите.

Сярата ускорява отстраняването на  отпадъците, така че се възползвате от по-бързото възстановяване на мускулите. В резултат на това ще изпитвате по-малко мускулни болки и крампи след интензивна тренировка. Една добавка за стави с MSM може да се окаже липсващата част от спортната ви рутина за високи резултати.

Хондроитин

Хондроитинът е важен компонент на хрущяла, който му осигурява еластичното вещество, необходимо за амортизиращо действие. Приет под формата на добавка за стави и хрущяли, хондроитинът може да бъде добър за гъвкави стави и здрави хрущяли. 

Хондроитинът, използван в хранителни добавки за стави и хрущяли, често се произвежда от говежди и телешки хрущял. Някои от нашите добавки съдържат и  глюкозамин, чието действие обяснихме по-горе.

В напреднала възраст качествената добавка за кости и стави с хондроитин може да бъде много полезна и да допринесе за здрави и гъвкави стави.

Възстановяване на стави

Остеоартритът възниква, когато хрущялът на ставите изтънява и качеството му намалява. Това износване става все по-осезаемо с напредването на възрастта. Движенията са трудни и болезнени, качеството на живот намалява драстично.

За разлика от много други тъкани в човешкото тяло, хрущялът не може да се възстанови напълно. Щетите не могат да бъдат поправени, както се случва на други места в нашето тяло. Следователно, когато процесът е напреднал, не можем да говорим за пълно възстановяване на ставите. Ето защо възстановителният капацитет на хрущяла в едно от най-големите научни предизвикателства на нашето време.

В тялото ни старите и увредени клетки непрекъснато се разграждат и заменят с нови и здрави. Този процес протича навсякъде: от костите и кожата, до съединителната тъкан. Странно е, че хрущялът не спада в тази категория. Това донякъде е така, защото той няма мрежа от кръвоносни съдове. Чрез тях обикновено се доставят кислород и градивни елементи за възстановяване. В резултат на това увреденият хрущял не може да израсне отново.

Смята се, че самовъзстановяването приключва около 16-годишна възраст. С хрущяла, който се е образувал до този момент, оставаме до края на живота си. Това не означава, разбира се, че той ще се износи веднага. Всъщност тази тъкан може да стане силна и здрава с редовни упражнения.

По време на тренировка мекият пружиниращ хрущял се компресира. След това хранителните вещества се „изпомпват” от синовиалната течност в хрущяла по време на релаксация. Това обаче не може да спре влошаването на качеството му с възрастта.

Как могат да помогнат добавките за възстановяване на стави и сухожилия тогава?

Всъщност качествените добавки за възстановяване на износени стави могат да помогнат много при началните стадии на износване. Важно е да направим уточнението, че при напреднал стадий, не може да се говори за възстановяване на хрущял с хранителни добавки. Тук би имало ефект единствено оперативното лечение.

Можете обаче успешно да избегнете това с хапчета за възстановяване на ставите, нормализиране на теглото и упражнения с укрепване на мускулатурата, ако започнете с тях в началния стадий.

Хиалуроновата киселина в истински първенец, когато говорим за възстановяване на ставни хрущяли. Тя успешно стимулира хрущяла, така че той да подобри своята гъвкавост и еластичност.

Най-големият проблем при проблемите със ставите е възпалението. Ревматоидният артрит и остеоартритът са свързани с хронично възпаление. В резултат на него износването и разкъсването на хрущяла причиняват болка, скованост и подуване. Тези оплаквания могат да бъдат преодолени само чрез борба с възпалението.

Затова е важно да изберете добавки за възстановяване на ставни връзки с активни съставки, които имат естествени противовъзпалителни свойства. В много случи това дава добър резултат, по-малко болка и повече свобода на движенията.

Глюкозаминът и хондроитинът са считани за „златната комбинация”, когато говорим за възстановяване на ставен хрущял. Ние ви предлагаме добавки за ставите само с глюкозамин и комбинирани добавки с глюкозамин и хондроитин.

При ранен остеоартрит не се колебайте да включите в рутината си нашите добавки за износени стави. Глюкозаминът, например, може действително да ви помогне при това заболяване, особено в ранния му стадий. Вероятно имате истински недостиг на „строителни материали” за хрущяла и се нуждаете от насищане с тях. Това може да намали сковаността и възпалението.

Комплексни форми за стави

Освен добавки за ставни болки с големи концентрации от отделни активни съставки, ви предлагаме и висококачествени комплексни форми за стави. Това означава, че в тях има няколко доказали ефективността си съставки, които работят в идеална синергия помежду си. Те допълват действието си взаимно и по този начин подпомагат ставите ви по няколко начина.

L-пролин

Тази аминокиселина работи отлично в комбинация с колагена, глюкозамина, MSM. В някои от нашите хранителни добавки за болни стави ще я откриете в съчетание и с витамин С, магнезий и витамин В 6 и това не е случайно. Всички тези компоненти имат за цел да осигурят правилното поддържане на мускулната тъкан, да увеличат нивата на естествено производство на колаген и да насърчат притока на кръв.

L-пролинът е важен и за спортистите, защото възпрепятства намаляването на мускулната тъкан. Особено силовите атлети и бегачите могат да имат недостиг, който е добре да бъде компенсиран с хранителни добавки за тазобедрени стави с L-пролин. Той може и да се произвежда от човешкото тяло, но това не винаги е достатъчно, за да активира желания ефект. Това важи особено за тези, които не консумират месо или са на диета с ограничени калории. Тук най-добрата добавка за стави може да бъде логичното решение.

L-Prolin е доставчик на жизненоважни градини елементи за структурните елементи на тялото, от които зависи нашето благосъстояние. Изберете капсули за възстановяване на износен ставен хрущял с тази аминокиселина и ще дадете подхранващ тласък на тялото си, така че то да може да извършва важните процеси само.

L-methionine

Тази незаменима аминокиселина често присъства в нашите хранителни добавки за ставни проблеми, тъй като участва в различни процеси като производството на протеини и пептиди. L-метионинът също така подпомага производството на глутатион и креатин, стимулира метаболизма и здравия растеж, подкрепя кръвоносните съдове.

Метионинът може да подобри спортните постижения поради укрепващия си ефект върху костите. Аминокиселината действа отлично в комбинация с тренировка за издръжливост и намалява загубата на костна маса, подобрявайки здравината на костите.

Витамин Е, селен, витамин В6, калций

В някои от комплексните ни добавки за стави присъстват и тези витамини и микроелементи, тъй като те също са важни за здравето на костите и ставите.

Витамин Е е важна съставка от редица добавки за болки в ставите, защото насърчава растежа на хрущялните тъкани и има портивовъзпалителни свойства. По този начин предотвратява износването и разкъсването на хрущяла. Колкото по-малко антиоксиданти присъства в синовиалната течност, толкова по-тежки са симптомите на остеоартрит.

Селенът е важен за гъвкавостта на ставите. От него се нуждаем всеки ден и то не само нормалната двигателна дейност, но също и здравето на сърцето и щитовидната жлеза.

Витамин В 6 е от голямо значение за добрия ни енергиен метаболизъм. В комбинация с останалите съставки от добавките за здрави стави, той подпомага двигателната активност и се грижи за добрия ни жизнен тонус.

Калцият осигурява производството на кости, поради което е важно да не допускаме неговия дефицит. Той също така укрепва костите и хрущялите. Когато го приемате редовно, можете да забавите прогресията на остеоартрита на коляното.

Разбира се, има още редица други важни за здравето на ставите съставки в нашите комплексни хранителни добавки. Всички те са прецизно подбрани формули, които ще ви донесат десетки ползи.

За кого са препоръчителни добавките за стави?

Първо е важно да отбележим, че всяко увреждане на ставата без значение от неговия обем, носи риск. Понякога последиците могат да бъдат необратими. Ето защо е важно да се грижим профилактично за ставите с качествени добавки за стави.

Препоръчваме нашите добавки на всеки, който спортува активно и натоварва ставите интензивно . Препоръчваме ги и на тези от вас, които са предразположение към ставни проблеми, имат генетична обремененост, изпитват болка при придвижване.

Не подценявайте болката без значение дали се появява сутрин след ставане, или след леко физическо натоварване. Няма нормална болка. Има такава, на която трябва да се обърне своевременно внимание.

Заседналият начин на живот също е причина да помислите за здравето на ставите си. Човек е създаден за движение и дългите часове на бюрото вредят сериозно на здравето без значение от здравословната диета.

Разбира се, снабдяването на ставите с хранителни вещества е от съществено значение. Без движение обаче хрущялът започва да „гладува”. Натоварването и възстановяването го снабдяват адекватно с активни за ставите хранителни вещества.

Най-добрата формула при проблеми със ставите е да се движите повече, да се храните правилно и да приемате хранителни добавки за стави и кости. Разгледайте нашия онлайн магазин и изберете вашите добри помощници за здрави стави. Превенцията ще ви помогне да се предпазите от сериозно увреждане, да избегнете тежкото оперативно лечение и да живеете комфортно.

Най-важните вещества за вашите стави са:

 • Витамин С
 • Витамин Е
 • Селен
 • Калций, витамин Д и витамин К
 • Глюкозамин, хондроитин сулфат, хиалуронова киселина и колаген.

Предлагаме ви всички тези вещества в комбинирани добавки, с които можете лесно да се погрижите за ставите си. Без допълнителна подкрепа при предразположеност ще ви бъде трудно да се предпазите от ставните заболявания.

Ще се изненадате какъв голям процент от хората имат хронични липси на важни хранителни вещества. За съжаление храната не може да ни осигури всичко, особено с напредването на възрастта. Добавките могат да бъдат част от вашата рутина и да ви спасят от сериозни здравни проблеми. Това е и причината лекарите да започват всяко лечение с добавки, а не със сериозни медикаменти, когато заболяването е в начален стадий.

Погрижете се за ставите си, преди да усетите болката от тяхното износване. Движете се и се радвайте на добрата си физическа форма. Редовният прием на добавки за стави ще ви помогне да живеете активно. Не е нужно да се отказвате от спорта, защото чувствате дискомфорт. Просто изберете своята добавка от нашия богат продуктов каталог и постепенно увеличавайте натоварването.

Дефицитът на колаген, глюкозамин, калций и хиалуронова киселина може да нанесе сериозни щети на вашите стави и кости. Диетата на съвременния човек обикновено не е особено богата на тези хранителни вещества. А много често храненето през деня се ограничава до сандвич на крака, а вечерята се състои от полуфабрикати.

Въпреки че само с добавки трудно можете да компенсирате щетите от нездравословния начин на живот, те са важна крачка в укрепването на ставите и костите.

Продуктът в момента е изчерпан. Въведете вашия имейл адрес по-долу и ние ще ви уведомим веднага щом продуктът е наличен.
Email
Телефон